ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Μπάνε σε ευχαριστούμε…

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, τον οποίο ευχαριστεί για τη πενταετή και σπουδαία προσφορά του στο σύλλογο.

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο προπονητή του τμήματος βόλεϊ Γυναικών, το οποίο οδήγησε στην κορυφαία του ευρωπαϊκή διάκριση με την κατάκτηση του Τσάνελντζ Καπ στην Προύσα και σε 4 διαδοχικές κατακτήσεις νταμπλ στην Ελλάδα (ενώ εκκρεμεί η απόφαση για το φετινό πρωτάθλημα).

Η παρουσία σε δυο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς, το ιστορικό τρεμπλ της σεζόν 2017-2018, οι 181 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 171 νικών, αποτελούν επιτεύγματα στα οποία ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έχει τεράστια συνεισφορά. Σε 144 αγώνες στην Ελλάδα, ο Σέρβος τεχνικός μέτρησε 141 νίκες σε 5 χρόνια (123-3 στο πρωτάθλημα και 18-0 στο Κύπελλο) ενώ στην Ευρώπη σε 37 αγώνες σημείωσε 30 νίκες.

Η δύσκολη αυτή απόφαση πάρθηκε από κοινού, με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώνονται στον αθλητισμό. Ωστόσο η πόρτα του συλλόγου παραμένει ανοιχτή για τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και αντί για αντίο τον αποχαιρετάμε λέγοντας… Εις το επανιδείν κόουτς…

Δήλωση Μπράνκο Κοβάτσεβιτς:

«Αυτές τις στιγμές έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Μετά από πέντε όμορφες σεζόν και το πως νιώθω για το σύλλογο, τους οπαδούς, τη διοίκηση και όλους τους συνεργάτες μου και τα αποτελέσματα που είχαμε. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και της ζωής μου. Και χωρίς ίχνος αλαζονείας, ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε πιο επιτυχημένα αποτελέσματα. Είμαι στεναχωρημένος για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν, γιατί η ομάδα βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση πριν τη διακοπή και πιστεύω ότι θα πηγαίναμε τουλάχιστον για 3η φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ για την Ελλάδα είμαι σίγουρος ότι θα κατακτούσαμε το νταμπλ. Εδώ έζησα πάρα πολλές σπουδαίες στιγμές, και θα τις θυμάμαι για πάντα στη ζωή μου. Είμαι σίγουρος ότι και οι δυο πλευρές, αφήνουμε την πόρτα όχι ανοιχτή, αλλά… ορθάνοιχτη και είναι αρκετά πιθανό στο μέλλον να προχωρήσουμε σε μια νέα συμφωνία συνεργασίας. Μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό, θα έχω την ευκαιρία να μείνω λίγο με την οικογένειά μου την επόμενη σεζόν και αν όλα πάνε καλά να επιστρέψω πάλι εδώ. Θέλω να επαναλάβω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στο σύλλογο, τον πρόεδρο, τις αθλήτριες και τους φιλάθλους. Όλα ήταν άψογα αυτά τα πέντε χρόνια και δεν θυμάμαι ούτε μια κακή στιγμή».