ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Με οδηγό την άμυνα 10-5 τη Βουλιαγμένη

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε την Γ φάση του πρωταθλήματος της Α1, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 10-5 της Βουλιαγμένης, στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής, που διεξήχθη στο Παπαστράτειο. Οι «ερυθρόλευκες», μια μόλις εβδομάδα πριν το Final-4 της Ευρωλίγκα και έχοντας ήδη εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς, αγωνίστηκαν με πάθος και απόλυτα συγκεντρωμένες πήραν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός και με αυτή τη νίκη έφτασε τους 24 βαθμούς στην Γ φάση και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται αποκλειστικά στην Ευρώπη, όπου οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, την ερχόμενη Παρασκευή (19/4, 12:30), στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας. .

Οι άμυνες τον πρώτο λόγο

Ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τις Ασημάκη και Αβραμίδου, άνοιξε το σκορ με την Ελευθερία Πλευρίτου, στο 6:49, για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκες» παίζοντας εξαιρετική άμυνα, και με την Ιωάννα Σταματοπούλου να πραγματοποιεί καίριες επεμβάσεις, κράτησαν την Βουλιαγμένη χωρίς γκολ για επτάμιση λεπτά και αν ήταν πιο αποτελεσματικές στην επίθεση, θα είχαν διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα τους. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 1-1. Στο δοκάρι σταμάτησε η προσπάθεια της Φιλιώς Μανωλιουδάκη, στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, πριν η Βάσω Πλευρίτου κάνει το 2-1, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω. Νέο δοκάρι από την Έγκενς, αυτή τη φορά, η οποία σημείωσε το 3-1, λίγο αργότερα και μετά από μια ακόμα πολύ καλή άμυνα των παικτριών του Χάρη Παυλίδη, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το απόλυτο στην Γ φάση και τώρα η Ευρωλίγκα

Η Μπάκλινγκ, ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ και η Βάσω Πλευρίτου σημείωσε το 5-1, στο 5:05 του τρίτου οκταλέπτου, με τους δυο προπονητές να αλλάζουν τις βασικές τερματοφύλακες τους για το υπόλοιπο του αγώνα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 5-3, με τον Ολυμπιακό να έχει δυο ακόμα δοκάρια με τις Μυριοκεφαλιτάκη και Παπαναστασίου. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη πρόσθεσαν πέντε ακόμα τέρματα στο ενεργητικό τους, την τελευταία περίοδο και με το τελικό 10-5 ο Ολυμπιακός έκανε το «6Χ6», στην Γ φάση του πρωταθλήματος και πλέον η προσοχή όλων είναι αποκλειστικά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκες», την Παρασκευή (19/4, 12:30) θα αντιμετωπίσουν εκ νέου τη Βουλιαγμένη, στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκα, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-0, 2-2, 5-2

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Πλευρίτου Ελ. (πέναλτι, 6:49), 1-1 Ελληνιάδη (π/π, 00:24)

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Πλευρίτου Β. (π/π, 5:37), 3-1 Έγκενς (περιφέρεια, 1:53)

3ο οκτάλεπτο: 4-1 Μπάκλινγκ (περιφέρεια, 6:52), 5-1 Πλευρίτου Β. (πέναλτι, 5:05), 5-2 Κοκκινάκη (π/π, 1:53), 5-3 Διαμαντοπούλου (περιφέρεια, 00:19)

4ο οκτάλεπτο:  6-3 Έγκενς (περιφέρεια, 7:37), 6-4 Γιαννοπούλου (π/π, 6:45), 7-4 Πλευρίτου Μ. (π/π, 6:12), 8-4 Πλευρίτου Β. (φουνταριστός, 4:42), 8-5 Γιαννοπούλου (περιφέρεια, 4:14), 9-5 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 2:13), 10-5 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 1:16),

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Μ. Πλευρίτου 2, Μπάκλινγκ 1, Β. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Φουντωτού

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Ιωάννίδη, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη 1, Γκίλλα, Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου 2

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Και οι δυο ομάδες προστάτεψαν τις παίκτριες που έχουν τραυματισμούς. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς η πρώτη θέση είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι ουσιαστικά. Χρησιμοποιήσαμε παίκτριες πουν δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και η ποιότητα μας είναι τέτοια που μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα και με ελλείψεις. Θα αντιμετωπίσουμε πάλι τη Βουλιαγμένη την Παρασκευή. Γνωρίζει καλά η μια ομάδα την άλλη και είναι δύσκολο να αιφνιδιάσει η μία τη άλλη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Σταματοπούλου είπε τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον με πολλά κορίτσια να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Δοκιμάσαμε πράγματα και πλέον συγκεντρωνόμαστε στον ημιτελικό κόντρα στην Βουλιαγμένη και πάλι, όπου θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».