ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Με…σπασμένα φρένα οι Κορασίδες, νίκη και στον Φοίνικα!

Την έκτη συνεχόμενη νίκη τους στο Πρωτάθλημα Κορασίδων Β της ΕΣΚΑΝΑ πέτυχαν οι Κορασίδες του Ολυμπιακού, αφού πέρασαν σαν σίφουνας και από το ανοιχτό του Φοίνικα στον Πειραιά, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 28-54, το Σάββατο (27/11) για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν σε σπουδαία μέρα την Αλέξη που πέτυχε 22 πόντους, ενώ Αρίστου και Σημαιοφορίδου βοήθησαν στο σκοράρισμα σημειώνοντας 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Ακολουθεί το ντέρμπι του ομίλου με αντίπαλο τον Διογένη Φρεαττύδας ΕΕ ΝΣ εκτός έδρας το Σάββατο (04/12) στις 14:30, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει εν πολλοίς την πρώτη θέση του ομίλου.

 

Στον αγώνα με τον Φοίνικα Πειραιά, ο Ολυμπιακός για άλλο ένα παιχνίδι ήταν αποφασιστικός απ’το ξεκίνημα και με 8 πόντους της Αλέξη πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ η Σημαιοφορίδου έκλεισε ιδανικά την πρώτη περίοδο, για το 4-18 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Η ίδια παίκτρια πέτυχε 6 σερί πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου για τον Ολυμπιακό, με την Αρίστου και την Κανελλοπούλου να ανεβάζουν το προβάδισμα της ομάδας τους στο +20, με το 10-30 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου. Οι παίκτριες της Ανθής Μπαλτά έχοντας διαφορά ασφαλείας στο σκορ, κλήθηκαν να διαχειριστούν το προβάδισμα τους, κάτι που έκαναν εξαιρετικά στην επανάληψη, με την Αλέξη να είναι πάλι ο κύριος εκφραστής των «ερυθρόλευκων» επιθέσεων και να πετυχαίνει 6 γρήγορους πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για το 10-36, ενώ η ίδια παίκτρια έκλεισε και το σκορ για το δεκάλεπτο με εύστοχο δίποντο, για το 17-42. Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο, με τις αδερφές Κούρτη να βάζουν και αυτές το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ, πετυχαίνοντας από 4 πόντους η κάθε μία, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει μια σημαντική νίκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 28-54.   

Για την ομάδα της Ανθής Μπαλτά αγωνίστηκαν οι: Βελλιανίτη, Αναγνώστου, Κούρτη Ευδ. 4, Κωστακοπούλου 2, Αρίστου 12, Κανελλοπούλου, Κούρτη Ευαγ. 4, Σημαιοφορίδου 10, Αλέξη 22