ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Μία νίκη και μία ήττα για τις Κορασίδες στο διήμερο!

Ένα πολύ απαιτητικό διήμερο έφτασε στο τέλος του για τις Κορασίδες του Ολυμπιακού, οι οποίες κλήθηκαν, σε λιγότερο από 24 ώρες, να δώσουν δύο πολύ σημαντικές εκτός έδρας αναμετρήσεις (11-12/02), με Εσπερίδες Καλλιθέας και Πανιώνιο, για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, σημειώνοντας μία νίκη και μία ήττα.

Στην αναμέτρηση με τις Εσπερίδες Καλλιθέας, το πρωί του Σαββάτου (11/02) τα πράγματα δεν ξεκίνησαν από την αρχή καλά για τις «ερυθρόλευκες» καθώς ήδη από την πρώτη περίοδο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 20 πόντους διαφορα (31-10). Ο Νίκος Καγιαμανίδης, γνωρίζοντας τη βαθμολογική σημασία της αναμέτρησης της Κυριακής με τον Πανιώνιο, επέλεξε πολλά και διαφορετικά σχήματα για την ομάδα του, προκειμένου να επιτύχει την μικρότερη δυνατή καταπόνηση των παικτριών του. Αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο η διαφορά να ξεφύγει, με την ομάδα της Καλλιθέας να παίρνει τη νίκη με σκορ 82-43.

Εντελώς διαφορετική εικόνα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, το πρωί της Κυριακής (12/02) στο Κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας», όπου αντιμετώπισαν τον Πανιώνιο για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με την Σημαιοφορίδου να σημειώνει 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτισσες προηγήθηκαν με 20-3, ενώ πήγαν στο ημίχρονο, με τη διαφορά, σχεδόν, στο +20 (27-8). Η Προβιά μαζί με την Γαλάνη έγιναν, στη συνέχεια, οι εκτελεστές των ωραίων «ερυθρόλευκων» επιθέσεων, σημειώνοντας από 10 και 13 πόντους αντίστοιχα, με την ομάδα του Ολυμπιακού να πανηγυρίζει τη νίκη με 55-20 και να αποκτά τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, το επόμενο Σάββατο (18/02) στο βοηθητικό του ΣΕΦ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Καγιαμανίδης) Γαλάνη, Κούρτη Ευδ., Βελλιανίτη, Αναγνώστου, Στεργιάνου, Κούρτη Ευαγ., Βεντούρη, Προβιά, Σημαιοφορίδου, Αλέξη, Κώνστα, Κωστακοπούλου