ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Λύγισε από τις απουσίες
Στο ντέρμπι κορυφής της Handball Premier η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.-«Ομίλου Ξυνή» ηττήθηκε με 27-24 από την ΑΕΚ, στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά στον αγώνα, προηγήθηκαν 9-5, με τον Τζηρά να σημειώνει επτά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επηρεασμένοι από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν όλο το τελευταίο διάστημα δεν είχαν την απαιτούμενη διάρκεια για να διατηρήσουν το προβάδισμα. Οι Σανίκης και Τσίλης προέρχονταν από τραυματισμούς, ο Λέμος αγωνίστηκε με ενοχλήσεις καθώς ταλαιπωρείται από κάκωση στο τρίτο μετακάρπιο του δεξιού χεριού, ο Καρβάτσκι παραμένει τραυματίας, συν τους δυο ξένους που έχουν ήδη αποχωρήσει, σε συνδυασμό με τον παράγοντα διαιτησία σε κάποιες περιστώσεις, δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη. Στη μάχη της πρώτης θέσης ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στον δεύτερο γύρο, με ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει.
 
Εξαιρετική απόκρουση του Τσιλιμπάρη στην πρώτη επίθεση του αγώνα και ο Τζηράς ανοίγει το σκορ στο 1:38. Ο Μάλλιος δίνει εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1 και ο Τζηράς, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνει το 3-1. Νέα μεγάλη απόκρουση του Τσιλιμπάρη και ο Λέμος επαναφέρει το συν δυο για τους «ερυθρόλευκους», κάνοντας το 5-3, στο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Αιφνδιασμός των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα και η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στα τρία γκολ (8-5), με σκόρερ τον Δημήτρη Τζηρά, στο 14ο λεπτό. Πολύ καλή εμφάνιση από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Τσιλιμπάρη, που σταμάτησε τον αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων, διατηρώντας το 8-5, στο 17ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και στην επόμενη φάση ο Τζηράς φτάνει τα επτά γκολ στον αγώνα και σημειώνει το 9-5. Στο 25ο λεπτό το παιχνίδι ήρθε στα ίσα, στο 10-10, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 10-12.
 
Πάσα ασίστ, από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη του Τσίλη και ο Τζηράς, μειώνει σε 13-11, στον αιφνιδιασμό. Τσίλης και Τζηράς σκοράρουν και διαμορφώνουν το 18-17, λίγο πριν τα μισά του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Λέμος μειώνει στο γκολ, για το 18-19, αλλά το σκορ γίνεται 18-22, στο 15:35.  Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει περισσότερο και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με το τελικό 27-24. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τζηράς που σημείωσε 13 γκολ.
 
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 8-5, 9-7, 10-9, 10-12 (ημ.), 13-15, 14-17, 18-21, 20-24, 22-26, 24-27
 
Ολυμπιακός (Ζαραβίνας)Σπίκιτς,  Τζηράς 13, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Μούγιτς, Μάλλιος 1, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Σανίκης 1, Μπάγιος 1, Δεληχρήστος, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος, Μιχαηλίδης, Τσίλης 3
 
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 2, Δομπρής, Μωραϊτης, Χόγκας, Ζαμπούνης, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 4, Χιμένεθ 5, Φλορίδο 4, Γιάκομπσεν 3, Παπαδιονυσίου 1, Καφφάτος, Μπουνέτα 6, Γιόσμου, Κεδέρης 2
 
Η Συνέντευξη Τύπου
 
Γιώργος Ζαραβίνας: «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για τη νίκη. Σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού ήταν πιο σταθερή. Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις. Κάποιες φορές μας βγήκαν και κάποιες όχι, καθώς δεν είχαμε το καθαρό μυαλό από το πολύ θέλω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δικούς μου παίκτες για την προσπάθεια που κάνανε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι το πρώτο από τα πολλά παιχνίδια που θα δώσουν οι δυο ομάδες. Από αυτό το παιχνίδι χάσαμε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο και ότι κάναμε και τις προηγούμενες φορές θα κάνουμε και τώρα. Θα συνεχίσουμε, θα δούμε τα λάθη μας και τα σωστά μας, κάποια θα κρατήσουμε, κάποια θα αλλάξουμε και θα συνεχίσουμε στην πορεία που έχει χαράξει η ομάδα στα τελευταία δυο χρόνια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε και ακόμα μια φορά ήταν δίπλα μας. Τον θέλουμε στο πλευρό μας και στην συνέχεια».
 
Πέτρος Κανδύλας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, ήταν μια δίκαια νίκη. Εμείς από την πλευρά μας, όσο και αν προσπαθήσαμε, όσο και αν δείξαμε θέληση, είχα την αίσθηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι ήμασταν ένα βήμα πίσω, ότι ότι και να κάναμε οι παίκτες της ΑΕΚ το έκαναν λίγο καλύτερα από εμάς και αυτό αποτυπώνεται και στο τελικό σκορ. Δεν μπορέσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι να το πάμε στο γκολ και να το κάνουμε ντέρμπι. Απο κει και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε. Την Πέμπη παίζουμε νοκ άουτ παιχνίδι στην Έδεσσα και το Σάββατο παίζουμε με το Άργος. Δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε το μέταλλο και το έχουμε δείξει αυτά τα δύο χρόνια, ότι, ότι στραβοπάτημα και να κάνουμε επιστρέφουμε πιο δυνατοί και αυτή τη φορά θα κάνουμε το ίδιο».