ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κυρίαρχος ο Θρύλος στο Λαιμό, 11-6 τη Βουλιαγμένη

 Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 11-6 της Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο του Λαιμού στο πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» έλεγξαν το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το φινάλε έχοντας πάντα το προβάδισμα και χάρη σε ένα 4-0 σερί μετά το 3-3 του δευτέρου οκτάλεπτο, διεύρυναν τη διαφορά  φτάνοντας στο 3-7 και παρέμειναν κυρίαρχες μέχρι το φινάλε για την τελική επικράτηση και την τρίτη φετινή νίκη σε ισάριθμα ματς (έχει αναβληθεί η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με το Ν.Ο. Ρεθύμνου).

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Η αναμέτρηση ήταν κλειστή στα πρώτα λεπτά με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στα μισά του 1ου οκτάλεπτου, οι γηπεδούχες κέρδισαν πέναλτι με την Ξενάκη, αλλά απώλεσαν την ευκαιρία να προηγηθούν, αφού η Κούλχαας που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με τέρμα της Τσουκαλά από την περιφέρεια, στην παίκτρια παραπάνω, με το Ν.Ο.Β να ισοφαρίζει με την Ξενάκη (1:38) σε 1-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

 Πάντα μπροστά ο Θρύλος!

Ο ρυθμός ανέβηκε στο 2ο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να ανακτά το προβάδισμα χάρη στο τέρμα που σημείωσε η Βάσω Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω (6:02), με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει σε 2-2 (5:01). Η Χριστίνα Τσουκαλά με το δεύτερο προσωπικό της γκολ έβαλε και πάλι τον Θρύλο στη θέση του οδηγού πετυχαίνοντας το 2-3 με το Ν.Ο.Β. να φέρνει το ματς στο ίσια με την Κούλχας, 1:52 πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ωστόσο η συνέχεια ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον Ολυμπιακού. Η Ελευθερία Πλευρίτου με πέναλτι έγραψε το 3-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

Ξέφυγε με +4 στο 3ο οκτάλεπτο!

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν πολύ δυνατά στο 3ο οκτάλεπτο με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να σκοράρει με γυριστό και να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα του +2 στον Θρύλο. Με τον ίδιο τρόπο, γυριστό σουτ από το φουνταριστό της Μπενέκου αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν στο +3 το προβάδισμά τους για το 3-6 (4:21), ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά με το τρίτο προσωπικό της γκολ «έγραψε» το 3-7 που πιστοποιούσε την κυριαρχία του Ολυμπιακού, ο οποίος έτρεχε ένα 4-0 σερί μετά το 3-3 του 2ου οκταλέπτου. 

Διατήρησε τον έλεγχο έφυγε με τη νίκη

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό. Η Ξενάκη σταμάτησε προσωρινά το σερί του Ολυμπιακού, μειώνοντας σε 4-7, αλλά οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με τρία διαδοχικά γκολ με τις Ελευθεριάδου, Αβραμίδου, Β. Πλευρίτου για το 4-10 στα 4:25 με το οποίο κλείδωσαν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Στα λεπτά που ακολούθησαν διαμορφώθηκε το τελικό 6-11, με το οποίο ο Θρύλος έφυγε νικητής από το Κολυμβητήριο του Λαιμού.

Τα οκτάλεπα:  1-1, 2-3, 0-3, 3-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Τσουκαλά (π/π., 4:01), 1-1 Ξενάκη (κόντρα, 1:38)

2ο οκτάλεπτο: 1-2 B. Πλευρίτου (π/π., 6:02), 2-2 Νίνου (κόντρα, 5:01), 2-3 Τσουκαλά (π/π. 3:52), 3-3 Κούλχας (π/π, 1:52), 3-4  Ελ. Πλευρίτου (πέναλτι, 1:12)

3ο οκτάλεπτο: 3-5 Μ. Πλευρίτου (φουνταριστό, 7:35), 3-6 Μπενέκου (φουνταριστό., 4:21), 3-7 Τσουκαλά (π/π., 3:4)

4ο οκτάλεπτο: 4-7 Ξενάκη (φουνταριστό,7:37), 4-8 Ελευθεριάδου (πέναλτι, 6:29), 4-9 Αβραμίδου (περιφέρεια, 5:56), 4-10 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:25), 5-10 Κούλχας (πέναλτι, 4:06), 5-11 Β. Πλευρίτου (κόντρα, 1:26), 6-11 Πάτρα (περιφέρεια, 0:18)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 3, Τσουκαλά 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τορνάρου, Τριχά

Ν.Ο Βουλιαγμένης (Αντιόπη Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Κούλχας 2, Ανδρεάδη, Μουστακαριά, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα 1, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή, Καϊάφα, Μαυρώτα, Καλογεροπούλου, Σάντα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά τη αναμέτρηση με τη Βουλιαγμένη τα εξής: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και είναι φυσιολογικό αφού δεν έχουμε δουλέψει πάρα πολύ λόγω των συνθηκών. Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί πολύς κόσμος, είναι ότι λείπουν βασικές παίκτριες από την περσινή ομάδα, όπως η Κρίστμας και η Ασημάκη. Ειδικά η απώλεια της Ασημάκη δεν μετριέται μόνο σε νούμερα. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να αναλάβει αυτό το φορτίο που δεν είναι τόσο εύκολο. Για αυτό στα  δυο πρώτα οκτάλεπτα η ομάδα ήταν νωθρή. Στη συνέχεια όταν άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες οι αθλήτριες με εμπειρίες τότε έγιναν όλα πιο εύκολα. Το σκορ θεωρώ ότι είναι πλασματικό οι ομάδες είναι πιο κοντά.  Πιστεύω ότι η ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού θα είναι αυτή που θα του δώσει τις νίκες στο μέλλον και ότι  θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Η Βάσω Πλευρίτου μετά την νίκη κόντρα στη Βουλιαγμένη δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Σήμερα ήμασταν συγκεντρωμένες από την αρχή και ακολουθήσαμε το σύστημα και τις οδηγίες του προπονητή μας.  Από κει και πέρα έχουμε το ταλέντο σαν ομάδα και την ποιότητα να ξεχωρίζουμε και να φτάνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν και σίγουρα δεν βρισκόμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά στη διάρκεια της και μέσα από τη δουλειά θα πιάσουμε στην απόδοση βάσει των δυνατοτήτων μας»