ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κυρίαρχος ο Θρύλος στη Θεσσαλονίκη, 26-22 τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής σε μία ακόμα αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αφού επικράτησε με 26-22 και σχετική άνεση των Θεσσαλονικέων στο ΕΑΚ Νεάπολης στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Handball Premier που διεξήχθη εμβόλιμα λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των Πειραιωτών στο EHF Cup. Ο Θρύλος λίγες ημέρες πριν το σπουδαίο ματς με τη Μέλσουνγκεν στη Γερμανία (16/11, 20:00), πέρασε νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε την 7η νίκη του σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα οι Πειραιώτες πέτυχαν την 7η διαδοχική νίκη σε 8 αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Χάντμπολ, με μόλις ένα παιχνίδι να έχει λήξει ισόπαλο (το πρώτο ιστορικά μεταξύ των δυο ομάδων που είχε διεξαχθεί στον Εύοσμο). Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη σημερινή αναμέτρηση, έλεγξε το ματς σε όλη τη διάρκειά του και παρά τις απουσίες των Τσίλη, Καρβάτσκι, Νομικού δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων, έχοντας ως πρώτους σκόρερ και πρωταγωνιστές τους Χάρη Μάλλιο και Πάτρικ Λέμος που σημείωσαν αμφότεροι από 7 τέρματα. 

«Ερυθρόλευκος» έλεγχος και προβάδισμα στο ημίχρονο

Το πρώτο πεντάλεπτο συμπληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-1, με τον Λιάπη να ανοίγει το σκορ στον αιφνιδιασμό (0:58) και τον Τζηρά να δίνει ξανά το προβάδισμα στα 4:15, απαντώντας στην προσωρινή ισοφάριση του ΠΑΟΚ με τον Κεσίδη (2:43). Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι τα 9:31, όταν ο Τζηράς πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Σανίκη και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αύξησε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο +2. Ακολούθησε το τέρμα του Πετρίδη (10:20) με τον Μάλλιο να απαντάει άμεσα (10:58) και να επαναφέρει το διαφορά των δυο τερμάτων. Ο Χάρης Μάλλιος έπραξε το ίδιο μετά το πέναλτι του Παλάσκα (12:20) με το οποίο μείωσε σε 3-4, για να πετύχει με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα το 3-5 και με το τρίτο διαδοχικό του τέρμα μετά από εξαιρετική κίνηση πέτυχε το 4-6 (15:28). Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον Κεσίδη να μειώνει σε 5-6 και τον Μάλλιο να συμπληρώνει «καρέ» τερμάτων γράφοντας το 5-7 (16:47). Ακολούθησε η απόκρουση του Τσιλιμπάρη στο πέναλτι του Παλάσκα και το γκολ του Λέμος (18:00)  χάρη στο οποίο ο Θρύλος διεύρυνε το προβάδισμα του για πρώτη φορά στα τρία γκολ. Οι Πειραιώτες με το τρίτο τέρμα του Τζηρά στον αιφνιδιασμό αύξησαν στο +4 το προβάδισμά τους στα 19:10 έχοντας ένα 3-0 σερί, χάρη στο οποίο μετέτρεψαν το 5-6 σε 5-9!Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σκοράρουν μετά από επτά λεπτά, με το τρίτο τους πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κωστακίδης νικώντας τον Σπίκιτς που είχε περάσει στον αγώνα και ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ μείωσε σε 7-9 (23:00). Η απάντηση του Θρύλου, ήρθε και πάλι δια χειρός Χάρη Μάλλιου ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 7-10 συμπληρώνοντας το 5ο προσωπικό του γκολ, προϊόν και αυτό εξαιρετικής ενέργειας. Ακολούθησε το τέρμα του Μαστορογιάννη με το οποίο μείωσε ο ΠΑΟΚ σε 8-18 (25:45) με τον Τζηρά να γράφει το 8-11 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στα 29:42. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 9-11 το οποίο διαμορφώθηκε από το γκολ του Μαστορογιάννη στην εκπνοή.

Διαχειρίστηκε το σκορ έφτασε εύκολα στη νίκη!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ του Ανδρέα Αραπακόπουλου, για το 9-12 ενώ ο Λιάπης επανέφερε τη διαφορά του +4 πετυχαίνοντας το 9-13 (33:55). Στο τέρμα του Κωστακίδη που ακολούθησε «απάντησε» άμεσα ο Λέμος για το 10-14 που διατήρησε το προβάδισμα των τεσσάρων γκολ υπέρ του Θρύλου (35:49) ενώ ο Μάλλιος με το έκτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε για πρώτη φορά το δείκτη του σκορ στο +5 για το 10-15 στα 37:20. Με τη συμπλήρωση των 40 λεπτών ο Γρηγόρης Σανίκης πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +6 για το 10-16 με το σερί του Ολυμπιακού να φτάνει στο 3-0.  Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 13-16 μέχρι το 45’ με τα γκολ των Παλάσκα, Κωστακίδη και Κεσίδη για να βάλει τέλος στο σερί τους ο Λέμος που διαμόρφωσε το 13-17 και ενώ προηγουμένως είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο Τζηράς (για να γράψει το (12-17). Ο Κωστακίδης μείωσε εκ νέου για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σε 14-17 με τον Σανίκη να γράφει το 14-18 (47:19) με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο γκολ του Μαστορογιάννη (15-18) απάντησε αυτή τη φορά ο Λέμος που πήρε ένα ακόμα ριμπάουντ και με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το 15-19 (49:19) ενώ ο Νικόλας Λιάπης αύξησε εκ νέου στα πέντε γκολ το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό γράφοντας το 15-20 στη συμπλήρωση των 50 λεπτών.  Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Κωστακίδη όμως και πάλι ο Λέμος έδωσε το λύση σημειώνοντας το 16-21, 8 περίπου λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Στα λεπτά που απέμειναν οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν υποδειγματικά το υπέρ τους προβάδισμα και δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να μειώσουν τη διαφορά και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς. Δυο περίπου λεπτά πριν το φινάλε ο Μάλλιος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έγραψε το 21-25 και ο Λέμος στην εκπνοή το τελικό  22-26 χάρη στο οποίο ο Θρύλος έφυγε νικητής από το Κλειστό της Νεάπολης και πλέον στρέφει την προσοχή του στα σπουδαία ματς με τη Μέλσουνγκεν.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 1-3, 4-5, 5-9, 7-10, 9-11 ( ημίχρονο ), 10-13, 10-16, 13-16, 15-19, 19-23, 22-26

ΠΑΟΚ (Αλέξης Παπαβασίλης): Κωστακίδης 7, Παλάσκας 4, Μπαλτατζής, Παπαβασίλης 1, Κοκώνης 1, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Τσαναξίδης, Ελευθεριάδης, Μαστορογιάννης 3, Λοΐζος, Κυπραίος 1, Κριούτσκοφ, Τσέγιοβιτς, Κεσίδης 3.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Μπουγκούνοβιτς, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης, Μούγιτς, Μάλλιος 7, Σανίκης 2, Λέμος 7, Μπάγιος, Κανδύλας, Τερλέτσκι, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 1, Μιχαηλίδης, Λιάπης 4, Δεληχρήστος.

Δίλεπτα: 5-3. Κόκκινη: Τσαναξίδης (51:35 – τρία δίλεπτα), Πέναλτι: 3/5 – 1/2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, ειδικά από τη συνέπεια και τη συγκέντρωση που έδειξαν στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να διαβάσουμε το παιχνίδι και να παίξουμε με στόχευση στην επίθεση, γεγονός που κάποιες φορές μας βγήκε και κάποιες άλλες όχι. Ήταν λίγο δύσκολο σήμερα γιατί οι απουσίες που είχαμε μας άλλαξαν κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού αλλά πήραμε τη νίκη που θέλαμε και συνεχίζουμε. Θέλω να αναφερθώ στο θλιβερό γεγονός που συνέβη πριν λίγες ημέρες. Σήμερα ήταν η κηδεία ενός σπουδαίου ανθρώπου του χάντμπολ του Γιώργου Σαΐτη, στην οποία δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε σύσσωμη η ομάδα λόγω του αγώνα, και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο».

Ο Χάρης Μάλλιος δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι για εμάς. Θεωρώ ότι θα μας δώσει αγωνιστικό ρυθμό για τα δυνατά παιχνίδια που έρχονται με τη Μέλσγουνγκεν. Η νίκη ήταν μονόδρομος σήμερα και παίξαμε και ωραίο χάντμπολ. Τώρα συγκεντρωνόμαστε για τη συνέχεια στην οποία είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Σαϊτη ο οποίος ήταν ο πρώτος μου προπονητής και εξαιτίας του επέλεξα να παίξω χάντμπολ. Με έβαλε στο σωστό δρόμο του αθλητισμού. Εύχομαι από εκεί ψηλά να είναι υπερήφανος για εμένα.  Είμαι στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ σήμερα στην κηδεία και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»