ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κυρίαρχος και 1-0 στη σειρά
Προβάδισμα στην κούρσα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος απέκτησε η ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή  που επικράτησε με 23-15 της ΑΕΚ, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Handball Premier, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Οι πρωταθλητές, έχοντας την στήριξη του κόσμου τους που δεν σταμάτησε στιγμή να τους δίνει ώθηση, μπήκαν αποφασισμένοι στον αγώνα, με όπλο τους την άμυνα και τον Κώστα Τσιλιμπάρη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, πήραν προβάδισμα από την αρχή και το διατήρησαν μέχρι το τέλος φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση, με οκτώ γκολ διαφορά. Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (21/5, 19:00) εκτός έδρας και ο τρίτος και πάλι στο Ρέντη την Παρασκευή (24/5, 17:30).   
 
Προβάδισμα με 12-6 στο ημίχρονο
 
Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ξεκίνησε το αγώνα με συγκέντρωση και σοβαρότητα. Σωστή αμυντική λειτουργία κράτησε τους φιλοξενούμενους στο μηδέν για περισσότερα από πέντε λεπτά. Ο Τσίλης στο 3:06 άνοιξε το σκορ και στην αμέσως επόμενη φάση, μετά από απόκρουση του Τσιλιμπάρη, ο Σανίκης έφυγε στην κόντρα και έκανε το 2-0. Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, το σκορ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 5-3, χάρη στα τέρματα των Λέμος και Τζηρά. Διατηρώντας υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 8-4, στο 20:51, με έξυπνη εκτέλεση του Πέτρου Κανδύλα. Με το επιμέρους 4-2 στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 12-6 υπέρ του Ολυμπιακού.
 
 
Άνετα το 1-0 στη σειρά
 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Σανίκης έδωσε «αέρα» επτά γκολ στον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά στο παιχνίδι (13-6). Διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού στον αγώνα οι Πειραιώτες προηγούνταν με συν οκτώ (18-10), με γκολ του Μπούμπαλο, στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στην ΑΕΚ, να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους. Κλέψιμο του Τσίλη, στο 19:22, που έφυγε σε μια ακόμα «ερυθρόλευκη» κόντρα κάνοντας το 20-12 μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Ρέινα σταμάτησε το 3-0 σερί που έτρεξε η ΑΕΚ, κάνοντας το 21-15 στο 23:33 και ο Άρσις στη συνέχεια αποκρούει πέναλτι διατηρώντας το συν έξι για τους πρωταθλητές. Το τελικό 23-15 έδωσε το προβάδισμα με 1-0 στον Ολυμπιακό, στην σειρά των τελικών, που κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο Δημήτρης Τζηράς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με πέντε τέρματα. και ακολούθησαν Μπούμπαλο και Τσίλης με τέσσερα και τρία αντίστοιχα. Επόμενη αναμέτρηση των δυο ομάδων την ερχόμενη Τρίτη (21/5), στο ΟΑΚΑ. 
 
 

Τα πεντάλεπτα: 2-0, 2-3, 5-3, 7-4, 10-6, 12-6 (ημ.), 14-8, 16-10, 18-11, 20-12, 21-15, 23-15

 
 
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 4, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 3.
 
ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 2, Ροζσαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 2, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου, Δομπρής, Μυλωνάς, Νταρσουλάντ, Παλεβίτσιους 2, Βραζάλιτσα 2.
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Η νίκη δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ. Είναι απλά το 1-0 στη σειρά η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμα. Τα πρώτα παιχνίδια σε μια σειρά τελικών είναι πολύ σημαντικά αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι το επόμενο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο και να αντιδρούμε σωστότερα σε κάποιες ειδικές συνθήκες ενός αγώνα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα και συνεχίζουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
 
Από την πλευρά του ο Κώστας Τσιλιμπάρης είπε στο olympiacossfp.gr: «Οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν λίγο πιεσμένες στη αρχή του αγώνα. Εμείς αντιδράσαμε πιο γρήγορα, πήραμε ένα μικρό προβάδισμα στο οποίο ο αντίπαλος δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις. Φτάσαμε στη νίκη με μια σημαντική διαφορά και κάναμε το 1-0 στη σειρά. Τώρα ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο παιχνίδι, την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, που θα είναι σίγουρα διαφορετικό και θα κυνηγήσουμε τη νίκη για να αποκτήσουμε γερό προβάδισμα για την κατάκτηση του στόχου μας».