ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού!

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» η υλοποίηση του βασικού σταδίου του προγράμματος “You’re Hope’’. Ο Ολυμπιακός διοργάνωσε πολυαθλητικές δραστηριότητες για ανήλικους πρόσφυγες με σκοπό την ενεργή τους ενασχόληση με τον αθλητισμό και την κοινωνική τους ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία του Πειραιά. Οι νεαροί προόσφυγες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν σε μεγάλη ποικιλία αθλημάτων υπό την καθοδήγηση των προπονητών του Ολυμπιακού, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη δράση και τον αναμενόμενο αντίκτυπο της στην κοινωνία.

Με αυτή την δράση, ο σύλλογος απέδειξε τον ηγετικό του ρόλο στο εν λόγω πρόγραμμα καθώς και την ευαισθησία του στο θέμα των προσφύγων. Από το 2015, στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως φαγητό και ρουχισμό κατά την παραμονή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα οργάνωσε ποδοσφαιρικούς αγώνες με την  συμμετοχή προσφύγων και πρώην ποδοσφαιρικών αστέρων όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ.  Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η φιλανθρωπία και η συνεισφορά είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA του συλλόγου.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και αντιπροσωπεία της UNESCO νοτίων προαστίων -με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Αθλητισμού και Εκπαίδευσης, κ. Α. Γλύκα - η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού. Για την εν λόγω δράση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος συνεργάστηκε με την ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή των ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στην safe zone Σχιστού. Η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» και συγκεκριμένα, η safe  zone Σχιστού στοχεύει στην ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η διάσημη γυμνάστρια Μ. Πήχου η οποία συμμετείχε ενεργά στις αθλητικές δραστηριότητες της δράσης και απόλαυσε την συναναστροφή της με τους νεαρούς αθλητές.