ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ιδανικό ξεκίνημα για τους Έφηβους!         

Δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερη η πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Εφήβων για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί και επικράτησαν με 37-12 στην αναμέτρηση με τους Αμφικτύoνες Λαμίας το μεσημέρι της Μ. Τρίτης (19/4) στο ΔΑΚ Κορυδαλλού. Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την υπόθεση νίκη ήδη από το πρώτο ημίχρονο (20-4), ενώ πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και αθλητές από την ομάδα Παίδων, με τους Πειραιώτες να έχουν 11 διαφορετικούς παίκτες στον πίνακα των σκορερ. Πέτρος Βαμβακάρης και Αχιλλέας Τσορτέκης ηγήθηκαν των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας τους και πέτυχαν 8 και 7 τέρματα αντίστοιχα, με τους περισσότερους βασικούς παίκτες της ομάδας να παίρνουν αρκετές ανάσες ενόψει του αγώνα με τον Άρη Νίκαιας που θα διεξαχθεί λίγες ώρες αργότερα στο Κλειστό Γήπεδο «Μάνος Λοϊζος» στη Νίκαια.

Στην αναμέτρηση με τους Αμφικτύονες Λαμίας, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα και με τους Βαμβακάρη-Τσορτέκη να εκμεταλλεύονται τα εύκολα λάθη των φιλοξενούμενων, και να σκοράρουν στην αντεπίθεση από τρία τέρματα εναλλάξ, έφτασαν γρήγορα στο 6-0 στα πρώτα 7’ του παιχνιδιού. Ο Παπαδονικολάκης τρία λεπτά αργότερα έκανε το 7-0, ενώ ο Βαμβακάρης ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Οικονόμου και έφερε τον Ολυμπιακό στο 8-0. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Τσορτέκη να βρει δίχτυα για την ομάδα του, σκοράροντας σε δύο πανομοιότυπες περιπτώσεις από την δεξιά πλευρά της επίθεσης, ενώ Ρούσος και Οικονόμου έφεραν τους Πειραιώτες στο +12, για το 13-1. Η ομάδα της Λαμίας βρήκε σκορ μετά από ώρα, για το 13-2 στο 16:43, όμως ο Ολυμπιακός δεν μείωσε την απόδοσή του και με τρία τέρματα του Βαμβακάρη και ένα του Οικονόμου, αύξησε επιπλέον τη διαφορά του, για το +15 και το 17-2. Οι φιλοξενούμενοι με ωραία επίθεση και εύστοχο πέναλτι, μείωσαν σε 17-4, όμως ο Ολυμπιακός είχε ακόμα τρία τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους και με τον Κουτουλογένη στο 27:56, διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου στο 20-4. Με την έναρξη της επανάληψης ο Προκοπίου σε δύο περιπτώσεις και ο Τσελεμπης με όμορφη ενέργεια, διαμόρφωσαν το 24-6, ενώ στη συνέχεια ο Τσολάκης με ωραίο τελείωμα προσέθεσε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκορερ για το 26-6 και το «ερυθρόλευκο» +20. Ο Ρούσος μάζεψε το «ριμπάουντ» μετά το δοκάρι του Γκορόγια και σκόραρε από κοντά για το 27-6, ενώ στη συνέχεια ο Παπαδονικολάκης βρήκε τρεις φορές δίχτυα, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +24, για το 30-6, στα μισά του δεύτερου μέρους. Ωραίο πίβοτ από τον Γκορόγια, ο οποίος σκόραρε και στις δύο επόμενες επιθέσεις του Ολυμπιακού και μαζί με το τέρμα του Τσωράκη, διαμόρφωσαν το 34-8 στο 52:58, ενώ στα εναπομείναντα λεπτά ο Τσορτέκης με ακόμη δύο τέρματα και ο Γκορόγιας με ωραίο σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, έφεραν το τελικό 37-12 υπέρ των Πειραιωτών, που έφτασαν σε μία άνετη και δίκαιη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Νίκος Γραμματικός) Ανδριώτης, Οικονόμου 2, Γκορόγιας 5, Βαμβακάρης 8, Κουτουλογένης 1, Τσωράκης 1, Τσολάκης 1, Μαρης, Τσελεμπής 1, Ρούσος 3, Βληκίδης, Παπαδονικολάκης 6, Τσορτέκης 7, Προκοπίου 2, Γραμματικός, Μπουρλόκας