ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ιδανική εκκίνηση ο Θρύλος, 6-4 την Ορτίτζια!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 6-4 της Ορτίτζια στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου που διεξάγεται στη «φούσκα» της Όστια. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, πάρα το μεγάλο διάστημα της αγωνιστικής απραξίας, αφού είχε να δώσει επίσημο αγώνα, από της 31 Οκτωβρίου και το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο 1ο οκτάλεπτο, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Ο Ολυμπιακός με όπλο την εξαιρετική άμυνα και από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό από τα μέσα της 2ης περιόδου, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης.  Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ματς με 4/7 στον παίκτη παραπάνω, παράλληλα ήταν εξαιρετικοί και στην άμυνα με παίκτη λιγότερο, κρατώντας την Ορτίτζια στο 1/4, ενώ από τα 4 γκολ που δέχθηκαν τα 2 προήλθαν από πέναλτι. Πλέον η προσοχή του Θρύλου στρέφεται στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Σπαντάου, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη (15/12, 18:45, ΕΡΤ Sports), ενώ την Τετάρτη (16/12, 18:45), θα αντιμετωπίσουν την Γιουγκ.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ

Ο Ολυμπιακός  στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (6:48) κέρδισε πέναλτι με τον Μουρίκη, μετά από παράβαση του Ρόσι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γενηδουνιάς ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χάσουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στη συνέχεια οι Ιταλοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Ρόσι να ευστοχεί στον παίκτη παραπάνω στα 5:28. Ακολούθησαν δυο δοκάρια από πλευράς «ερυθρολεύκων» με την  Ορτίτζια να φτάνει στο υπέρ της 2-0, χάρη σε τέρμα του Ναπολιτάνο από το φουνταριστό, 2 λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Η απάντηση του Ολυμπιακού, ήρθε δια χειρός Γιώργου Δερβίση, ο οποίος με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 1-2 στα 1:36, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος.

Κυριάρχησε και προηγήθηκε!

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να λειτουργεί καλά στην άμυνα, και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Γενηδουνιά, ο οποίος σκόραρε στον παίκτη παραπάνω, εκμεταλλευόμενος την αποβολή που κέρδισε νωρίτερα ο Κάκαρης (6:30). Η αντίδραση των Πειραιωτών μετά το εις βάρος τους 0-2, συνεχίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του σκορ, με τον Αργυρόπουλο να πετυχαίνει το 3-2 στον παίκτη παραπάνω (3:05) και να βάζει σε θέση οδηγού τους «ερυθρόλευκους». Με το σκορ αυτό που διαμορφώθηκε από τα τρία διαδοχικά γκολ του Θρύλου,  ολοκληρώθηκε το 2ο οκτάλεπτο, στο οποίο ήταν κυρίαρχη η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Ισοφάρισαν οι Ιταλοί αλλά είχε την απάντηση για το +2!

Η 3η περίοδος ξεκίνησε με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν σε 3-3, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκάλο (7:14). Ο Θρύλος είχε την απάντηση καθώς ανέκτησε το προβάδισμα δυο λεπτά αργότερα, με τον Μουρίκη να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Καπότση, για το 4-3. Με εξαιρετικό τέρμα από την περιφέρεια, ο Δημήτρης Σκουμπάκη νίκησε τον Τεμπέστι και έδωσε για πρώτη φορά «αέρα» δυο τερμάτων στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας το 5-3 στα 3:46! Ο Ζερδεβάς με σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ντι Λουτσιάνο, στην εκπνοή του 3ου οκταλέπτου, διατήρησε το 5-3.

Κράτησε τον έλεγχο, πανηγύρισε τη νίκη!

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα, βγάζοντας ορισμένες εξαιρετικές άμυνες. Το 5-3 παρέμεινε μέχρι τα 5:18, όταν ο Βίντοβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μείωσε σε 5-4.  Και αυτή τη φορά όμως, ο Θρύλος είχε την απάντηση, με τον Μάριο Καπότση να σκοράρει ένα πολύ σημαντικό γκολ στα 4:10, στον παίκτη παραπάνω επαναφέροντας τη διαφορά του +2, για το 6-4. Στα λεπτά που ακολούθησαν, η άμυνα του Ολυμπιακού ανταπεξήλθε με τον Ζερδεβά να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται και κάπως έτσι παρέμεινε το 6-4, χάρη στο οποίο ήρθε η πρώτη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-1, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ρόσι (π/π., 5:28), 0-2 Ναπολιτάνο (φουνταριστό, 2:04), 1-2 Δερβίσης (περιφέρεια, 1:36).

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Γενηδουνιάς (π/π., 6:18), 3-2 Αργυρόπουλος (π/π., 3:05).

3ο οκτάλεπτο: 3-3 Γκάλο (πέναλτι, 7:14), 4-3 Μουρίκης (π/π., 4:54), 5-3 Σκουμπάκης (περιφέρεια, 3:46).

4ο οκτάλεπτο: 5-4 Βίντοβιτς (πέναλτι, 5:18), 6-4 Καπότσης (π/π., 4:10)

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος

ΟΡΤΙΤΖΙΑ (Στέφανο Πικάρντο): Τεμπέστι, Κάσια, Κοντέμι, Ρόσσι 1, Ντι Λουτσιάνο, Φερρέρο, Τζιάκοπο, Γκάλο 1, Μιράτσι, Ρόσι, Βίντοβιτς 1, Ναπολιτάνο 1, Πιτσιονέτι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είναι σημαντική και καλή η πρώτη νίκη.  Φάνηκε ότι ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς ρυθμό και χρειάστηκε να έρθει το 2ο και 3ο οκτάλεπτο για να βρούμε τα πατήματά μας και να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό. Ήμασταν το φαβορί πριν την αναμέτρηση με την Ορτίτζια η οποία δεν είχε τίποτα να χάσει. Το σκορ πήγε χαμηλά γιατί και εμείς ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και πέσαμε πάνω σε ένα πολύ καλό Τεμπέστι, ο οποίος παραμένει εξαιρετικός τερματοφύλακας.  Κρατάμε την καλή άμυνα, αφού δεχθήκαμε μόνο τέσσερα γκολ και τη νίκη. Στα επόμενα δυο παιχνίδια θα παίξουμε πιο ελεύθερα και θα μπορούμε να έχουμε καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι από την αρχή».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Μια πρεμιέρα στο Champions League, είναι πάντα δύσκολη με οποιοδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς και δεν έχουμε παίξει επίσημο αγώνα για 5 εβδομάδες. Η Ορτίτζια γνωρίζουμε ότι είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα με δυνατή άμυνα και ξέραμε πως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στον παραπάνω και στη δικιά μας άμυνα για να κερδίσουμε. Και αυτό κάναμε επιτυχώς και ήρθε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του ομίλου».

 

Δημήτρης Σκουμπάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα τέτοιο ξεκίνημα, ειδικά μετά από τόσο καιρό που είχαμε να παίξουμε επίσημο αγώνα. Πολύ σημαντικό ότι κρατήσαμε την άμυνα μας στα 4 γκολ. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο, εκεί εστιάζουμε και μετά έρχονται τα γκολ. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο για πρώτο παιχνίδι. Η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στα παιχνίδια που ακολουθούν».