ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θρύλος έτοιμος για κούπα!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του στον β΄ ημιτελικό με αντίπαλο τον ΑΝΟ Γλυφάδας σε βάρος του οποίου επικράτησε με 11-2 και προκρίθηκε δια περιπάτου στον τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στο Καρπενήσι, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (19/01) στις 14:00 (ΕΡΤ 2) τη Βουλιαγμένη. Ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός, θα δώσει το παρών για 27η φορά στον τελικό της διοργάνωσης διεκδικώντας το 20ό Κύπελλο της ιστορίας του και ενώ είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο των συμμετοχών και στα 20 Final 4 που έχουν θεσμοθετηθεί από το 1999. Εκεί θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο για το 2019, και πρώτο από τα επτά Κύπελλα στα ομαδικά αθλήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Βουλιαγμένη για 9η φορά στην ιστορία σε τελικό και θα διεκδικήσουν την 7η νίκη κόντρα στο Ν.Ο.Β. Από κει και πέρα στον σημερινό ημιτελικό, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλό τους και αγωνίστηκαν με σοβαρότητα και συγκέντρωση από την αρχή μέχρι το φινάλε. Με οδηγό την πιεστική άμυνα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκαμψε την αντίσταση του ΑΝΟ Γλυφάδας και εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Προηγήθηκε με 5-0 στο ημίχρονο!

Ο Θρύλος προηγήθηκε με τέρμα του Γούνα (05:53), και το 1-0 παρέμεινε στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά ο Ομπράντοβιτς με σουτ από την περιφέρεια, στην εκπνοή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας, γράφοντας το 2-0.  Στο 2ο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός διατήρησε την καλή άμυνα και έφτασε στο 3-0 μετά από κόντρα του Αλέξανδρου Γούνα (05:51), ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Κώστα Κάκαρης να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, πετυχαίνοντας το 4-0 από τη θέση του φουνταριστού (04:09). Λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Μανώλης Μυλωνάκης με εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια, έγραψε το 5-0 με το οποίο οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα.

Πάτησε… γκάζι σφράγισε την πρόκριση!

Δυνατά ξεκίνησε στην 3η περίοδο, ο Θρύλος ο οποίος έφτασε στο 6-0, με τον Κώστα Μουρίκη να σκοράρει για πρώτη φορά στον παίκτη παραπάνω. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ανέβασαν ακόμα περισσότερο στροφές από εκείνο το σημείο και μετά από ωραία προσπάθεια του Φουντούλη, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 7-0. Ακολούθησαν δυο διαδοχικά γκολ στην κόντρα, από τον Αλέξανδρο Γούνα, ο οποίος συμπλήρωσε «καρέ» τερμάτων εκτοξεύοντας το σκορ στο 9-0 και ο Δημήτρης Νικολαϊδης με εύστοχο πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος σημείωσε το 10-0 (02:37). Στο 4ο οκτάλεπτο, ο Θρύλος διατήρησε τον έλεγχο και με το επιμέρους 1-1 έφτασε στην τελική επικράτηση με 11-2 χάρη στην οποία σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (14:00), όπου θα αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη, διεκδικώντας το 20ό Κύπελλο της ιστορίας του!

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-0, 5-1, 1-1

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γούνας (μπάσιμο, 05:53), 2-0 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 0:00),

2ο οκτάλεπτο: 3-0 Γούνας (κόντρα, 05:51), 4-0 Κάκαρης (φουνταριστό, 04:09)  5-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 00:31)

3ο οκτάλεπτο: 6-0 Μουρίκης (π/π., 7:20), 7-0 Φουντούλης (κόντρα, 05:57), 8-0 Γούνας (κόντρα, 04:48), 9-0 Γούνας (κόντρα, 03:32), 10-0 Νικολαΐδης (πέναλτι, 02:37), 10-1  Φωτόπουλος (φουνταριστό, 2:12)

4ο οκτάλεπτο: 11-1 Oμπράντοβιτς (π/π., 06:39), 11-2 Παπασηφάκης (κόντρα, 00:51)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης 1

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης):  Γαβαλάς, Κάιλ, Περόπουλος, Κουτσιάλης, Μπραϊμης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου, Γαλάνης, Σαλτέρης, Λεμπέρης, Χαλυβόπουλος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος μετά την πρόκριση στον τελικό δήλωσε: «Ήταν δυο ημιτελικοί σήμερα σχεδόν καρμπόν, με όχι πολύ μεγάλη αντίσταση των αντιπάλων του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Και στα δυο παιχνίδια και οι δυο μας σκεφτήκαμε την αυριανή ημέρα. Είναι πολύ κοντά ο τελικός, στις 14:00. Είμαστε το φαβορί, το ξέρουμε, είμαστε εδώ πρωταθλητές Ευρώπης. Όμως είναι ένας τελικός, σε υψηλή ένταση και υψηλούς ρυθμούς αλλά έχουμε την ποιότητα να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε.  Είμαι σίγουρος για την ομάδα μου, για την ποιότητά της και για τους παίκτες μου, είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης πλέον με... σφραγίδα. Φτάσαμε μέχρι εδώ και έκανε τόσα πολλά πράγματα η ομάδα αυτή γιατί πάντα ήμασταν σεμνοί και ταπεινοί και δεν λέγαμε μεγάλα λόγια και μεγάλες κουβέντες. Θα ήταν αγένεια και ασέβεια προς Βουλιαγμένη και προς την προσπάθεια που κάνουμε, να προδικάσω ένα αποτέλεσμα για αύριο. Το να είμαι σίγουρος για την ομάδα μου όμως δεν μπορεί κανείς να μου το αφαιρέσει και θα το πιστεύω για πάντα».

Ο Αλέξανδρος Γούνας ανέφερε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Για εμάς ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, ώστε να πάμε στον τελικό. Αύριο είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να κάνουμε όλα αυτά που θα μας πει ο προπονητής για να κερδίσουμε το Κύπελλο, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους από την αρχή της χρονιάς».

 

Ο Κώστας Μουρίκης με τη σειρά του τόνισε τα εξής: «Θεωρώ ότι ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Βγάλαμε κάποια στοιχεία που δουλεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και για την Ευρώπη και για τον τελικό. Ήμασταν σοβαροί σε μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο τέλος ίσως χαλαρώσαμε ενώ δεν έπρεπε αλλά κοιτάμε τον αυριανό τελικό με τη Βουλιαγμένη. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, θέλουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου, ήρθαμε εδώ σαν το φαβορί και επιθυμίας μας είναι να επιβεβαιώσουμε αυτόν τον τίτλο».