ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η Media Day της γυναικείας ομάδας μπάσκετ
Η Media Day της γυναικείας  ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (05/09) στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παντελάκη και στη συνέχεια τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου.
Ο Γιώργος Παντελάκης  τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του: «Όπως είπαμε είναι μια καινούρια χρόνια για εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος πάντα να διεκδικεί τίτλους. Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς φέτος επειδή αλλάξαμε το ροστερ μας και πήγαμε σε ένα πιο νεανικό μοντέλο, είναι να κατακτήσουμε πάλι το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να κάνουμε μια ακόμα καλύτερη πορεία και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα και τις αθλήτριες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που έχουμε μέσα στο γήπεδο θα είναι το καλύτερο που έχουμε δει στον Ολυμπιακό».
 
Αναφορικά με το γεγονός ότι και φέτος η Εθνική ομάδα έχει αρκετές αθλήτριες του Ολυμπιακού, ο κόουτς της ομάδας είπε: «Έτσι φαίνεται η ποιότητα της ομάδας μας. Πολλές από τις παίκτριες μας στελεχώνουν και την Εθνική ομάδα. Αν και αυτό αποτελεί και ένα πρόβλημα για την προετοιμασία μας αλλά η εθνική ομάδα είναι μια τιμή για οποιαδήποτε αθλήτρια συμμετέχει. Θεωρώ ότι ο βασικός κορμός της ομάδας, που αποτελούν και την εθνική  είναι αυτός που θα βοηθήσει και τα νέα παιδιά ώστε να συνεχίσουμε και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας».
 
Για πρώτη φορά ο Γιώργος Παντελάκης θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού και σχετικά με το αν νιώθει άγχος για αυτήν την καινούρια πρόκληση στην καριέρα του, σημείωσε πως: «Το άγχος εξαλείφεται όταν βλέπεις τους παίκτες σου να προσπαθούν στο γήπεδο και να κερδίζουν πράγματα. Όταν μένεις εσύ ικανοποιημένος από τους παίκτες σου το άγχος μειώνεται κατά πολύ. Οπότε δεν μπορώ να πω αν έχω άγχος, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι βλέποντας την ομάδα να δουλεύει έτσι, όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουν τα παιχνίδια  κανένας από εμάς δεν θα νιώθει άγχος επειδή θα είμαστε έτοιμοι», ενώ για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να φέρει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο πρόσθεσε: «Είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το κάνεις βήμα βήμα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια την παρουσία του στην Ευρώπη, φέτος θεωρώ ότι ήρθε η ώρα μας να κάνουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα.  Και βλέποντας την πορεία μας στην Ευρώπη θα μπούμε να δούμε και εμείς βήμα βήμα τι μπορούμε να κάνουμε παρακάτω».
 
Τέλος ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει.. Μια ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχει τους στόχους της χωρίς την βοήθεια του κόσμου. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με μεγάλη δυναμική, ο μεγαλύτερος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει πάρα πολύ μεγάλο κοινό και ο κόσμος είναι και αυτός που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας πιο εύκολα»
 
Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβινα Σταματη δήλωσε: «Είναι η τέταρτη χρονιά που βρίσκομαι στην ομάδα του Ολυμπιακού και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να ολοκληρώνουμε τους στόχους μας. Θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι ένας ιστορικός σύλλογος και ο καθένας που έρχεται σε αυτήν την ομάδα είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί.  Ένας από τους στόχους μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο και εύχομαι ότι θα κατακτήσουμε και αυτούς τους τίτλους».
 
Για το γεγονός ότι έχει ανανεωθεί το ροστερ τόνισε: «Η ομάδα και τα πρόσωπα της είναι καινούρια. Το καλό είναι ότι απαρτίζεται από μικρές ηλικίες και είναι κάτι που το χρειαζόταν η ομάδα αυτό.  Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτές, κάποιες από αυτές είναι και στην Εθνική ομάδα κάτι που είναι και πάρα πολύ σημαντικό για το σύλλογο. 
 
Έχουμε νέα παιδιά δίπλα μας και θα τα βοηθήσουμε από την μεριά μας  και ελπίζουμε  να μας βοηθήσουν και αυτές με το ταλέντο τους». 
 
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού η Εβίνα Σταμάτη δήλωσε: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα κοντά μας. Είναι δίπλα στην ομάδα και δίνει δυναμικό παρόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην  Ευρώπη. Φέτος εμείς θα τον χρειαστούμε ακόμα περισσότερο, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό. Θέλουμε λοιπόν και τον κόσμο δίπλα μας για να μας δείξει και τον δικό του ενθουσιασμό και να δώσει δυναμικό παρόν σε κάθε ματς. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του και τον περιμένουμε και φέτος για μεγάλα πράγματα» και προσέθεσε για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα εξαιτίας της πρώτης συμμετοχής της στην Ευρωλίγκα: «Το άγχος υπάρχει πάντα ανεξάρτητα με το επίπεδο που συμμετέχουμε. Προσωπικά πιο πολύ ενθουσιασμό μας δίνει αυτό. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και ανυπομονούμε για το πρώτο ματς».
 
Τέλος ερωτώμενη για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ο λόγος που γίνεται ακόμα πιο γνωστό το γυναικείο μπάσκετ στις μικρότερες ηλικίες, η αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Είναι ένας συνδυασμός της Εθνικής ομάδας από το περσινό καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό ότι σχεδόν η μισή ομάδα του Ολυμπιακού είναι μέλη αυτής της Εθνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και τα νέα κορίτσια δείχνουν ότι παρακολουθουν την Εθνική και τον Ολυμπιακό. Εμείς από την μεριά μας αν συνεχίσουμε με τον τρόπο μας πρέπει να εμπνέουν τα κορίτσια αυτά να μπαίνουν στο γήπεδο και να μπαίνουν στη διαδικασία να ασχολούνται από πολύ μικρές με τον αθλητισμό κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
 
Τέλος από την μεριά της η Άννα Σπυριδοπούλου δήλωσε:  «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι το «νταμπλ» στην Ελλάδα. Βέβαια αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Προετοιμαζόμαστε σκληρά καθημερινά. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Ελπίζουμε να καταφέρουμε το ένα βήμα παραπάνω».
 
Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει τον κορμό  της Εθνικής και παράλληλα φέρνει νέα παιδιά στα γήπεδα, η φόργουορντ του Θρύλου είπε: «Στόχος μας, εκτός από το να παίζουμε για το εθνόσημο, το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για κάθε αθλήτρια, στόχος μας είναι να έρθουν και άλλα νέα κορίτσια στο γήπεδο γιατί ο αθλητισμός είναι ζωή. Χαιρόμαστε που έχουμε τόσο μεγάλη απήχηση στα μικρά παιδιά και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό».
 
Τέλος έστειλε το μήνυμα της στον κόσμο του Ολυμπιακού τονίζοντας πως: «Τους ευχαριστούμε όλους και περιμένουμε και φέτος να έρθουν να μας βοηθήσουν. Στις 9 Οκτώβρη όλοι στο γήπεδο για να πετύχουμε μαζί τον στόχο μας».