ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η συνέντευξη Τύπου των Final-4 Ανδρών και Γυναικών!

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η συνέντευξη Τύπου των Final-4 των Κυπέλλων πόλο Ανδρών και Γυναικών (16-17/4). Από πλευράς Ολυμπιακού, μίλησαν στη διαδικασία ο προπονητής της ομάδας Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, ο προπονητής της ομάδας Γυναικών, Αλεξάνταρ Τσίριτς και οι αρχηγοί, Κωνσταντίνος Μουρίκης και Μαργαρίτα Πλευρίτου, δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση και των δύο Κυπέλλων στη Λάρισα!

Βλάχος: «Στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου»

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «Είμαι ίσως ο μοναδικός από τους συμμετέχοντες που είμαι Θεσσαλός, για αυτό θέλω να πω κάτι παραπάνω. Μπορεί να είμαι πολλά χρόνια στην Αθήνα, αλλά οι δεσμοί μου είναι πολύ ισχυροί και στο Βόλο που έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει, αλλά και στην περιοχή της Λάρισας, όπου έχω πολλούς συγγενείς. Ξέρω πολύ καλά τι έργο έχει διατελέσει ο κ. Περιφερειάρχης τα τελευταία χρόνια. Η ΚΟΕ για πρώτη φορά διοργανώνει στην περιφέρεια ένα διπλό Final-4, κάτι που δεν είναι εύκολο, είναι οι μετακινήσεις, είναι τα άτομα, είναι ένα πρόγραμμα να βγει στο κολυμβητήριο. Νομίζω, ότι όλα θα πάνε καλά, θα γίνουν δύο Final-4. Η πόλη της Λάρισας έχει ανάγκη από αγώνες υψηλού επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να αναπτυχθεί το άθλημα εδώ, να υπάρχουν ομάδες που να αντέχουν στην Α1. Όλοι εμείς εδώ, οι συντελεστές των αγώνων, να καταφέρουμε αυτό το διήμερο να έχουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, να σεβαστούμε τη φιλοξενία σας, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να δουν όσοι έρθουν στο κολυμβητήριο, είτε μικρά παιδιά, είτε άνθρωποι της πισίνας, είτε απλός κόσμος, ωραίο θέαμα. Όσον αφορά εμάς, σαφής στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι από τους στόχους μας κάθε χρονιά. Για να το καταφέρουμε όμως, πρέπει να είμαστε πάρα, πάρα πολύ καλοί. Οπότε, ευελπιστώ να έχουμε ένα διήμερο καλής απόδοσης και να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Μουρίκης: «Είμαστε το φαβορί, να το αποδείξουμε στο νερό»

Ο Κώστας Μουρίκης ανέφερε: «Θέλω, πρώτα από όλα, με τη σειρά μου, να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συντέλεσαν ώστε να είμαστε εδώ σήμερα, την ΚΟΕ, τον Δήμο Λάρισας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό μεγάλες εθνικές διοργανώσεις να γίνονται στην περιφέρεια, ώστε να προσελκύουν περισσότερο κόσμο, περισσότερα παιδιά από την περιφέρεια. Όσον αφορά στους αγώνες, από παλιά ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, είναι δύο παιχνίδια που είναι τελείως διαφορετικά, όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο νερό. Είναι δύο παιχνίδια δύσκολα, πρώτα με την ΑΕΚ και έπειτα, αν περάσουμε στον τελικό. Μετά από μία δύσκολη περίοδο που περάσαμε με τον κορονοϊό, εύχομαι να δούμε ένα κολυμβητήριο γεμάτο, που είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα μας και για τους αθλητές. Ελπίζω να γίνουν καλοί αγώνες, να κερδίσει ο καλύτερος. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στον Εθνικό και στον Ολυμπιακό, τις ομάδες Γυναικών, για τις κατακτήσεις των ευρωπαϊκών».

Τσίριτς: «Θέλουμε και αυτό το τρόπαιο»

Από την πλευρά του, ο Αλεξάνταρ Τσίριτς υπογράμμισε: «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και σε αυτή τη διοργάνωση. Μετά την κατάκτηση της Euroleague, θέλουμε και αυτό το τρόπαιο, αλλά και το πρωτάθλημα. Ο ημιτελικός με τον Εθνικό είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και όλα μπορούν να συμβούν. Θα κάνουμε το καλύτερο, για να βρεθούμε στον τελικό. Το μυστικό για το ότι συνεχίζονται οι επιτυχημένες εμφανίσεις της ομάδας και μετά την αλλαγή προπονητή, είναι επειδή έχουμε ίδια φιλοσοφία με τον Χάρη Παυλίδη. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες, εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Πλευρίτου: «Πανέτοιμες για το Final-4»

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου δήλωσε: «Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια και να ευχαριστηθεί ο κόσμος, που θεωρώ ότι θα διψάει εδώ στη Λάρισα να δει αγώνες τέτοιου επιπέδου. Είμαστε πανέτοιμες για τη διοργάνωση».

Το πρόγραμμα των Final-4 των Κυπέλλων:

Ημιτελικοί:

Σάββατο (16/4)

16:00 ΑΕΚ-ΑΝΟ Γλυφάδας (Γυναικών):

17:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Εθνικός (Γυναικών)

19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ (Ανδρών)

20:30 Υδραϊκός-ΝΟ Βουλιαγμένης (Ανδρών)

Τελικοί:

Κυριακή (17/4)

17:00 Τελικός Γυναικών

19:00 Τελικός Ανδρών

*Οι ημιτελικοί των Final-4 των Κυπέλλων πόλο Ανδρών και Γυναικών θα μεταδοθούν ζωντανά από την KOE TV και οι τελικοί από την ΕΡΤ.