ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ
Στην πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 26-23 και πλέον η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης θα κριθεί στον δεύτερο αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τετάρτη (29/1), στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα, δεν βρήκαν λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με τη διαφορά των τριών τερμάτων ωστόσο να είναι αναστρέψιμη. Μέχρι τον δεύτερο ημιτελικό τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, οι Όγκνιεν Τζέριτς και Ράντοβαν Όστοϊτς θα ενσωματωθούν ακόμα περισσότερο στην ομάδα. 
 
Νωθρό ξεκίνημα
 
Ο Μπάγιος άνοιξε το σκορ, στο 1:15, με τις άμυνες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα λεπτά του αγώνα. Διαδοχικές ισοπαλίες στο σκορ στο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να μην μπορούν να βρουν λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 12-15, χάρη σε ένα σερί 3-0 των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα μέσα σε τρία λεπτά.
 
Η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ
 
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου το σερί των «ερυθρολεύκων» διευρύνθηκε στο 5-0 και με τα γκολ των Λέμος και Τσίλη το σκορ διαμορφώθηκε 15-14. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 19-15, για να μειώσει ο Σανίκης σε 18-20, στα μέσα του ημιχρόνου.
Πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης ο Τζηράς, με το τρίτο του προσωπικό τέρμα, μείωσε σε 21-23. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει περισσότερο και γνώρισε την ήττα με το τελικό 26-23.
 
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-6, 5-7, 7-10, 9-13, 12-15 (ημ.), 14-15, 15-19, 18-20, 20-23, 20-23, 23-26
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Τζηράς 3, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 5, Μάλλιος, Τζέριτς 1, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπάγιος 4,  Όστοϊτς 2, Δεληχρήστος, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 2, Μιχαηλίδης, Τσίλης 2, Καρβάτσκι 1
 
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 9, Δομπρής, Μωραϊτης, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 1, Χιμένεθ 1, Φλορίδο 5, Γιάκομπσεν 5, Παπαδιονυσίου, Άρσιτς, Μπουνέτα, Γιόσμου, Κριτσιοτόϊου 2, Κεδέρης 2
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Σήμερα ήμασταν καλοί μόνο σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού, στη σετ άμυνα, κάτι το οποίο δεν εξαργυρώσαμε μπροστά, είτε από λανθασμένες επιλογές στην επίθεση, είτε από πολλά χαμένα σουτ 6 μέτρων. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να τρέξουμε αλλά κάναμε λάθος επιλογές και ήμασταν άστοχοι. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω αν είσαι τόσο κακός σε αυτούς τους τομείς. Μπορούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα, αρκετοί παίκτες βρεθήκαν σε κακή βραδιά και σίγουρα θα εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι στην επόμενη αναμέτρηση».
 
Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης δήλωσε από την πλευρά του στο στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Σίγουρα ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας σε πολλά σημεία στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν όμως το πρώτο παιχνίδι και έχουμε άλλο ένα για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στην έδρα της  ΑΕΚ θα είναι ένας τελικός για εμάς, θα πάμε να κερδίσουμε με τέσσερα γκολ, ώστε να πάρουμε την πρόκριση και να βρεθούμε στον τελικό για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα».