ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η παρουσίαση του τμήματος Μπάσκετ!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας, η επίσημη παρουσίαση της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού.  Το παρών στην παρουσίαση έδωσε η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Γενικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος του συλλόγου μας, κ. Μιχάλης Υδραίος καθώς και οι υπεύθυνοι του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών. Ο γενικός αρχηγός κ. Άρης Γαληνός, ο έφορος κ. Μιχάλης Σκουλιδάς, η team manager  κ. Εύη Δημητράτου. Επίσης σύσσωμη ήταν η παρουσία και του προπονητικού επιτελείου αφού παρευρέθηκαν στην παρουσίαση η προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη, ο β' προπονητής Γιώργος Παντελάκης, η γ' προπονητής Σταυρούλα Πράσσα και η γυμνάστηρια Κλαίρη Μαρτινοπούλου.

Τσιλιγκίρη: «Ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης»

Η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τόνισε αρχικά: «Με πολύ μεγάλη χαρά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης και να εντάξει στους κόλπους του το τμήμα του Μπάσκετ Γυναικών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια προς της κατεύθυνση της ανάπτυξης πετυχαίνοντας παράλληλα και την οικονομική εξυγίανση που ήταν από τους βασικούς στόχους αυτής της διοίκησης. Έχουμε πετύχει τον μεγάλο μας στόχο να πρωταγωνιστούμε σε όλα τα αθλήματα διεκδικώντας και ευρωπαϊκούς τίτλους. Όπως έγινε πέρσι και πρόπερσι με το Πόλο Γυναικών, γεγονός που μας δίνει την ώθηση να δουλεύουμε και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αποφασίσαμε να εντάξουμε το Γυναικείου Μπάσκετ στο δυναμικό μας και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε νέες ανακοινώσεις, αναφορικά με το που θα αγωνίζεται η ομάδα αλλά και τις Ακαδημίες του τμήματος».

Υδραίος: «Ανασυγκρότηση του τμήματος» 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας και Νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, κ. Μιχάλης Υδραίος: «Καλησπέρα και από εμένα είναι μια στιγμή ιδιαίτερη γιατί εγώ θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική συγχώνευση, αλλά ανασυγκρότηση του τμήματος Καλαθοσφαίρισης Γυναικών του Ολυμπιακού το οποίο διατηρείτο πριν από τέσσερις δεκαετίας.  Ήταν παροιμιώδης οι ενέργειες του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού κ. Λεωνίδα Θεοδωράκη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας όπου αποφασίστηκε η συγχώνευσης για το πως επανέρχεται πάλι στους κόλπους του Ολυμπιακού το τμήμα της Γυναικείας Καλαθοσφαίρισης. Πράγματι όπως είπε η κυρία Τσιλιγκίρη, ο Ολυμπιακός θέλει να προωθεί και να αναπτύσσει όλα τα τμήματα. Δεν μπορούσε ο σύλλογος να μείνει μακριά και από τα δρώμενα στο Ελληνικό Γυναικείο Μπάσκετ. Ο πρόεδρος κ. Κουντούρης ήρθε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ελληνικού οι οποίοι έχουν να επιδείξουν τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή αγωνιστική πορεία υποσκελίζοντας ομάδες που ήταν παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Έτσι καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία την οποία εγκαινιάζουμε σήμερα και έχει προέλθει με τη διαδικασία της συγχώνευσης η οποία προήλθε αρχής γενομένης από την Γενική Συνέλευση του Ελληνικού. Εκεί αποσπάστηκε το τμήμα Καλαθοσφαίρισης και συγχωνεύτηκε με το σωματείο το δικό μας το οποίο θα χρησιμοποιεί τα χρώματα του Ολυμπιακού, το σήμα του Ολυμπιακού και θεωρούμε ότι με την προσπάθεια αυτή θα αποκτήσει το άθλημα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θα αγκαλιαστεί από τους φιλάθλους του συλλόγου μας. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει επίπεδο το άθλημα με την προσπάθεια αυτή. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τον πρόεδρο κ. Βασιλακόπουλο για τη συνεργασία που είχαμε».

Ακολούθως τοποθετήθηκαν οι ιθύνοντες του τμήματος και του προπονητικού επιτελείου της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν: 

Εύη Δημητράτου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα την οικογένεια του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι θα αναβαθμιστεί το άθλημα σε ένα γενικότερο επίπεδο και είναι αυτό που είχαμε και εμείς σαν σκοπό. Τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να μπορέσει η ομάδα να ακολουθήσει την πορεία που είχε μέχρι τώρα, η οποία ήταν η κατάκτηση των τίτλων και η κορυφή και είμαι αισιόδοξη ότι αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού».

Μιχάλης Σκουλιδάς: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τους ανθρώπους του και προσωπικά τον κ. Κουντούρη και τον κ. Υδραίο. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το καλό του γυναικείου Μπάσκετ. Ο αθλητισμός ενώνει και ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κατακτούμε τους τίτλους με τον Ολυμπιακό».

Ελένη Καπογιάννη: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που βρισκόμαστε σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θα συμφωνήσω ότι αυτό το βήμα που έγινε, είναι για το καλό του Ελληνικού Γυναικείου Μπάσκετ το οποίο υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια».

 

Γιώργος Παντελάκης: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπαίνουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ανήκουμε στο προπονητικό επιτελείο της Γυναικείας ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι και φέτος θα προσπαθήσουμε με περισσότερο ζήλο για να κατακτήσουμε όλους τους στόχους».

Σταυρούλα Πάσα: «Να έχουμε όλοι μια πολύ καλή χρονιά, να είμαστε υγιείς και να πετύχουμε πάλι τους στόχους όπως εμείς ξέρουμε».

Κλαίρη Μαρτινοπούλου: «Θα δώσουμε το μέγιστο που μπορούμε για να πετύχουμε ξανά τους στόχους μας και να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου Μπασκετ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ρόστερ η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη τόνισε: «Ψάξαμε πάρα πολλές αθλήτριες. Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε μια αθλήτρια που θα ταιριάζει στη χημεία της ομάδας και φυσικά να «κουμπώσει» με την Λικέντρα Τζόνσον που παραμένει στο ρόστερ. Θεωρούμε ότι η επιλογή που κάναμε με την Κριστόφερσον, είναι η καλύτερη δυνατή για την ομάδα μας και θα αναβαθμίσει την αποδοτικότητα στο σκοράρισμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο. Παράλληλα υπήρξε και η προσθήκη της Όλγας Χατζηνικολάου που θα μας ενισχύει ακόμα περισσότερο».

Αναφορικά με την έδρα που θα αγωνίζεται η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων η κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισε: «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια είμαστε ανάμεσα σε δυο έδρες. Μεταξύ του Κορυδαλλού και της Γλυφάδας τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός.  Η ομάδα μας σαν σωματείο έχει συμβόλαιο με τη Nova που είναι υποστηρικτής και χορηγός μας τόσα χρόνια. Ήδη είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις αναφορικά με την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του μπάσκετ, όπως συμβαίνει με το βόλεϊ και το πόλο. Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται σταδιακά».