ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η καρδιά του Πρωταθλητή
Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, στον τέταρτο τελικό, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, κέρδισε τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης με 9-5 στο  κολυμβητήριο του Λαιμού και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στις νίκες ισοφαρίζοντας την σειρά των τελικών σε 2-2. Το επιμέρους 4-0 του Ολυμπιακού, που είχε και την συμπαράσταση των φιλάθλων του, στο δεύτερο οκτάλεπτο, του έδωσε το προβάδισμα που χάρη στην εξαιρετική αμυντική του λειτουργία διατήρησε μέχρι το τέλος, φτάνοντας στην τελική επικράτηση. Πλέον όλα θα κριθούν στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/5, στις 19:30, στο Παπαστράτειο.
 
Με ψυχή προβάδισμα 4-1 στο ημίχρονο
 
Νευρικό επιθετικά το ξεκίνημα του αγώνα για τις δυο ομάδες, χωρίς να έχει επιτευχθεί γκολ για περισσότερα από πέντε λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε δυο δοκάρια, με την Ελευθερία Πλευρίτου (6:50) και την Μαργαρίτα Πλευρίτου (2:46). Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 1-0, για τις γηπεδούχες. Με την έναρξη της δεύτερης η Νικόλ Ελευθεριάδου, μετά από εξαιρετική άμυνα, έκλεψε την μπάλα, έφυγε στην κόντρα και δεν αστόχησε στο τετ α τετ με την Τζόνσον, κάνοντας το 1-1, στο 6:51. Προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, με την Μυριοκεφαλιτάκη να κάνει το 2-1 από τη θέση του φουνταριστού. Στο 4:43, η Ελευθεριάδου, βρέθηκε και πάλι μόνη απέναντι από την αντίπαλη εστία, κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Άλκηστη Αβραμίδου, για το 3-1. Το «ερυθρόλευκο» σερί έφτασε στο 4-0, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να διαμορφώνει το 4-1, στο 3:16.
 
Εμφάνιση πρωταθλητή
 
Η Ελληνιάδη μείωσε σε 4-2, λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου αλλά η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεση με την Μπάκλινγκ, αρχικά να επαναφέρει τη διαφορά στο συν τρία (5-2) και την Ελευθερία Πλευρίτου να δίνει στη συνέχεια «αέρα» τεσσάρων τερμάτων για πρώτη φορά στον αγώνα στον Ολυμπιακό (6-2, στο 3:54), με σουτ από την περιφέρεια. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 6-3, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης με χαρακτηριστικό της καλής αμυντικής του λειτουργίας το μόλις ένα γκολ σε επτά προσπάθειες με παίκτη παραπάνω του αντιπάλου. 6:50 για την λήξη του αγώνα η Αβραμίδου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της γκολ, μετά από έξυπνη και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω. Νέα γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και η Μπάκλινγκ σημειώνει το 8-3. Η Ιωάννα Σταματοπούλου σταθερή κάτω από τα δοκάρια, σταματούσε τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Ασίστ της  Μυριοκεφαλιτάκη, η Μπάκλινγκ ελεύθερη μπροστά στην αντίπαλη εστία, δεν αστοχεί κάνοντας το 9-4, φτάνοντας η ίδια τα τρία γκολ στο ματς. Η Αυστραλέζα ήταν και η πρώτη σκόρερ του τέταρτου τελικού. Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί πλέον, στον πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (16/5, 19:30), στο Παπαστράτειο.

Τα οκτάλεπτα:  1-0, 0-4, 2-2, 2-3
 
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ελληνιάδη (περιφέρεια, 2:03)

2ο οκτάλεπτο: 1-1 Ελευθεριάδου (κόντρα, 6:51), 1-2 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 5:56), 1-3 Αβραμίδου (πέναλτι, 4:43), 1-4 Πλευρίτου Μ. (περιφέρεια, 3:16)

3ο οκτάλεπτο: 2-4 Ελληνιάδη (φουνταριστός, 6:41), 2-5 Μπάκλινγκ (π/π, 5:18), 2-6 Πλευρίτου Ελ (περιφέρεια, 3:54), 3-6 Χαραλαμπίδη (π/π, 2:22),
 
4ο οκτάλεπτο: 3-7 Αβραμίδου (π/π, 6:50), 3-8 Μπάκλινγκ (περιφέρεια, 5:47), 4-8 Ράνεϊ (περιφέρεια, 5:18), 4-9 Μπάκλινγκ (φουνταριστός, 4:15),
 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 2, Κοκκινάκη, Ξενάκη, Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου 1,  Μπάκλινγκ 3, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Κανετίδου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ακολουθήσαμε το πλάνο μας, είχαμε καλύτερη ψυχολογία και πιο σωστά τελειώματα στις επιθετικές προσπάθειες μας. Δεν φοβηθήκαμε να σουτάρουμε και είχαμε πολύ καλύτερο ρυθμό. Ήμασταν πολύ καλοί και στον παίκτη παραπάνω αλλά και στον παίκτη λιγότερο. Αυτά ήταν που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα μας. Η άμυνα μας είναι σταθερά καλή και το ζητούμενο μας σήμερα ήταν η επίθεση. Σήμερα πήγαν καλύτερα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι και κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Ένα σκορ κοντά στα οκτώ με εννιά γκολ είναι αυτό που μας δίνει τη νίκη, γιατί η άμυνα μας είναι δύσκολο να δεχτεί πάνω από πέντε με έξι γκολ μέσο όρο. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μου έτσι όπως παίζει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Βουλιαγμένη είναι πολύ καλή ομάδα και την Πέμπτη περιμένουμε να γίνει ένα παιχνίδι, αντάξιο των δυο ομάδων».

 
Η πρώτη σκόρερ του αγώνα, Χάνα Μπάκλινγκ, δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Βουλιαγμένη, μέσα στην έδρα της. Τα δώσαμε όλα σε άμυνα και επίθεση και ήρθε το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα ανυπομονούμε για τον πέμπτο τελικό της σειράς στο σπίτι μας, στο Παπαστράτειο. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να το γεμίσουν, να μας υποστηρίξουν με τον μοναδικό τους παλμό και με την ώθηση τους να φτάσουμε στη νίκη»
 

Η Άλκηστη Αβραμίδου από την πλευρά της είπε: «Τα δώσαμε όλα. Ξέραμε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να ισοφαρίσουμε τη σειρά και να γυρίσουμε για τον τελευταίο αγώνα στην έδρα μας. Το 9-5 τα λέει όλα. Μπήκαμε μέσα χωρίς άγχος και αποφασισμένες για τη νίκη. Είχαμε την ψυχραιμία σε πολλές φάσεις να δούμε τον ελεύθερο παίκτη και να σουτάρουμε. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε στον τελευταίο τελικό. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και παίζουμε μέσα στην έδρα μας. Σίγουρα ο κόσμος σήμερα μας έδωσε το κάτι παραπάνω, δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει και να μας εμψυχώνει και την Πέμπτη τους περιμένουμε στο Παπαστάτειο να μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας. Θα τα δώσουμε όλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».