ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στην Κροατία!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τις δράσεις του προγράμματος Sport & Diabetes, που αφορά την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με Διαβήτη μέσω του αθλητισμού.

Παιδιά, προπονητές και φυσικοθεραπευτές από πέντε διαφορετικές χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα, λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικά συνέδρια για το πως ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στην σωστή διαχείριση του διαβήτη.

Το κύριο νόημα του προγράμματος και των δράσεων που πραγματοποιούνται στο Σπλιτ της Κροατίας από την Πέμπτη 24 έως και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου προάγουν τη σημασία του αθλητισμού και πως μπορεί να βελτιώσει την υγεία, την φυσική κατάσταση, την ψυχολογική ευεξία, καθώς και την κοινωνικότητα του αθλητή με διαβήτη. Αν ο αθλητής προσέχει την υγεία του τότε παρόλο που μπορεί να είναι διαβητικός είναι δυνατό να συμμετέχει σε πολλά αθλήματα. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα έχουν ένα ισχυρό κίνητρο για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητές τους. Έτσι, μέσα από ένα σωστό πλάνο διαχείρισης της κατάστασής τους, όπως αυτό παρουσιάζεται από τον Διεθνή Ομοσπονδία ατόμων με Διαβήτη και τους έμπειρους προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν (Ολυμπιακός, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Χασκ Μλάντοστ, Βίνερ) μπορεί αυτό να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.