ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η εναρκτήρια συνάντηση του “My Olympic Experience” στον Πειραιά!

Το τριήμερο συναντήσεων που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός στον Πειραιά έκλεισε την Κυριακή με το εναρκτήριο meeting του ευρωπαϊκού προγράμματος “My Olympic Experience” υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματέας του συλλόγου, κυρίας Χριστίνας Τσιλιγκίρη. Ο Πρόεδρος της Λέφσκι Σόφιας, κύριος Lusien Veltchev και η Γενική Γραμματέας, κυρία Vanina Milanova καθώς και η εκπρόσωπος της Λάτσιο, κυρία Nadia Ottavi φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα “Red 1925” του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» και ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του συντονιστή Ολυμπιακού για τις τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος. Παρόντες στο meeting ήταν και ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΧΑΣΚ Μλάντοστ, κύριος Bojan Mijatovic και ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Αστέρα, κύριος Mile Samardzic στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους προαναφερθέντες συλλόγους στις τάξεις της Ένωσης Πολυαθλητικών Ευρωπαϊκών Συλλόγων (EMCA) και της συμμετοχής στα προγράμματος Erasmus+.
Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μία γενική παρουσίαση του προγράμματος αναφέροντας τους βασικούς στόχους, το εύρος των δραστηριοτήτων που αυτό περιλαμβάνει και την επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί για την καλύτερη διάδοση του. Στο τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για το χρονοδιάγραμμα των δράσεων και πλέον επικεντρώνονται στο κομμάτι προετοιμασίας που αφορά την επιλογή του κοινού-στόχου, την εκπαίδευση των προπονητών και στην συνέχεια, στο στάδιο της βασικής υλοποίησης του. Το “My Olympic Experience” είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκή Ένωσης και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της διοργάνωσης, της ανάπτυξης και του συντονισμού αθλητικών δραστηριοτήτων για «όλους».
Κατά την διάρκεια υλοποίησης του, οι συμμετέχοντες σύλλογοι καλούνται να διοργανώσουν πολυαθλητικούς αγώνες για φιλάθλους και πολίτες των τοπικών κοινοτήτων τους, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, διαδίδοντας το μήνυμα και τις αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Αγώνες αυτοί, βελτιώνοντας παράλληλα το αθλητικό πνεύμα και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιπλέον, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην διευκόλυνση της ένταξης των μειονοτήτων στις τοπικές κοινότητες και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Εκτός από το διαδικαστικό κομμάτι των δύο προγραμμάτων που ο Ολυμπιακός ηγείται, οι εκπρόσωποι των συλλόγων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκ νέου για νέες αθλητικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και για τρόπους αναμόρφωσης και περαιτέρω ανάπτυξης της EMCA.
Οι προτάσεις του Ολυμπιακού είχαν για μια ακόμη φορά θετική ανταπόκριση λαμβάνοντας την καθολική αποδοχή από τους παρευρισκόμενους. Επιπλέον, οι άνθρωποι του συλλόγου πραγματοποίησαν για τους επισκέπτες από το εξωτερικό κοινωνικές εκδηλώσεις όπως επίσκεψη στον βράχο της Ακρόπολης και στο Καλλιμάρμαρο καθώς και γεύματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και πλήρως ευχαριστημένοι με την διοργάνωση και την φιλοξενία του Ολυμπιακού αναγνωρίζοντας για ακόμη μια φορά το μεγαλείου του συλλόγου καθώς και τον δικαιολογημένο ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει στις τάξεις της EMCA τα τελευταία χρόνια. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην υλοποίηση των προγραμμάτων καθώς και στην προετοιμασία νέων προτάσεων για τα προγράμματα Erasmus+ οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχές Απριλίου.