ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΜCA προς τιμήν του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ!

Με την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της EMCA στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκκίνησε το διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυαθλητικών Σωματείων το οποίο διοργανώνει στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με το Σ.Ε.Φ., τον Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής και την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Η διεξαγωγή του συνεδρίου που συμπίπτει με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της EMCA, έχει στο επίκεντρο και ως τιμώμενο σύλλογο τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της, αλλά και τον Πειραιά, την πόλη του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου! Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Η εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, αναδείχθηκε παμψηφεί νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυαθλητικών Σωματείων. Στην καθιερωμένη συνάντηση των κορυφαίων Ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων, συζητήθηκε το πλάνο των ενεργειών και των δράσεων που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων, προάγοντας την ιδέα του πολυαθλητισμού.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της EMCA, η εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη απεύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους εκπροσώπους των μελών της Ευρωπαϊκήκς Ένωσης Πολυαθλητικών Σωματείων. Η νέα πρόεδρος της EMCA ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητά μέλη της EMCA, Θέλω να σας καλωσορίσω όλους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Σταδίου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας το φετινό διεθνές συνέδριο της EMCA. Ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε τη φιλοξενία μας.
Ωστόσο, πρέπει να προσθέσω ότι είναι μια πολύ συναισθηματική ημέρα για όλους μας. Η 10η επέτειος της EMCA σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής για την ένωσή μας. Μια εποχή που προαναγγέλθηκε από το όραμα του Federico και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης του. Ο Federico ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά αναζητώντας συνεχώς να διευρύνει την ένωσή μας, να αυξήσει την παρουσία της στον κόσμο του αθλητισμού και να αναπτύξει τη δική της δομή.
Είμαι περισσότερο από βέβαιη ότι -ως επίτιμος πρόεδρος- θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις μας και να παρέχει συμβουλές με βάση την εμπειρία και τη διορατικότητά του. Θέλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την προσφορά του. Είναι τιμή μου που με διορίσατε ως πρόεδρο και υπόσχομαι ότι θα εργαστώ σκληρά από την πρώτη ημέρα.
Η αναδιάρθρωση της EMCA ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος τα τελευταία δύο χρόνια.  Θέσαμε τα θεμέλια για μια νέα EMCA προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, η οποία μπορεί να αναπτύξει αποτελεσματικά συνεργασίες με τον κόσμο του αθλητισμού. Παράλληλα, οι δεκαετείς προσπάθειές μας συνέβαλαν στο να προβάλουμε την EMCA ως ικανό συμμετέχοντα σε μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σήμερα, η EMCA μπορεί να πει με υπερηφάνεια ότι έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να διαχειριστεί αρκετά προγράμματα. Μια δραστηριότητα, η ουσία της οποίας είναι να ενισχύσει τις τάξεις μας με τα αναμενόμενα κέρδη. Η EMCA γίνεται σταδιακά ένας αξιόπιστος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διασύνδεση των ενδιαφερομένων μερών της EMCA διευρύνεται συνεχώς. Το εμπορικό σήμα της EMCA είναι πλέον συνώνυμο της επιτυχίας.
Τώρα, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το σχέδιό μας για τα επόμενα χρόνια. Η EMCA θα συνεχίσει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο. Δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στη συμμετοχή μας -ως EMCA και όχι ως άτομα- σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι ο μόνος τρόπος για να φέρουμε χρήματα και να ενισχύσουμε τον ετήσιο προϋπολογισμό μας.
Δεύτερον, θα παρουσιάσουμε το στρατηγικό μας σχέδιο μάρκετινγκ προκειμένου να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά μας και να προσελκύσουμε ένα επιθυμητό πελατολόγιο. Ως επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας, είμαι πολύ σίγουρος να πω ότι κάναμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός. Δημιουργήσαμε το τμήμα μάρκετινγκ και θέσαμε τις αρχικές κατευθυντήριες γραμμές για τη στρατηγική μάρκετινγκ μας. Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να θέσουμε σε κίνηση ένα πραγματικό στρατηγικό σχέδιο για το τμήμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ.
Τρίτον, θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στη διεύρυνση της οργάνωσής μας. Προσκαλούμε νέα μέλη να ενταχθούν σε εμάς. Μπορώ να θυμηθώ τις εποχές που η EMCA ήταν μια μικρή κοινότητα που αποτελούνταν από 7 αθλητικές ομάδες. Σήμερα, μόνο ο Ολυμπιακός και η Λάτσιο παραμένουν ενεργά ως ιδρυτικά μέλη. Μέχρι τώρα, μετράμε μέχρι και 40 ομάδες, οι οποίες όλες έχουν συμβάλει στην ανοδική θέση της EMCA. Θέλω να επαινέσω τις δραστηριότητες της HASK Mladost και της Levski Sofia που ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για τους στόχους μας.
Για την επίτευξη των στόχων μας και την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των μελών μας, θα θέσουμε ως στόχο να πραγματοποιούμε παρόμοιες συναντήσεις δύο φορές το χρόνο πριν από την υποβολή των προτάσεών μας στην Ημέρα Αθλητικής Ενημέρωσης κάθε χρόνο.
Αγαπητοί φίλοι,
Σας υπόσχομαι ότι θα εκπροσωπώ με ζήλο τα συμφέροντα της EMCA σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διακρατικό επίπεδο. Η θητεία μου θα συνδυαστεί με την ανάπτυξη της EMCA και βασίζομαι στην υποστήριξή σας προκειμένου να προωθήσω τις μεγάλες αλλαγές στην ένωσή μας. Το πρόγραμμα του συνεδρίου μας αποτελείται από πολλά γεγονότα και ενδιαφέρουσες συνεδρίες, οπότε οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι περιπετειώδεις.
Σας ευχαριστώ πολύ!»

Από κει και πέρα, το Σάββατο (30/9, 11:00-14:00), στο πλαίσιο των 10ων γενεθλίων της EMCA, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συνέδριο με θέμα «Πολυαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση» (θεματικές ενότητες: η προσβασιμότητα και η συμπερίληψη σε αθλητικές υποδομές, η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων, η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες).

Το συνέδριο της EMCA, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μ. Μερκούρη» του ΣΕΦ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών ομάδων και εκπροσώπων του αθλητισμού από την Ευρώπη και την Ελλάδα.