ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ζωντανός ο Θρύλος
Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την Μέλσουνγκεν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 32-28, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση μέσα στη Γερμανία, στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του EHF Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τους Καρβάτσκι, Τσίλη και Νομικό, έχοντας τη στήριξη 50 οπαδών του που έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ομάδα που διαθέτει μπάτζετ 5 εκατομμυρίων,  ήταν ανταγωνιστικοί στην έναρξη της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Γερμανών στη συνέχεια του πρώτο ημιχρόνου. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με σκόρερ τον Λέμος, που σημείωσε συνολικά έντεκα γκολ, διαμορφώθηκε το 29-26, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι στα τέσσερα γκολ διαφορά, αφήνοντας την πρόκριση ανοιχτή και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς. Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18:00.
 
Διαδοχικές ισοπαλίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να έχουν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και το σκορ να είναι 9-9, στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν σε αυτό το διάστημα  9/11 επιθέσεις και ο Ολυμπιακός 9/12, με τον Λέμος να έχει σημειώσει τα πέντε γκολ των Πειραιωτών. Σε εκείνο το σημείο η Γερμανική ομάδα έτρεξε ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με 16-9 στο 23ο λεπτό. Ο Μάλλιος σκοράρει, μετά από ώρα για τον Ολυμπιακό και μειώνει σε 16-10, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τη Γερμανική ομάδα να προηγείται με 19-13. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό, η Μέλσουνγκεν είχε τον έλεγχο του αγώνα και διατήρησε το προβάδισμα των έξι τερμάτων μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς οι Πειραιώτες δεν είχαν απαντήσεις, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Bundesliga. Στο 47ο λεπτό οι νταμπλούχοι Ελλάδας, προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκηνικό και μείωσαν στα τρία γκολ, 24-21. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο Λέμος μείωσε εκ νέου σε 29-26, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο 32-28 και όλα να είναι ανοιχτά για την υπόθεση πρόκριση. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Λέμος με 11 τέρματα και ακολούθησαν Κανδύλας με πέντε γκολ και Μπογκούνοβιτς με τρία. Ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18:00, εκεί όπου ο Ολυμπιακός, με την στήριξη του κόσμου του, θα τα δώσει όλα για μια ιστορική ανατροπή.
.
Τα πεντάλεπτα: 3-4, 6-6, 9-8, 13-9, 18-11, 19-13 (ημ.), 21-14, 23-16, 24-19, 26-22, 28-25, 32-28
 
Μέλσουνγκεν: Γιόστραντ, Μάριτς, Κουν 3, Λέμκε 1, Ρέιχμαν 1, Ιγνάτοου 8, Κουνκέλ 10, Σίμιτς, Ντάνερ 1, Σνάιντερ 1, Αλλέντορφ, Σιντόροβιτς 2, Χάφνερ 1, Σάλγκερ 1, Πάβλοβιτς 3, Γκρούμπερ
 
Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Σκίπιτς, Μπογκούνοβιτς 3, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 11, Μούγιτς, Μάλλιος 2, Τερλέτσκι, Κανδύλας 5, Σανίκης 1, Μπάγιος, Δεληχρήστος, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 2, Μιχαηλίδης
 
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών, εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο όπου δώσαμε την ευκαιρία στη Γερμανική ομάδα να πάρει διαφορά. Ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αντίστοιχο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, έχοντας και τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας».
 
Ο Πέτρος Κανδύλας από την πλευρά του ανέφερε: «Πραγματικά αξίζουν σε όλη την ομάδα συγχαρητήρια. Παλέψαμε μέχρι το τέλος απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του Γερμανικού πρωταθλήματος και τους κοιτάξαμε στα ίσα. Πρέπει να έχουμε και στο δεύτερο παιχνίδι την ίδια συγκέντρωση ώστε να παλέψουμε για την πρόκριση. Το έργο μας είναι δύσκολο αλλά θα τα δώσουμε όλα για εμάς και τους φιλάθλους μας, που περιμένουμε ότι θα γεμίσουν το γήπεδο».
 
Ο Χάρης Μάλλιος δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν μια μυθική εμφάνιση από όλη την ομάδα, δεν υστέρησε κανείς και είμαι περήφανος. Το είχα δηλώσει και όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό, ότι αν μια ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη , είναι μόνο αυτός ο σύλλογος και αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα. Ανυπομονούμε να γεμίσει το Ρέντη, την άλλη Κυριακή και να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε μια ανεπανάληπτη πρόκριση. Δεν εθελοτυφλούμε, η Μέλσουνγκεν είναι το φαβορί και είναι μια ομάδα γεμάτη αστέρες, αλλά αποδείξαμε σήμερα τη δυναμική της ομάδας μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τους φιλάθλους μας που ήταν σήμερα στο γήπεδο και μας στήριξαν».