ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Επιστροφή στη δράση με νίκη κόντρα στον Εθνικό!

Ένα μήνα μετά την διακοπή που είχε μεσολαβήσει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και επικράτησε με 11-5 του Εθνικού στο Παπαστράτειο, στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Γ’ Φάσης του πρωταθλήματος.  Οι «ερυθρόλευκες» που θα κληθούν να δώσουν 8 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα μέχρι τις 21/3, ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο του Εθνικού και την Πέμπτη (12/3, 21:00) θα συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΑΝΟ Γλυφάδας για τη 2η αγωνιστική του Α’ Γύρου της Γ’ Φάσης.

Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-0 με γκολ από τις αδερφές Πλευρίτου (Μαργαρίτα, Βάσω και Ελευθερία) ενώ ο Εθνικός μείωσε στην συνέχεια με γκολ της Χατζηκυριακάκη και πέναλτι της Κούμπρα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι ερυθρόλευκες παίζοντας πιεστικά στην άμυνα και γρήγορα στην επίθεση κατάφεραν να σκοράρουν με την Ελευθερία Πλευρίτου (κοντρα) και την Μπενέκου από την θέση του φουνταριστού μετά από γρήγορη επίθεση και όμορφο συνδυασμό της Ελευθερίας και Βάσως Πλευρίτου. Ο Εθνικός πέτυχε το τρίτο τέρμα του με γκολ της Κούμπρα στην κόντρα. 

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ της Βάσως Πλευρίτου από την περιφέρεια, στην συνέχεια η Κούμπρα μειώνει για τον Εθνικό με πέναλτι και η Έμερσον με ενα πολύ τυχερό γκολ αφού μετά την πολύ καλή επέμβαση της Διαμαντοπούλου, την μπάλα στο τέρμα έσπρωξε το νερό, μείωσε στο γκολ σε 6-5. 

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Θρύλος έπαιξε με περισσότερη προσήλωση στην άμυνα μη επιτρέποντας στον Εθνικό να σημειώσει κάποιο τέρμα, ενώ επιθετικά σημείωσε 3 γκολ με τις Πλευρίτου Βάσω και Ελευθερία και την Μπενέκου. 

Τα Οκτάλεπτα : 3-2, 2-1, 3-2, 3-0 

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Πλευρίτου Μαρ. (π/π 7:29), 2-0 Πλευρίτου Β. (κόντρα, 5:45), 3-0 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια, 2:59), 3-1 Χατζηκυριακάκη (π/π, 2:35), 3-2 Κούμπρα (πεν., 1:46)
2ο οκτάλεπτο: 4-2 Πλευρίτου Ελ. (κόντρα, 5:48), 5-2 Μπενέκου (φουνταριστό, 3:18), 5-3 Κούμπρα (κόντρα, 2:14)
3ο οκτάλεπτο: 6-3 Πλευρίτου Β. (περιφέρεια, 5:17), 6-4 Κούμπρα (πεν., 4:54), 6-5 Χάουτον (φουνταριστό, 3:45), 7-5 Ασημάκη (π/π, 1:32), 8-5 Τσουκαλά (κοντρα, 0:24)
4ο οκτάλεπτο: 9-5 Πλευρίτου Β. (πεν. 6:05), 10-5 Πλευρίτου Ελ. (κοντρα, 5:17), 11-5 Μπενέκου (περιφέρεια, 1:37). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 3, Μπενέκου 2, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μαρ. 1, Δούλη, Πλευρίτου Β. 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Φουντωτού, Σιούτη, Χαλδαίου, Δουρέκα.  

ΕΘΝΙΚΟΣ (Κωνσταντίνος Φιτσανάκης): Σωτηρέλη, Μπέρικου, Τζελέπη, Κολιτσοπούλου, Μπίσμπα, Χατζηκυριακάκη 1, Πέττα, Κούμπρα 3, Ρουμελιώτη, Χάουτον 1, Πουλοπούλου, Αναγνώστου, Γκοτζιά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

O προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε στο olympiacossfp.gr :
“Προερχόμαστε από μια μεγάλη διακοπή, με μόνο δυο προπονήσεις και αυτές όχι με όλη την ομάδα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι, η ομάδα μου δεν είχε καθόλου ρυθμό, δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση, με πολλά λάθη. Στο τελευταίο οκτάλεπτο βρήκαμε ρυθμό και ανεβάσαμε την απόδοση μας. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας.”

Η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε στο olympiacossfp.gr:
“Επανήλθαμε στην δράση μετά από μια πολύ μεγάλη διακοπή λόγω προετοιμασίας του προ-ολυμπιακού τουρνουά, αλλά αυτό όπως γνωρίζουμε ματαιώθηκε. Αυτές οι αλλαγές μας έχουν επηρεάσει λίγο στην ψυχολογία και την αυτοσυγκέντρωση μας. Για εμάς αυτό ήταν ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι για εμάς, έχουμε συνεχόμενες αναμετρήσεις τις επόμενες ημέρες κάτι που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να βρούμε τον ρυθμό μας”