ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εμφατική πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, η ομάδα πόλο των γυναικών πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το Final-4 της Ευρωλίγκας. Με τον «αέρα» των εννιά γκολ, μετά την ευρεία νίκη με 16-7 επί της Σαντ Αντρέου, στην Ισπανία, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 10-6 και στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης, που διεξήχθη στο Παπαστράτειο. Οι νταμπλούχες Ελλάδας, που αγωνίστηκαν χωρίς τις Αλεξάνδρα Ασημάκη και Χρυσή Διαμαντοπούλου λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν, κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν δυσκολεύτηκαν να πανηγυρίσουν, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 19-20 Απριλίου.

Προβάδισμα από την αρχή

Στην πρώτη επίθεση για τον Ολυμπιακό, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε την αποβολή και η Έγκενς έκανε το 1-0 μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πολύ καλή άμυνα για τις «ερυθρόλευκες» που έκλεψαν την μπάλα και η Έγκενς, με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα, από την περιφέρεια αυτή τη φορά διαμόρφωσε το 2-0. Η Τσουκαλά έκανε το 3-1 και πάλι στον παίκτη παραπάνω. Απόκρουση της Σταματοπούλου, σε εξ επαφής εκτέλεση των Ισπανίδων και στην αμέσως επόμενη επίθεση η Ελευθερία Πλευρίτου επανέφερε τη διαφορά στα δυο γκολ, για το 4-2 στο 1:59 του πρώτου οκταλέπτου, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου. Λίγο μετά τα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου δυο τέρματα των Βάσω Πλευρίτου και Χάνα Μπάκλινγκ, έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ για πρώτη φορά στον αγώνα στον Ολυμπιακό. Το 6-3 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου στην αναμέτρηση.

Πανηγυρική πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας

Οι άμυνες των δυο ομάδων ήταν αυτές που πρωταγωνιστούσαν στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να κατεβάζει τα ρολά κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια, διατηρώντας το 6-3 στον αγώνα. Η Νικόλ Ελευθεριάδου ήταν αυτή που σημείωσε το πρώτο γκολ σε αυτή την περίοδο, κάνοντας το 7-3 στο 3:56, με την Ελληνίδα περιφερειακό να βγάζει εξαιρετική άμυνα στην επόμενη φάση, στον παίκτη λιγότερο για τον Ολυμπιακό, διατηρώντας έτσι το συν τέσσερα. Οι Ισπανίδες μείωσαν προσωρινά με την Κίνιγνκγια σε 7-4 αλλά και πάλι η Ελευθεριάδου σκόραρε για τις «ερυθρόλευκες» για το 8-4 του τρίτου οκταλέπτου. Η ανωτερότητα του συνόλου του Χάρη Παυλίδη ήταν αδιαμφισβήτητη, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και με το τελικό 10-6 και το συνολικό 26-13 στους δυο αγώνες με την Σαν Αντρέου, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το Final-4 της Ευρωλίγκας, μετά από απουσία ενός έτους καθώς το 2018 ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο Final-4 του Len Trophy, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης κόντρα στην Σαν Αντρέου ήταν οι Ελευθεριάδου και Έγκενς που σημείωσαν από δυο τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-1, 2-1, 2-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Έγκενς (π/π, 6:49), 2-0 Έγκενς (περιφέρεια, 5:22), 2-1 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 4:57), 3-1 Τσουκαλά (π/π, 4:18), 3-2 Κρέσπι (π/π. 3:47), 4-2 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια, 1:59)

2ο οκτάλεπτο: 4-3 Γιάσκοβιτς (κόντρα, 7:14), 5-3 Πλευρίτου Β. (περιφέρεια, 4:05), 6-3 Μπάκλινγκ (περιφέρεια, 3:15)

3ο οκτάλεπτο: 7-3 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 3:56), 7-4 Κίνιγνκ (περιφέρεια, 00:46), 8-4 Ελευθεριάδου (κόντρα, 00:22)

4ο οκτάλεπτο: 9-4 Αβραμίδου (περιφέρεια, 6:09), 9-5 Μορέλ (πέναλτι, 4:54), 10-5 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός, 2:59), 10-6 Γιάσκοβιτς (περιφέρεια, 1:07)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς 2, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Μπάκλινγκ 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δουρέκα

Σαν Αντρέου:  Σάντεθ Μ., Πιλάρ, Γκουάλ, Λούκε, Μορέλ 1,  Αρίνιο, Γιάσκοβιτς 2, Σλίκινγκ 1, Παλάθιο, Κίνιγνκ 1, Κρέσπι 1, Σάντσεθ Π., Νιέτο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Είμαι μεγάλος στόχος από την αρχή της χρονιάς η πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Από τη στιγμή που πετυχαίνουμε αυτό, φυσικά έχουμε βλέψεις και για το τρόπαιο. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και είναι πολλές ομάδες που είναι πολύ κοντά σε δυναμικότητα. Θα δούμε πρώτα την κλήρωση και τον αντίπαλο μας και εμείς σε κάθε περίπτωση θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αρκεί να μην έχουμε τραυματισμούς. Σήμερα έλειπαν δυο βασικές παίκτριες μας ήταν εκτός αλλά έχουμε τεράστιο βάθος πάγκου και δεν φάνηκε αυτή η έλλειψη. Παίξαμε καλή άμυνα, πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, είπε: «Πέρυσι είχαμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ που δεν περάσαμε στο Final-4 της Ευρωλίγκας και φέτος επιστρέφουμε. Η πρόκριση μπορεί να είχε κριθεί στον πρώτο αγώνα με την πολύ καλή εμφάνιση μας αλλά παραμείναμε συγκεντρωμένες και πετύχαμε άλλη μια σπουδαία νίκη. Δεχτήκαμε πάλι έξι γκολ και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η άμυνα μας παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουμε περισσότερο από ένα μήνα μπροστά μας ώστε να να δουλέψουμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμες. Αφιερώνουμε την νίκη και την πρόκριση αυτή στον Ολυμπιακό μας που αύριο έχει γενέθλια, κλείνει τα 94 χρόνια και ευχόμαστε οι κούπες να είναι αμέτρητες»

Από την πλευρά της η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να προκριθούμε στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Σίγουρα ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε από την αρχή της χρονιάς και είμαστε ικανοποιημένες που το καταφέραμε. Τώρα σκεφτόμαστε τις εγχώριες διοργανώσεις καθώς την Τετάρτη παίζουμε με τη Βουλιαγμένη και μετά έχουμε περισσότερο από ένα μήνα για να προετοιμαστούμε για το Final-4».