ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εκκίνηση του "You're Hope"

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος  "You're Hope", του οποίου βασικός συντονιστής είναι ο σύλλογος του Πειραιά σε συνεργασία με την EMCA, την Ένωση Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων, τη Λέβσκι και την Άαλμποργκ, με σκοπό την συζήτηση λεπτομερειών κατά την προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος.

Το "You're Hope" είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκή Ένωσης και αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων μέσω του αθλητισμού. Αυτό περιλαμβάνει δύο ειδών δραστηριότητες: πολυαθλητικές για τους πρόσφυγες με την συμμετοχή προπονητών, αθλητών και φιλάθλων καθώς και την έρευνα πάνω στις αθλητικές προτιμήσεις των προσφύγων.

Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού και γενική συντονίστρια του προγράμματος "You're Hope", Χριστίνα Τσιλιγκίρη, υποδέχθηκε όλους τους συμμετέχοντες, συζήτησαν για την γενικότερη δομή του προγράμματος, τις διάφορες φάσεις του, την επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν καθώς και την οικονομική διαχείριση. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι της Safe Zone Σχιστού ΑΡΣΙΣ, η οποία θα βοηθήσει στο κομμάτι της έρευνας και προσέγγισης νεαρών παιδιών/ασυνόδευτων προσφύγων, δίνοντας παράλληλα μια εικόνα της σημερινής κατάστασης. Στους επόμενους μήνες,η ΑΡΣΙΣ, θα παρέχει στο πρόγραμμα τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το υπόβαθρο των μεταναστών και τις προτιμήσεις τους στα αθλήματα.