ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εγκαίνια στη νέα αίθουσα Ξιφασκίας

Μία νέα σελίδα άνοιξε για το τμήμα Ξιφασκίας Ολυμπιακού, καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας. Το νέο «σπίτι» της «ερυθρόλευκης» Ξιφασκίας διαθέτει τέσσερις σύγχρονες αγωνιστικές πίστες, μαζί με ηλεκτρονικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα υλικά γυμναστικής που απαιτούνται. Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων στο Σ.Ε.Φ., εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες του τμήματος, ήταν η Πρόεδρος του ΣΕΦ, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ. Μανώλης Τσιρογιάννης, ενώ από τον χώρο της Ξιφασκίας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Μανώλης Κατσιαδάκης και ο πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Gabriel Dutia. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο προπονητής και υπεύθυνος του τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας.

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ. Μανώλης Τσιρογιάννης προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε μετά από δύο χρόνια με περιορισμούς στην κανονικότητα μας και μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Βασική μας προτεραιότητα η δημιουργία νέων χώρων άθλησης για τα παιδιά. Σήμερα εγκαινιάζεται η νέα αίθουσα της Ξιφασκίας και που θα μπορούν καθημερινά οι αθλητές μας να προπονούνται χωρίς προβλήματα και να χαίρονται το άθλημα τους. Τη φετινή χρονιά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες σε όλα τα αθλήματα μας, ώστε τα παιδιά να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια και χαρά σε αυτό που αγαπούν. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και τις οικογένειές τους υγεία και καλή επιστροφή στον Αθλητισμό.»

Ο προπονητής και υπεύθυνος τους τμήματος, Γιώργος Τσουρούτας δήλωσε επίσης: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που συμπίπτει η εκδήλωση αυτή με τα γενέθλιά μου.Νιώθω ευλογία που βρίσκομαι στο σπίτι μου με την οικογένεια μου, τόσο την φυσική, όπως και την ξιφασκιακή για να γιορτάσω την ημέρα αυτή. Στο τμήμα μας παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, καταφέραμε μετά από σκληρή δουλειά, μέσα σε 3 χρόνια να πρωταγωνιστούμε στην Ελληνική Ξιφασκία και το όπλο της σπάθης. Τα όνειρά των αθλητών είναι στόχοι μας και τόσο εγώ, όπως και η Διοίκηση είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνουν πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΣΕΦ, την κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, που στάθηκε αρωγός του εγχειρήματος, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού τον κ. Μιχάλη Κουντούρη, και τον Διευθυντή των Ακαδημιών και αμέριστο συμπαραστάτη στις ανάγκες του τμήματος κ. Μανώλη Τσιρογιάννη. Ευχαριστώ επίσης τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Μανώλη Κατσιαδάκη, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ και φίλο  κ. Χρήστο Γρολλιο και πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Gabriel Dutia που ταξίδεψε από την Ρουμανια για να να μας τιμήσει με την παρουσία του. Μα πάνω από όλους θέλω να ευχαριστήσω την οικεγένειά μου, τους μαθητές μου,  τους ιππότες και τις αμαζόνες μου, όπως και τους ηρωικούς γονείς τους.»