ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δυναμική εκκίνηση του Θρύλου στην Ευρώπη!

Δυναμική εκκίνηση στο EuroCup πραγματοποίησε ο Θρύλος που επικράτησε με 69-50 της Γκορζόβ στο ΔΑΚ Γλυφάδας όπου έδωσαν το παρών περισσότεροι από 600 φίλαθλοι του. Οι «ερυθρόλευκες» έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και απέδωσαν πολύ ωραίο μπάσκετ, σε αρκετά χρονικά σημεία της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου. Ο Ολυμπιακός παρά τη δεδομένη και σημαντική απουσία της Εβίνας Μάλτση λόγω τραυματισμού, ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος, και ελέγχε απόλυτα το ρυθμό από την αρχή έως το τέλος. Διατήρησε το προβάδισμα το οποίο αύξανε σταδιακά όσο περνούσε η ώρα και δεν έδωσε το δικαίωμα στην Γκορζόβ να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό.

Επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του!

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν κλειστό με χαμηλό σκορ, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα και έφτασε στο 12-2 με καλάθι και φάουλ της Ιβόν Άντερσον (4:10).  Οι «ερυθρόλευκες» δέχθηκαν το δεύτερο μόλις καλάθι, 2:15 πριν τη λήξη της περιόδου με την Γκορζόβ να μειώνει σε 12-4, όμως από δύο εύστοχες βολές της Στέλλας Καλτσίδου και ένα τρίποντο της Μίρνα Μάζιτς ο Θρύλος έφτασε στο 17-4. Το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 19-8 υπέρ του Ολυμπιακού ύστερα από δίποντο της Αφροδίτης Κοσμά.

Διατήρησε τον έλεγχο ο Θρύλος!

Το ίδιο δυναμικά ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκες» στη 2η περίοδο με την Καλτσίδου να σκοράρει κάτω από την ρακέτα για τον 21-8 και την Κοσμά μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16 (24-8, 8:23). Ακολούθησε ένα σερί  5-0 της Πολωνικής ομάδας η οποία μείωσε σε 24-13 (6:13), αλλά η Βικτόρια Μακόλι ευστόχησε από πλάγια θέση σημειώνοντας το 26-13. Στη συνέχεια η Καλτσίδου πέτυχε το 28-16 για να κλείσει το ημίχρονο με το +14 υπέρ του Θρύλου και σκορ 34-20.

Ξεκίνησε με το πόδι στο «γκάζι» στην 3η περίοδο!

Με το πόδι στο «γκάζι» μπήκε ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο και χάρη στα διαδοχικά τρίποντα της Όλγας Χατζηνικολάου και της Ιβόν Άντερσον εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους φτάνοντας στο 44-24 (7:50). Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον Θρύλο ο οποίος «χτύπησε» στο ανοικτό γήπεδο, βρίσκοντας λύσεις στον αιφνιδιασμό. Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι στον αιφνιδιασμό από την Άντερσον (48-24, 50-24) και ένα καλάθι και φάουλ και πάλι στον αιφνιδιασμό από την Χατζηνικολάου έφεραν το σκορ στο 53-26.  Αυτό το +27 «μαρτυρούσε» ξεκάθαρα την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία με την 3η περίοδο να κλείνει στο 57-39.

Και ήρθε η πρώτη νίκη!

Στην έναρξη της τελευταίας περιόδου η Γκορζόβ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, μείωσε σε 61-45, όμως ο Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο και επανέφερε τη διαφορά στους 20 πόντους 65-25, δυο λεπτά περίπου πριν τη λήξη της αναμέτρησης η οποία ολοκληρώθηκε με 69-50.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 34-20, 57-39, 69-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 8 (2/3 τριπ.), Σταμάτη, Χατζηνικολάου 10 (2/2 τριπ.,5 ασσίστ), Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Άντερσον 18 (1 τριπ.), Μακόλι 16 (9 ριμπ.), Σπυριδοπούλου, Κοσμά 5 (1 τριπ.), Καλτσίδου 12 ( 7 ασσίστ)

Γκορζόβ (Ντάριους Ματζιεβεύσκι): Σπένσερ 4, Ρουτσίκαβα 15, Πρεζέλι 8, Ντόντερς 3, Γιαβόρσκα 2, Πάλακ 2, Σζάουτερ 4, Μισιέκ 2, Στλίματς 3, Σγουόρντς 7

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καπογιάννη: «Θα παίξουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr«Ξεκινήσαμε τη σεζόν στο EuroCup με νίκη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίζουμε ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν. Τώρα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και ελπίζω ότι θα παίξουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

Μίσσας: «Είχαμε έλεγχο ρυθμού»

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας δήλωσε στο osfp.gr: «Aπλευράς άμυνας θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι στο πρώτο ημίχρονο επειδή ήταν πραγματικά εκπληκτική άμυνα. Κάποια στιγμή στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα δεν ήταν καλή, είχαμε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο, αναμφισβήτητα είχαμε έλεγχο ρυθμού, σίγουρα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ακόμα και σε επίπεδο που είχαμε ένα πρόβλημα στη ζώνη, βρήκαμε φάσεις επειδή είχαμε υπομονή. Και αυτά είναι σημαντικά στοιχεία τα οποία πρέπει να κρατήσουμε και να βελτιώσουμε. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι  είναι ότι είχαμε πολύ καλό έλεγχο στα ριμπάουντ, που γενικότερα εκεί χρειάζεται μια ομαδική δουλειά η οποία υπήρχε και αυτό μας δίνει μια δυνατότητα να πηγαίνουμε γρήγορα ή αργά ανάλογα με το παιχνίδι. Και αυτό μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ ότι σίγουρα χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα σημάδια όσον αφορά την επίθεση που είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, και από εκεί και πέρα να κρατήσουμε το κομμάτι της άμυνάς μας το οποίο πρέπει να είναι η βάση και η ουσία για τη συνέχεια. Τα δύο πράγματα που περίμενα ήταν όντως το κομμάτι της άμυνας γιατί δουλεύουμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση και πραγματικά υπάρχει μια μεγάλη ανταπόκριση. Το άλλο κομμάτι χωρίς να είμαστε ακόμα 100% και στη συνέχεια πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε είναι στο κομμάτι της επίθεσης όταν μιλάμε για σετ παιχνίδι. Το ότι σημαδεύουμε παίκτριες οι οποίες έχουν να κάνουν με τις αντίπαλες αδύναμες αμυντικές δηλαδή ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να μπορέσουμε να έχουμε μεγάλη ποιότητα. Φτάσαμε σε ένα σημείο αλλά θεωρώ ότι θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα σε αυτό το κομμάτι».

Χατζηνικολάου: «Ό,τι είχαμε σχεδιάσει, το κάναμε ακριβώς»

Όλγα Χατζηνικολάου:«Ήταν ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, δεν ήταν εύκολο στην αρχή, εμείς το κάναμε να φαίνετε εύκολο, γιατί παίξαμε θεωρώ εκπληκτική άμυνα ό,τι είχαμε σχεδιάσει το κάναμε ακριβώς, δούλεψε πολύ και η επίθεσή μας δείχνουμε ότι αρχίζουμε και έχουμε ρυθμό αν και είμαστε στην αρχή της σεζόν. Τώρα το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι που είναι κόντρα στη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Καλτσίδου: «Να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Στέλλα Καλτσίδου: «Από αυτό το παιχνίδι κρατάμε τα θετικά, το θετικό αποτέλεσμα και θέλουμε να διορθωθούμε και να βελτιωθούμε όσο γίνεται περισσότερο και πιο γρήγορα γιατί το επόμενο παιχνίδι είναι ακόμα πιο δύσκολο. Η εμπειρία υπάρχει σίγουρα, όταν έχεις ξεκινήσει πέρυσι πρώτη χρονιά στην Ευρώπη, οπωσδήποτε έχεις μάθει, έχεις δει. Πάθαμε και μάθαμε νομίζω τώρα, από εκεί και πέρα το καλύτερο σημαίνει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Σίγουρα ξέρουμε πλέον τι πάμε να αντιμετωπίσουμε δεν υπάρχει έκπληξη, το επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό, και πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα ξεχωριστά, να βελτιωνόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι και καλό και κακό το ότι δεν έχουμε ανταγωνισμό στην Ελλάδα. Κακό γιατί, σίγουρα δεν υπάρχει αυτή η ένταση στα παιχνίδια που να σε κάνει να προετοιμάζεσαι ακόμα πιο καλά για την Ευρώπη, θεωρώ όμως ότι είναι και καλό γιατί έχουμε τη δυνατότητα ίσως να ξεκουραστούμε παραπάνω. Για εμάς κάθε προπόνηση που κάνουμε είναι 100% οπότε είναι σαν να παίζουμε παιχνίδι όταν παίζουμε διπλό στην προπόνηση και νομίζω ότι αυτό μας βοηθάει πολύ».