ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δυναμική εκκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Δυναμική ήταν η εκκίνηση του τμήματος Πυγμαχίας του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ξεκίνησε σήμερα στη Σπάρτη. Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας ήταν θετικός παρά το γεγονός ότι βάσει της κλήρωσης προέκυψαν δυο «ερυθρόλευκες» αναμετρήσεις στους Άνδρες στην κατηγορία των 69kg, μεταξύ του Φώτη Τζώτζου με το Θανάση Γλυνό, αγώνας ο οποίος διακόπηκε μόλις στο 1ο λεπτό του 1ου γύρου, λόγω σκισίματος του πρώτου. Η δεύτερη «οικογενειακή» μονομαχία στους Άνδρες ήταν μεταξύ του Σπύρου Πύλλη και του Παναγιώτη Μπαρμπούτση στα 75kg με νικητή τον πρώτο. Είχε προηγηθεί στις Γυναίκες η νίκη της Κικής Ασλανίδη επί της Ντίνας Γιδάκου στα 81kg.

Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας

Η Φωτεινή Μηνά ήταν η πρώτη αθλήτρια του Ολυμπιακού που ρίχτηκε στη «μάχη» του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες από τη Χρυσούλα Πλέα της Παναχαϊκής στην κατηγορία των 57kg. Ακολούθησε η «ερυθρόλευκη» κόντρα στην κατηγορία των 81kg μεταξύ της Κικής Ασλανίδη και της Ντίνας Γιδάκη με νικήτρια την πρώτη.

Ξεκίνησαν με 6 σερί νίκες οι Άνδρες

Η συνέχεια περιλάμβανε δυο νίκες στην κατηγορία των 60kg, με τον Νίκο Σοφιανό να επικρατεί του Σοφοκλή Παπαβασιλείου από τον Πολυδάμα Άρτας και τον Στίβεν Εστεμπάν να νικάει τον Παναγιώτη Φώσκολο της Χρυσής Γωνιάς.  Ακολούθησαν δυο ακόμα «ερυθρόλευκες» νίκες στην κατηγορία των 64kg, με τον Γιώργο Χορβαλάκο να νικάει τον Πετροπαύλο Μανδουραρακή (ΑΣ Μυρμιδώνες) και τον πρωταθλητή του Θρύλου, Αλέξανδρο Τσανικίδη να επικρατεί άνετα με διακοπή στο δεύτερο γύρο του Νίκου Παπαβίδη από τον ΑΠΣ Ευπάτωρ.

Το νικηφόρο σερί του Θρύλου συνεχίστηκε στην κατηγορία των 69kg με τον Αράς Βεϊσι που επικράτησε του Βίλεμ Ευμορφίδη του Φοίνικα και το διεύρυνε στην 6η διαδοχική νίκη ο Νίκος Θεοδοσίου ο οποίος νίκησε τον Νίκο Καραμολέγκο του ΑΟ Διαγόρα.  Στον αγώνα υπ’ αριθμόν 20, ο Ιωσήφ Σπυρίδης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αλέξανδρο Χρήστου του Α.Σ. Οδυσσέα, ενώ ακολούθησαν οι αγώνες του Τζώτζου με τον Γλυνό και του Πύλλη με τον Μπαρμπούτση. Στην τελευταία αναμέτρηση της πρώτης ημέρας στην κατηγορία των 91kg ο Διονύσης Ψυχογιός ηττήθηκε από τον Βαγκάν Νανιτζανιάν του ΠΑΟΚ.

Συνέχεια την Παρασκευή με τους προημιτελικούς

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο Παρασκευή, με την προημιτελική φάση με τους «ερυθρόλευκους» που δεν αγωνίστηκαν την πρώτη ημέρα και αναμένεται να ριχτούν στη «μάχη» να είναι οι Εβελίνα Μαυρομμάτη (60kg), Όλγα Παπαδάτου (64kg), Βασίλης Μακρυγιάννης (60kg), Παύλος Τσαγκράκος (75kg), Άγγελος Λουρμπάκης (81kg), Παναγιώτης Κυρίμης (91kg), Άκης Λατσώνης (+91kg) και Λάμπρος Αναστασάκος (+91kg).