ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Διπλασίασε τις νίκες ο Θρύλος!

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο Champions League, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 10-8 της Σίντεζ Καζάν στο Παπαστράτειο σε ένα ματς που αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Οι Πειραιώτες μετά το διπλό στο Σπλιτ επί της Γιαντράν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έκαμψαν την αντίσταση των μαχητικών και σκληροτράχηλων Ρώσων στο πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο ματς στον Πειραιά με την Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι στις 29 Οκτωβρίου. Από κει και πέρα στη σημερινή αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή τον έλεγχο και το προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα πιο εύκολα στην τελική επικράτηση αν δεν χαλούσε το ποσοστό του στον παίκτη παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ολοκλήρωσε το ματς με 4/14 στο συγκεκριμένο τομέα.

Γρήγορος ρυθμός, «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό από το ξεκίνημα του αφού στη διάρκεια του πρώτου οκταλέπτου, σημειώθηκαν 9 συνολικά γκολ με τον Ολυμπιακό να προηγείται με το επιμέρους 5-4. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με σουτ του Λατίποβ (7:12) από την περιφέρεια, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στον παίκτη παραπάνω με τον Μουρίκη (6:57) και προηγήθηκε με τρομερό γκολ του Γενηδουνιά (5:58) από την περιφέρεια. Στη νέα ισοφάριση των φιλοξενούμενων με τον Λαζάρεφ (5:25), οι Πειραιώτες απάντησαν με ένα  3-0 σερί που προήλθε από τα τέρματα των Μίτροβιτς, Γενηδουνιά και Αργυρόπουλου και έφτασαν στο 5-2, 1:56 πριν τη λήξη της περιόδου. Στο χρόνο που απέμεινε οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δυο φορές με τους Ζινούροφ και Λατίποφ για το 5-4 που ήταν το σκορ του οκταλέπτου.

Διατήρησε τον έλεγχο

Με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου, ο Μάρο Γιόκοβιτς πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ πετυχαίνοντας το 6-4 και μετά την ισοφάριση του Λατίποβ (6:21) ο Αργυρόπουλος επανέφερε το +2 για το Ολυμπιακό. Ακολούθησε ένα τρομερό τέρμα του Μάρο Γιόκοβιτς από την περιφέρεια, στον παίκτη παραπάνω χάρη στο οποίο οι Πειραιώτες αύξησαν στα τρία τέρματα το προβάδισμά τους για το 8-5 (5:01), με τον Αντριούκοβ να σημειώνει το 8-6, 3:15 πριν τη λήξη της περιόδου. Στα λεπτά που ακολούθησαν το σκορ αυτό παρέμεινε με τον Ολυμπιακό να κρατάει σταθερά το προβάδισμα.

Χτύπησε στην κόντρα ξέφυγε με +3

Στο 3ο οκτάλεπτο, οι άμυνες έσφιξαν και ο ρυθμός έπεσε σε σχέση με ό,τι είχε προηγηθεί με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο. Στα 3:23 ο Λατίποβ έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο γκολ αφού το πέναλτι που εκτέλεσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επόμενη επίθεση, ο Ντίνος Γενηδουνιάς σκόραρε ένα κρίσιμο γκολ στην κόντρα για το 9-6 που έδωσε τον «αέρα» του +3 στον Θρύλο. Ο Λαζάρεφ μείωσε με σουτ από την περιφέρεια σε 9-7 αλλά ο Κάκκαρης και πάλι στην κόντρα πέτυχε ένα καθοριστικό τέρμα για το 10-7 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.

«Ντούμπλαρε» τις νίκες

Η τελευταία περίοδος  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε αφού η Καζάν μείωσε σε 10-8 με τον Ρουζόφ στα 6’ ένα σκορ το οποίο παρέμεινε για αρκετή ώρα. 30’’ πριν τη λήξη ο Ζερδεβάς έκανε σπουδαία επέμβαση στην άμυνα του Ολυμπιακού με παίκτη λιγότερο και κράτησε το 10-8 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 5-4,3-2, 2-1, 0-1

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Λατίποφ (περιφέρεια,7:12), 1-1Moυρίκης (π/π., 6:57), 2-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 5:58), 2-2 Λαζάρεφ (π/π., 5:25), 3-2 Μίτροβιτς (π/π., 3:47), 4-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 2:50), 5-2 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 1:56), 5-3 Ζινούροφ (π/π., 1:19), 5-4 Λατίποφ (περιφέρεια, 0:37).

2ο οκτάλεπτο: 6-4 Γιόκοβιτς (π/π., 6:54), 6-5 Λατίποφ (περιφέρεια, 6:21), 7-5 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 5:56), 8-5 Γιόκοβιτς (π/π., 5:01), 8-6 Αντριούκοφ (π/π., 3:15).

3ο οκτάλεπτο: 9-6 Γενηδουνιάς (κόντρα, 3:15), 9-7 Λαζάρεφ (περιφέρεια, 2:46), 10-7 Κάκαρης (κόντρα, 0:55).

4ο οκτάλεπτο: 10-8  Ρουζόφ (π/π, 6:01)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Γιόκοβιτς 2, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς 1, Ζιβογίνοβιτς

ΣΙΝΤΕΖ ΚΑΖΑΝ (Αλεξάντερ Ερίσχοβ): Αντόνοφ, Λαζάρεφ 2, Ζινούροφ 1, Οντίντσοφ, Μπουγκέιτσουκ, Κρασνόφ, Ντερεβγιάνγκιν, Αντριούκοφ 1, Μιρόνοφ, Ρουζόφ 1, Λισούνοφ, Λατίποφ 3, Μάκας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βλάχος: «Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα βελτιωθεί»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος ανέφερε:  «Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι αφού οι Ρώσοι είναι σκληρή ομάδα, με πολλούς καλούς και διεθνείς παίκτες. Για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά, μπροστά στον κόσμο μας. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έδειξε λίγο αγχωμένη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε εκτός έδρας ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα. Επιθετικά ξεκινήσαμε καλά, είχαμε εύκολα γκολ και απ’ έξω και στον παίκτη παραπάνω αλλά στη συνέχεια του παιχνιδιού με απερίσκεπτες ενέργειες σπαταλήσαμε πολλά παραπάνω. Η άμυνά μας βελτιώθηκε αλλά η επίθεσή μας έμεινε εκεί. Πιστεύω όμως ότι σημασία έχει η νίκη. Ακόμα μια μέσα στην έδρα μας και δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Θεωρώ ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα βελτιωθεί και μπορεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα».

Γιόκοβιτς: «Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα»

Ο Μάρο Γιόκοβιτς δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια σκληρή ομάδα με καλή φυσική κατάσταση. Κάναμε κάποια σοβαρά λάθη στον παίκτη παραπάνω, αφού δεν ακολουθήσαμε ακριβώς τις οδηγίες του προπονητή αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Είναι το έκτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς και δεύτερο που παίξαμε όλοι μαζί και νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στους επόμενους αγώνες».