ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Διεύρυνε το αήττητο και τώρα ο ΠΑΟΚ

Την αήττητη πορεία της στις εγχώριες διοργανώσεις διεύρυνε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή», που επικράτησε με 25-20 του Δούκα, στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής της Handball Premier, που διεξήχθη στο Δαΐς. Λίγες μέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε συγκεντρωμένος στον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι», πραγματοποίησαν κατά διαστήματα πολύ καλή εμφάνιση και έφτασαν στην επικράτηση, που τους διατηρεί μόνους πρώτους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η προσοχή των νταμπλούχων Ελλάδας στρέφεται πλέον στο πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (23/1), στις 17:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Όλα ισόπαλα στο ημίχρονο

Το σκορ στο κλειστό του Δαΐς άνοιξε για τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Τζηράς και στη συνέχεια, ο Ρέινα διπλασίασε τα «ερυθρόλευκα» τέρματα. Ο Έλληνας εξτρέμ με δυο συνεχόμενα γκολ, φτάνοντας τα τρία προσωπικά στον αγώνα, επανέφερε τη διαφορά στο συν δυο, για τον Ολυμπιακό (4-2 στο 7:15). Εξαιρετική προσπάθεια του Τσίλη στο 12:10 διαμόρφωσε το 7-4, δίνοντας για πρώτη φορά στον αγώνα αέρα τριών τερμάτων στους νταμπλούχους Ελλάδας. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα συνέχισαν να έχουν το έλεγχο του αγώνα και στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με ένα σερί 3-0 έκαναν το 8-4. Εκρηκτική η συνέχεια του αγώνα με τον Λέμος να δέχεται κόκκινη και μπλε κάρτα στο 25:43. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ του αγώνα και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 12-12 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τέλος μίλησε η ποιότητα του Ολυμπιακού

Με την έναρξη του δεύτερου μισού του αγώνα, ο Ρέινα, με το τρίτο προσωπικό του γκολ, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 13-12. Το 14-14 έγραψε ο Σανίκης και ενώ είχαν παιχτεί πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 15-14 ο Τσιλιμπάρης απέκρουσε πέναλτι των γηπεδούχων και ο Τζηράς στην αμέσως επόμενη φάση, ισοφάρισε εκ νέου σε 15-15, ενώ ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το 16-16. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με τον Καραμπουρνιώτη να σκοράρει στο 41:58 του αγώνα. Μετά από πολύ ώρα οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με δυο τέρματα, χάρη στο τέταρτο προσωπικό γκολ του Ρέινα. Ο Δημήτρης Τζηράς συνέχισε να είναι το επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού, κάνοντας το 19-18. Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, με τον Τσιλιμπάρη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια, ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο, διατήρησε και διεύρυνε το προβάδισμα του, δείχνοντας ότι είναι ανώτερη ομάδα και πήρε τη νίκη με 25-20. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Δημήτρης Τζηράς που σημείωσε εννιά τέρματα και τον ακολούθησε ο Ρέινα με πέντε. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός συνέχισε με το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα και πλέον συγκεντρώνεται στις υποχρεώσεις του κυπέλλου, όπου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα πεντάλεπτα: 3-4, 4-6, 4-8, 6-9, 10-11, 12-12 (ημ.), 14-13, 15-15, 16-17, 18-19, 19-23, 20-25

Δούκας (Κωνσταντίνος Μπούνας): Μωραϊτης 1, Τόμπρος, Παπαπούλιος 4, Αϊβαλιώτης 1, Πολυδώρος, Μπραουδάκης, Μπαζδέκης, Ταουσάνης 2, Ντούνης 3, Σαμαράς, Λιόλιος 2, Ζιβούλοβιτς 2, Τζανιδάκης, Κλέωπας, Κολλύρης, Κεδέρης 5

Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 9, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Κανδύλας 1, Σανίκης 2, Μπούμπαλο 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Χάλαρης, Τσίλης 2, Κόντης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια στην έδρα του Δούκα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Παρόλο που κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε να τα κάνουμε, είχαμε διάρκεια και μπορέσαμε να είμαστε ήρεμοι στην επίθεση και να βρούμε τις λύσεις που έπρεπε στο τέλος, ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη».

Ο Λουίς Φελίπε Ρέινα από την πλευρά του είπε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά έχοντας ένα νεκρό διάστημα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μας φτάσει στο σκορ. Ξεκινήσαμε πάλι από την αρχή στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα σημεία φτάσαμε στη νίκη. Χρειαζόμαστε τέτοια δυνατά παιχνίδια ώστε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».