ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δια περιπάτου 39-16 το Φίλιππο
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή,  Νέναντ Κλιάιτς, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, επικράτησε με 39-16 του Φίλιππου Βέροιας. Στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Handball Premier, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη»,  οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από την αρχή την ανωτερότητα τους και με ένα σερί 10-0, μετά τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, έχτισαν διψήφια διαφορά, που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 21 θυμάτων της «Θύρας 7» .
 
Ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τον Χάρη Μάλλιο, άνοιξε το σκορ με τον Μιχαηλίδη και διπλασίασε τα τέρματα του με τον Δημήτρη Τζηρά, κάνοντας το 2-0, πριν συμπληρωθούν τα πέντε πρώτα λεπτά του αγώνα. Κλέψιμο του Τζηρά και ο Τσίλης στον αιφνιδιασμό έκανε το 5-2 στο 8:24. Οι «ερυθρόλευκοι» όσο κυλούσε το παιχνίδι, ανέβαζαν στροφές, φτάνοντας το 11-2, λίγο μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Με σκόρερ και πάλι το Δημήτρη Τζηρα, οι Πειραιώτες έφτασαν στο +10 (12-2), έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, κρατώντας την ίδια ώρα χωρίς γκολ τους φιλοξενούμενους, για περισσότερα από δεκαπέντε λεπτά. Με όπλο την άμυνα και τρέχοντας σε κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 19-4 στη λήξη του πρώτου μισού της αναμέτρησης. Με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι αδιαμφισβήτητη, το σκορ έφτασε στο 27-8 στο 10ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, δίνοντας την δυνατότητα στον υπηρεσιακό τεχνικών του Ολυμπιακού, Γιώργο Καρασαββίδη, να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Το τελικό 39-16 ήρθε φυσιολογικά, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει νικηφόρα την πορεία του, ισοφαρίζοντας μάλιστα την καλύτερη επιθετική συγκομιδή της φετινής αγωνιστικής σεζόν καθώς 39 γκολ είχε σημειώσει και κόντρα στον Άρη Νίκαιας, στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Πρώτος σκόρερ κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με 7 γκολ και ακολούθησαν Λέμος, Τσίλης και Καρβάτσκι που σημείωσαν από 5.
 
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 6 2, 8-2, 12-2, 17-3, 19-4 (ημ.), 22-5, 26-8, 30-10, 32-11, 35-15, 39-16
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καρασαββίδης): Σπίκιτς , Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 2, Λέμος 5, Τερλέτσκι, Καραμασιώτης 1, Τζέριτς , Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Όστοϊτς 3, Δεληχρήστος 3, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 3, Μιχαηλίδης 2, Τσίλης 5, Καρβάτσκι 5
 

Φίλιππος Βέροιας: Παντελίδης 1, Νικολαΐδης 2,  Καραγκιοζόπουλος 2,  Βαρδάκας 2,   Λυκοστράτης 1, Μηλόπουλος,  Τζινεβής 2,  Καλλιαρίδης 1,  Πιστόλας 1,  Φιλόσογλου,  Παπαδόπουλος 2,  Παπαγιάνης 2

 
Ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού,  Γιώργος Καρασαββίδης , δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Μια ημέρα μνήμης σήμερα για τον Ολυμπιακό και η νίκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, καθώς συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά έδειξαν ότι συνεχίζουν σε υψηλό ρυθμό. Έκαναν ότι ετοιμάσαμε στις προπονήσεις. Κάναμε το παιχνίδι μας ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που είχαμε απέναντι μας και αυτό θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δικιά μας απόδοση για να φτάσουμε στο στόχο μας».
 
Από την πλευρά του ο Στέφανος Μιχαηλίδης είπε: «Ήταν μια άνετη επικράτηση, κόντρα στον Φίλιππο, που είναι αποδυναμωμένος φέτος. Εμείς έπρεπε να εμφανιστούμε σοβαροί και να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό κάναμε στο μέγιστο βαθμό και ήταν μια καλή προπόνηση το παιχνίδι εν όψει και της πιο δύσκολης συνέχειας».