ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Διέλυσε με +41 τον Παναθηναϊκό, τον πήγε στο 41-0 και προκρίθηκε στον τελικό!

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στον δεύτερο ημιτελικό του 20ου Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις «ερυθρόλευκες» να επικρατούν με σκορ 78-37 στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού. Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να έχει 41 σερί θετικά αποτελέσματα επι των «πρασίνων» σε επίπεδο Ερασιτέχνη και ήρθε μάλιστα με 41 πόντους διαφορά!

Ο Θρύλος άργησε να πάρει μπρος και για αυτό έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 19-8, στη συνέχεια «έσφιξε» την άμυνα του στην δεύτερη περιοδο και μπήκε στα αποδυτήρια με 19 πόντους διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες ήταν κακές, με τον Ολυμπιακό να είναι σαρωτικός στην τέταρτη περίοδο και να έρχεται στην άνετη νίκη.

Πρώτη σκόρερ στην 105η σερί νίκη της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Θρύλου σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις ήταν η Λικέντρα Τζόνσον με 13 πόντους, ενώ από 11 σκόραραν οι Εβίνα Σταμάτη και Άννα Νίκη Σταμολάμπρου.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού τη Νίκη Λευκάδας και θα διεκδικήσει το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ Β ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τις Τόμας, Παυλοπούλου, Σταμάτη, Σπυριδοπούλου, Τίκβιτς  και με τρίποντο της Τόμας προηγήθηκε με 5-0. Η Σταμάτη με τέσσερις πόντους  διαμόρφωσε το 9-2, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα 6-0 σερί για το 9-8. Με δίποντο της Τζόνσον έγινε το 11-8, με την Τίκβιτς να την ακολουθεί για το +5 (13-8) με τρία λεπτά για το δεκάλεπτο. Μία καλή άμυνα του Ολυμπιακού έφερε το κλέψιμο της Σταμολάμπρου και το λέι απ (15-8) με τον Θρύλο να κλείνει το δεκάλεπτο στο 19-8.

Οι «ερυθρόλευκες» παρά το 21-8 της Τίκβιτς, είχαν ένα κακό αγωνιστικό διάστημα με τις τυπικά φιλοξενούμενες να μειώνουν σε 22-18. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα, βρήκε περιφερειακές λύσεις και προσπέρασε με 29-18 έπειτα από τρίποντο της Σπυριδοπούλου.

Το 9-0 σερί έγινε από βολές της Τόμας (31-18) με την Σταμάτη να προσθέτει ένα ακόμα τρίποντο για τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 36-20. Η ομάδα του Πειραιά πίεσε μέχρι τέλους και το 39-20 ήταν το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκες» στα αποδυτήρια.

ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Το πρώτο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε από την Νικολοπούλου με τον Θρύλο να ξεφεύγει για πρώτη φορά με 21 πόντους (41-20). Η Σταμολάμπρου «χτύπησε» από το τρίποντο για το 44-22, με την Σταμάτη να πετυχαίνει το 46-22 μετά από λέι απ.

Ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο ομάδες, οι «πράσινες» μείωσαν σε 46-26,  ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος, με το τρίτο δεκάλεπτο να είναι το χειρότερό του στην αναμέτρηση.

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος πέρασε με το σκορ στο 49-28 και γρήγορα έτρεξε ένα 8-0 σερί για να προηγηθεί με 57-48 και να αναγκάζει σε τάιμ άουτ τον Παναθηναϊκό.

Η Τζόνσον έδωσε προβάδισμα 31 πόντων (59-28) με δίποντο, με την Παυλοπούλου αρχικά και την Λίτση στη συνέχεια να σκοράρουν για το 63-31. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και βρήκε κι άλλο σκορ.

Η Σπυριδοπούλου και η Σταμολάμπρου έκαναν το 71-33 και η Παυλοπούλου έστειλε το ματς στους 40 πόντους. Το 78-37 αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Νίκη Λευκάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 39-20, 49-28, 78-37

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 8 (1/2 τρ., 4 ριμπ., 2 κλεψ), Σταμάτη 11 (2/3 δίπ., 2/8 τρ.), Αυτζή, Σπυριδοπούλου 8 (2/3 δίπ., 1/4 τρ., 8 ρίμπ.), Παυλοπούλου 9 (2/5 διπ., 1/1 τρ.), Νικολοπούλου 6 (2/6 δίπ., 5 ασ.), Σωτηρίου 2, Τίκβιτς 6 (5 ρίμπ.), Λίτση 4,  Τζόνσον 13 (5/7 δίπ., 14 ρίμπ., 4 κλέψ.), Κοσμά, Σταμολάμπρου 11 (3/4 τρ., 3 ριμπ.).
Παναθηναϊκός (Κατζιλιέρης): Μούλη 8, Κοίλια 3 Π., Καλαμπάκου 12 (2), Ευαγγελάτου 2, Αρβανίτη 4, Σλούκα 2, Ετζέτζα 6.
 
Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Έπρεπε να είμαστε σοβαροί σε όλο το παιχνίδι. Ήταν μια μεγάλη νίκη σε έκταση και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ κλειστή άμυνα και πήραμε καμιά αμαρκάριστα σουτ στα οποία όμως δεν ήμασταν εύστοχοι. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Από σήμερα το βράδυ ξεκινάει ήδη για εμάς η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής. Θέλουμε να είμαστε 100% σοβαροί και να κατακτήσουμε το Κύπελλο».
 
Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου δήλωσε μετά το ματς ότι: «Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε κάπως μουδιασμένες στο ματς και δεν έπρεπε να συμβεί αυτό και κάναμε λίγη ώρα να βρούμε τον ρυθμό μας. Δεν θα έπρεπε να έχουμε άγχος γιατί ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και έχει πάρει τρία συνεχόμενα νταμπλ. Παρόλα αυτά είναι το κύπελλο και μια διοργάνωση που είναι από τους στόχους μας.  Στο δεύτερο ημίχρονο μπορέσαμε να ανεβάσουμε λίγο την άμυνα μας και να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και η πρόκριση στον τελικό. Για μας είναι μονόδρομος η κατάκτηση του κυπέλλου και πάμε να προετοιμαστούμε για τον απαιτητικό τελικό την Κυριακή με τη Νίκη Λευκάδας».
 
 Η Αγγελική Νικολοπούλου δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Πήραμε τη νίκη που θέλαμε για να περάσουμε στο τελικό όμως δεν είμαστε ευχαριστημένες με την απόδοσή μας. Θεωρώ ότι βγήκαμε αρκετά εκτός παιχνιδιού και δεν ανταποκριθήκαμε  καλά. Παρόλα αυτά στο τέλος η διαφορά αυξήθηκε όμως η αλήθεια είναι ότι γενικότερα δεν είμαστε ευχαριστημένες από την εικόνα που δείξαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό όπως και να έχει είμαστε στον τελικό και αυτό έχει σημασία. Κοιτάμε τι πρέπει να διορθώσουμε και τι πρέπει να φτιάξουμε για το επόμενο ματς και να κερδίσουμε το Κύπελλο που τόσο πολύ θέλουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε το 4ο συνεχόμενο τρόπαιο στον θεσμό και να παραμείνουμε αήττητες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις».

Η Εβίνα Σταμάτη δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Ηταν μία νίκη και πάμε παρακάτω. Το λέω αυτό γιατί ουσιαστικά θέλαμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα και δεν είμαστε ευχαριστημένες από την απόδοσή μας. Ξεκινήσαμε νωθρά θα έλεγα και δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό, όμως παρόλα αυτά πήραμε μία διαφορά,  στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένες και από την γενική μας εμφάνιση. Τωρα έχουμε μία μέρα για ξεκούραση. Ουσιαστικά ο στόχος επετεύχθη αφού θέλαμε αρχικά να προκριθούμε στον τελικό και να πάμε για το τρόπαιο στο τέλος. Εχουμε μια μέρα για να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση με την Νίκη Λευκάδας, να δουλέψουμε όπως πρέπει και να πανηγυρίσουμε και αυτόν τον τίτλο και να τον φέρουμε στον Πειραιά».

Η Άννα Σπυριδοπούλου δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι:  «Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε παρακάτω. Θέλω να είμαι ειλικρινής και πιστεύω ότι δεν κάναμε τόσο καλό παιχνίδι, όσο και περιμέναμε από την μεριά μας. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε σκληρά και εμείς θέλαμε να κάνουμε μία καλή προπόνηση για το παιχνίδι της Κυριακής και τον τελικό της με τη Νίκη Λευκάδας. Όπως είπα νωρίτερα κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα και αφήνουμε πίσω αυτό το ματς. Οφείλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό, να διευρύνουμε το σερί μας και να πάρουμε το Κύπελλο.

Στο ματς της Κυριακής, όλα ξεκινούν από την άμυνα και το αμυντικό μας ριμπάουντ. Αν έχεις αυτά τα δύο, παίζεις καλύτερα και στην επίθεση. Από την μεριά μας λοιπόν εμείς θα επικεντρωθούμε στην άμυνά μας και θέλω να πιστεύω ότι θα βγάλουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι σήμερα».