ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δημιουργώντας τους μελλοντικούς πρωταθλητές

Το Kick Boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα, που έλκει την  καταγωγή του από την Ταϋλανδέζικη πυγμαχία, είναι ευρύτατα διαδεδομένο λόγω της πρακτικότητας του, γυμνάζει ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες, βελτιώνει τη ισορροπία και την ευλυγισία, τα αντανακλαστικά, τη νευρομυϊκή συναρμογή και το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Στις εγκαταστάσεις των μαχητικών αθλημάτων του Ολυμπιακού, κάτω από το "Γ. Καραϊσκάκης", δημιουργείται με γερές βάσεις ένα από τα πιο δυνατά τμήματα του συλλόγου.  Πρόκειται για μια από τις πιο νεοσύστατες ακαδημίες αθλημάτων που έχει ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης φτιάχνοντας τους αυριανούς πρωταθλητές από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τις πιο μεγάλες. Πρώτη φορά πέρυσι δημιουργήθηκε παιδικό τμήμα στην ακαδημία Kick boxing του Ολυμπιακού όπου αριθμούσαμε ένα παιδάκι. Φέτος η ακαδημία τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του τμήματος έχει περίπου σαράντα παιδάκια δυναμικό. Τα μισά περίπου απαρτίζουν το junior τμήμα ηλικίας 4-6 ετών και τα υπόλοιπα στο προ-εφηβικό που είναι τα παιδιά 7-12 ετών.

«Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, τα παιδιά αθλούνται, μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος και μπαίνουν και σε μια αγωνιστική δραστηριότητα. Το kick boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα στο οποίο το παιδί εξασκεί και τα τέσσερα άκρα του, είναι ένα άθλημα που έχουμε και λακτίσματα και γροθιές»  αναφέρει χαρακτηριστικά στο osfp.gr ο Δημήτρης Δημητριάδης, προπονητής των ακαδημιών του kick boxing.

«Τα παιδιά συνεχώς αυξάνονται, το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο, έρχονται να αθληθούν και νιώθουν πολύ καλά με αυτό που κάνουν. Σιγά σιγά θα έχουμε και μια αγωνιστική δραστηριότητα. Ξεκινάμε φέτος να παίζουμε αγώνες στο προεφηβικό τμήμα και σκοπός μας είναι να φτιάξουμε και ένα δυνατό εφηβικό τμήμα από όπου θα βγουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας. Θέλουμε να είναι μια υγιής ακαδημία μαχητικού αθλήματος που πρώτα από όλα θα προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού και του ενήλικα μετέπειτα.

Το kick boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα στο οποίο το παιδί εξασκεί και τα τέσσερα άκρα του, είναι ένα άθλημα που έχουμε και λακτίσματα και γροθιές. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά "χτυπιούνται" μεταξύ τους. Άλλο η επαφή, άλλο το χτύπημα. Τα παιδιά στη δικιά μας ακαδημία πιο πολύ μαθαίνουν να έχουν μια κινητική και ψυχική ευφυΐα. Μαθαίνουν να έχουν καλή ιδιοδεκτικότητα, νευρομυϊκή συναρμογή, μια καλή ψυχολογική κατάσταση και πάνω από όλα κύριος και βασικός στόχος μας είναι να μάθουν να αγαπάνε τον αθλητισμό. Γίνεται μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από όλους στον Ολυμπιακό, από τη διοίκηση μέχρι τους προπονητές και πιστεύω θα είναι μια από τις πιο ανερχόμενες ακαδημίες του συλλόγου.

Τα παιδιά έρχονται για προπόνηση 2-3 φορές σε αυτές τις ηλικίες, ενώ σε πιο μεγάλες ηλικίες 4-5 φορές είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός ώστε και σωστή δουλειά να γίνεται και να μην επέρχεται ο κορεσμός της καθημερινότητας.  
 
Η προπόνηση μας έχει μια σταθερή δομή με μια φιλοσοφία που αυτό που προσέχουμε είναι η υγεία των αθλητών και πάντα ξεκινάμε με τη φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση τους. Όταν ένας αθλητής γυμνάζεται σωστά και συστηματικά αρχίζει και "θωρακίζεται" σωματικά και ψυχικά. Σιγά σιγά έρχεται και η τεχνικοτακτική κατάρτιση που θέλουμε να έχουν. Φυσικά στις μικρές ηλικίες η τεχνική είναι ένα δευτερεύον κομμάτι. Προέχει η ψυχική τους ανάπτυξη.  Δεν είναι ένα άθλημα που κάποια παιδιά ταιριάζουν και κάποια όχι, είναι θέμα του προπονητή και των γνώσεων του ώστε να κρατήσει και να δημιουργήσει μια χημεία ανάμεσα σε αυτόν και τον αθλητή.

Πολλοί μπερδεύουν το kick boxing με την πυγμαχία. Το kick boxing είναι ένα μαχητικό άθλημα που χωρίζεται σε στυλ τατάμι και ρινγκ (πιο ελαφριά και πιο βαριά στυλ) και το οποίο έχει ζώνες. Ξεκινάμε από τη λευκή και φτάνουμε μέχρι τη μαύρη. Κάθε έξι μήνες έχουμε εξετάσεις, σε χρώμα ζωνών, οι οποίες είναι αρκετά απαιτητικές όμως δεν είναι ακατόρθωτες. Βοηθούν τα παιδιά να επιβραβεύονται, να προσπαθούν περισσότερο και να έχουν στόχο κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που επίσης θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι το kick boxing έχει έξι στυλ:  Kick Light Contact, Light Contact, Pointfighting, Full Contact, Low Kicks και K1 Rules. Εμείς αυτό που προπονούμαι εδώ στα παιδιά είναι τα στυλ των τατάμι κυρίως και ευελπιστούμε να έχουμε και αθλητές τόσο δυνατούς που θα μπορούν να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό και στο ρινκ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι δάσκαλος και αγαπημένος συνεργάτης είναι ο Βλαδίμηρος Ναζαρένκο, επαγγελματίας πυγμάχος και αθλητής του kick boxing. που ανήκει στην πολύ γνωστή ομάδα Ποντίκα Ναζαρένκο. η οποία συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό».