ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δεν χάνει στον Πειραιά

Στην «τιτανομαχία» με την Γιούγκ , η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, ήρθε ισόπαλη με 10-10, για την 8η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο, στην αυλαία του δεύτερου γύρου, της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι», μπήκαν συγκεντρωμένα από την αρχή, έδειξαν την ποιότητα τους ως ομάδα, προηγήθηκαν με 7-4 αλλά ένα νεκρό διάστημα τους έδωσε το δικαίωμα στην Γιούγκ να περάσει μπροστά με 9-7. Στο συγκλονιστικό φινάλε οι Πρωταθλητές Ευρώπης αντέδρασαν για το τελικό 10-10, φτάνοντας τους 12 βαθμούς, μετά την ολοκλήρωση και της 8ης αγωνιστικής, βαθμός που τον διατηρεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου πλέον ισοβαθμεί με την Ζόλνοκ, την οποία υποδέχεται στις 16/3 στο Παπαστράτειο. Την επόμενη αγωνιστική  ο Ολυμπιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με την Γιαντράν (26/2).

Δυναμικό ξεκίνημα

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, στο 5:04 του πρώτου οκταλέπτου, βρίσκοντας το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων, στον παίκτη παραπάνω, για το 1-0. Η Γκιούγκ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Αργυρόπουλος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» κάνοντας το 2-1 με εξαιρετικό σουτ από την περιφέρεια. Νέα επίθεση με παίκτη παραπάνω, πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ο ο Γενηδουνιάς από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 και το συν δυο για πρώτη φορά στον αγώνα για τον Ολυμπιακό. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-2, χάρη σε ένα ακόμα τέρμα, το τρίτο προσωπικό, του Γενηδουνιά.

Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του συνόλου του Θοδωρή Βλάχου συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» να διευρύνουν το προβάδισμα τους στα τρία τέρματα (5-2), με σκόρερ τον Αλέξανδρο Γούνα αυτή τη φορά. Ο Αργυρόπουλος έδωσε αέρα τεσσάρων γκολ στον Ολυμπιακό κάνοντας, στον παίκτη παραπάνω, το 6-2. Ο Ομπράντοβιτς απάντησε στα τέρματα των φιλοξενούμενων για το 7-4 στο 00:41 της δεύτερης περιόδου, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Επιθετική δυστοκία αλλά στο Παπαστράτειο δεν χάνει

Ένα νεκρό αμυντικά διάστημα του Ολυμπιακού, στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, έδωσε το δικαίωμα στην Γιούγκ να πλησιάσει στο ένα γκολ (7-6), λίγο πριν τα μέσα της περιόδου.
Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι το 7-6 έμεινε μέχρι το φινάλε της περιόδου. Το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή ουσιαστικά, μετά το 7-7 στο οποίο ισοφάρισε η Γιούγκ, με τον Παπαναστασίου, στο 7:26 της τέταρτης περιόδου. Οι Κροάτες διεύρυναν το σερί τους σε 5-0 και προηγήθηκαν με 9-7, 5:12 πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Γενηδουνιάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μείωσε σε 9-8, δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή. Ο Αλέξανδρος Γούνας, ισοφάρισε σε 9-9, με μια ακόμα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από σκληρό παιχνίδι των Κροατών. Με το τελικό 10-10 οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 12 στη μάχη για την πρόκριση στο Final-8, όπου θέλει να δώσει το "παρών" για 4η διαδοχική χρονιά στα τελικά του θεσμού. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με πέντε γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 0-2, 3-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:1-0 Γενηδουνιάς (π/π, 5:04), 1-1 Γκαρσία Γκαντέα (π/π, 4:21), 2-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 3:55), 3-1 Γενηδουνιάς (π/π, 1:39), 3-2 Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 00:36), 4-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 00:07)

2ο οκτέλεπτο: 5-2 Γούνας (π/π, 4:20), 6-2 Αργυρόπουλος (π/π, 2:36), 6-3 Λόνκαρ (π/π, 2:07), 6-4 Λόνκαρ (περιφέρεια, 1:08), 7-4 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 00:41)

3ο οκτάλεπτο: 7-5 Παπαναστασίου (περιφέρεια, 6:30), 7-6 Μέρκουλοφ (περιφέρεια, 4:49),

4ο οκτάλεπτο: 7-7 Παπαναστασίου (κόντρα, 7:26), 7-8 Φάτοβιτς (π/π, 5:57), 7-9 Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 5:12), 8-9 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 2:53), 9-9 Γούνας (πέναλτι, 2:42), 9-10 Ζουβέλα (π/π, 1:21), 10-10 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 00:19)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Γιούγκ: Πόπαντιτς, Μάκαν, Φάτοβιτς 1, Λόνκαρ 2,  Γιόκοβιτς 2, Γκαρσία Γκαντέα 1, Λοτζίνα, Μέρκουλοφ 1, Κρίζιτς, Ζουβέλα 1, Μπένιτς, Παπαναστασίου 2, Τζούρισιτς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Όπωως ξεκίνησε το παιχνίδι σήμερα πιστέψαμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε.Ελέγχαμε το ρυθμό αλλά κάναμε μια κοιλιά στο τρίτο οκτάλεπτο, δεχτήκαμε δυο γκολ στην κόντρα και η ψυχρολουσία ήρθε όταν βρεθήκαμε πίσω με δυο γκολ στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Εκεί όμως λειτουργήσαμε πραγματικά σαν μεγάλη ομάδα. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και κρίθηκε στο τέλος, με την ισοπαλία να είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και για τις δυο ομάδες έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι. Η Γιούγκ είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και δεν είναι εύκολο να τον κερδίσεις. Πρέπει να μεγαλώσουμε το διάστημα της καλής απόδοσης μέσα στο παιχνίδι και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Όποιο αποτέλεσμα και να ερχόταν σήμερα, το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό. Η πρόκριση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Γίουγκ θα είναι σίγουρα ανάμεσα στις τρεις ομάδες και μετά θα μονομαχήσουμε εμείς με τη Ζόλνοκ, Βερόνα και Μπλάντοστ. Θέλει πολύ προσοχή και προσπάθεια για να φτάσουμε ξανά στην τελική φάση».

Από την πλευρά του ο Άντρο Μπούσλιε είπε: «Ξεκινήσαμε καλά αλλά είχαμε ένα νεκρό διάστημα στο τρίτο οκτάλεπτο. Δεν παίξαμε καλά για μερικά λεπτά και ο αντίπαλος πέτυχε 2 γκολ. Στη συνέχεια αντιδράσαμε και δείξαμε την ποιότητα μας ως ομάδα. Θα συνεχίσουμε συγκεντρωμένα ώστε να βρεθούμε στο Final-8».