ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δεν τα κατάφερε στην Γαλλία, συνεχίζει στο Eurocup

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα απο την BLMA με σκορ 86-67 στην Γαλλία, και σε συνδυασμό με το 63-66 του πρώτου ματς στην Χαλκίδα, δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Πρώτη σκόρερ για τον Θρύλο η Τζέσικα Τόμας με 24 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Μπασάρα Γκρέιβς με 16. Το ευρωπαϊκό του ταξίδι πάντως δεν σταματάει εδώ, αφού θα αγωνιστεί στο Eurocup στο Group G, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τις VBW CEKK Cegled (Ουγγαρία), Basket Namur Capitale (Βέλγιο) και Valencia (Ισπανία).

Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας δεν μπήκαν καλά στο ματς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν 28 πόντους στο δεκάλεπτο. Η άμυνα ήταν αυτή που βοήθησε στη συνέχεια, η Γκρέιβς ανέβασε στροφές στην επίθεση, με το ημίχρονο να κλείνει στο 44-38 στο Μονπελιέ. Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ ήταν και ο λόγος για να μπει ο Θρύλος στην τελευταία περίοδο όντας 11 πόντους πίσω. Ένα κακό δίλεπτο στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να ξεφύγει η διαφορά και ο Ολυμπιακός να ηττηθεί στην Γαλλία.

ΚΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ο Παντελάκης επέλεξε στην αρχή τις Νικολοπούλου, Τόμας, Γέμελος, Σωτηρίου και Γκρέιβς  και η Γέμελος με τρίποντο πέτυχε το πρώτο καλάθι για την ομάδα του (2-3). Η Τόμας πέτυχε δύο σερί σουτ απο τα 6,75μ για το 6-9 με την Γκρέιβς να δίνει προβάδισμα πέντε πόντων στον Θρύλο (6-11). Η Μαβούνγκα και πάλι ήταν σε καλή μέρα, πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους για το 12-11, με την Νικολοπούλου να σταματάει το σερί της με δίποντο. Η BLMA βρήκε σκορ στο ποστ για το 16-13, για να μειώσει η Γέμελος με  δίποντο από τα πέντε μέτρα. Και πάλι η Τόμας ισοφάρισε με τρίποντο (18-18), όμως με ένα 8-0 σερί οι γηπεδούχες προσπέρασαν στο σκορ. Στο δεκάλεπτο η BLMA ήταν μπροστά με δεκα πόντους 28-18, με τον Ολυμπιακό να έχει σοβαρό πρόβλημα στο αμυντικο κομμάτι. Οι «ερυθρόλευκες» έστειλαν την μπάλα στο... ζωγραφιστό, η Γκρέιβς έκανε το 30-20 και το 32-22, αλλά η BLMA ήταν ιδιαίτερα εύστοχη. Ξανά η φόργουορντ/σέντερ του Θρύλου σκόραρε και η Παυλοπούλου με ντράιβ μείωσε εκ νέου (34-26). Η ομάδα απο την Γαλλία έτρεξε ένα 5-0 από την μεριά της, ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του 4-0 (Παυλοπούλου, Γέμελος), ενώ η Γκρέιβς μείωσε στους 8 (40-32). Ο Ολυμπιακός πλησίασε κι άλλο (40-34) και η Νικολοπούλου ακολούθησε και η Γκρέιβς πραγματοποίησε το 43-38 με ένα λεπτό για το ημίχρονο. Μία βολή της Ουίτκομπ έστειλε το ματς στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-38 και τον Θρύλο να έχει αλλάξει άρδην την εικόνα του.

ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ EUROCUP

Mε δίποντο της Γκρέιβς ξεκίνησε ο Θρύλος στο 3ο δεκάλεπτο αλλά ένα νέο τρίποντο των γηπεδούχων ήταν η αιτία του 50-40. Η Τόμας πέτυχε δύο βολές (50-42) αλλά η Μαβούνγκα συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει για το 54-42. Η BLMA ξέφυγε με 14, ξανά η Αμερικανίδα γκαρντ του Θρύλου σκόραρε για τρεις (56-45), με την Ντουσέ να απαντάει άμεσα με τον ίδιο τρόπο. Δίποντο από την Γέμελος, ντράιβ από την Γκρέιβς και η διαφορά στους 10 στην Γαλλία, με τον Θρύλο να «πληρώνει» τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Οι γηπεδούχες ξέφυγαν εκ νέου με 13 πόντους (63-50), η Τόμας μείωσε με λέι απ, αλλά το τρίποντο της Τσατσουάνγκ διαμόρφωσε το 66-52 με 1 λεπτό για την περίοδο. Με 3/4 βολές η Νικολοπούλου έγραψε το 66-55, σκορ με το οποίο πέρασαν οι ομάδες στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Ένα γρήγορο 5-0 των Γαλλίδων «ψαλίδισε» κι άλλο τις ελπίδες του Θρύλου, η Νικολοπούλου μείωσε σε 71-57, όμως η διαφορά ήταν δύσκολο να καλυφθεί. Η Τόμας με ντράιβ διαμόρφωσε το 73-59, η BLMA κυριάρχησε στην ρακέτα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 19 πόντους (78-59) με 4:55 για το τέλος. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στην BLMA και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 44-38, 66-55, 86-67.

BLMA (Πετίτ): Λούντγκουιστ 7 (1), Μιλαπί 8, Ουίλιαμς 6 (1), Μαβούνγκα 23 (2), Κάμπα 7 (1), Ούιτκομπ 19 (2), Ντουσέ 13 (3), Μπερνί, Τσατσουάνγκ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Τόμας 24 (4/6 τρίπ., 4/9 δίπ.), Αυτζή, Σωτηρίου, Γέμελος 12 (3/7 δίπ., 2/5 τρίπ., 4 ριμπ., 3 κλεψ.), Γιουρτσένκοβα 1, Σταμάτη, Παυλοπούλου 4 (2/4 δίπ., 4 ρίμπ.), Νικολοπούλου 9 (2/3 δίπ., 5/6 βολ.), Γκρέιβς 16 (6/14 δίπ., 8 ρίμπ.), Κοσμά, Σταμολάμπρου, Σπυριδοπούλου 1.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι: «Ηρθαμε στην Γαλλία να παίξουμε έναν τελικό, όμως δυστυχώς αυτός ήρθε στην αρχή της σεζόν όπως και πέρσι. Παίξαμε με μία ομάδα που πραγματικά έχει πολλές και ταλαντούχες παίκτριες. Θεωρώ ότι στην τακτική μας ήμασταν καλοί, απλά εκεί που δεν τα πήγαμε καλά σε σχέση με το πρώτο ματς ήταν στην ατομική μας άμυνα. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε και να διορθώσουμε στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα πρόβλημα στο ριμπάουντ και ήταν λογικό, γιατί η BLMA διαθέτει πάρα πολύ ψηλά και δυνατά κορμιά.

Σε αυτό το επίπεδο όταν ανοίξει το παιχνίδι και ανοίξει ο ρυθμός, είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού το οποίο σίγουρα για εμάς δεν είναι συνηθισμένο. Η αθλητικότητα είναι διαφορετική και οφείλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν μία διαφορά που ανέβαινε σιγά σιγά προς τα επάνω. Μία ήττα που έκλεισε με ένα μεγάλο σκορ, αλλά η ομάδα έχει δείξει πολύ ωραία δείγματα γραφής σε επίθεση και άμυνα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και έχουμε τρεις καινούριες αθλήτριες και είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας σε αυτήν την σεζόν».