ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Δεν είναι ακόμα έτοιμος
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αφού ηττήθηκε εκτός έδρας, από την ΑΕΚ, με 26-18, στον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ των δυο ομάδων, σε μια αναμέτρηση όπου αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες. Λαβωμένος από τους συνεχείς τραυματισμούς, καθώς ο Δημήτρης Τζηράς δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί πλήρως ώστε να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους», χωρίς τον Πάτρικ Λέμος στην αποστολή καθώς ταλαιπωρείται από ίωση και με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες να μετρούν μόλις λίγες ημέρες στην Ελλάδα και τον Ράντοβαν Όστοϊτς μάλιστα να αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Οι Πειραιώτες, που ακόμα δεν έχουν αγωνιστεί πλήρεις από την αρχή της σεζόν, πλέον στρέφουν όλη την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο της σεζόν και με την επιστροφή όλων των παικτών αναμένεται να ανεβάσουν στροφές στη διεκδίκηση του 3ου διαδοχικού τίτλου.   
 
Ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε χωρίς τον Πάτρικ Λέμος και με τον Τζηρά να μην μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης και χωρίς να βρίσκουν λύσεις οι Πειραιώτες σε άμυνα και επίθεση το σκορ έφτασε στο 8-3 στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Δυο διαδοχικά γκολ από Καρβάτσκι και Τσίλη μείωσαν στο 12-8, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με 14-10, με το τρίτο προσωπικό γκολ του Τσίλη, ακριβώς στη λήξη στου χρόνου. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς σκορ, με τον Τζέριτς να μειώνει σε 14-11. Στο 15:00 του δευτέρου μισού της αναμέτρησης το σκορ ήταν στο  21-16. Ο Ολυμπιακός, έχοντας απέναντι του τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 αποκρούσεις, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να κάνει την ανατροπή και έτσι ήρθε το τελικό 26-18. Ο Τζέριτς τελείωσε το παιχνίδι με πέντε τέρματα και οι Τσίλης και Καρβάτσκι σημείωσα από τέσσερα γκολ.
 
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, σε ένα γήπεδο όπου, οκτώ μήνες μετά από τα έκτροπα που είχαν συμβεί στον περσινό τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος, δεν έχει υποστεί καμία τιμωρία, γεγονός που αν είχε συμβεί και είχαν εφαρμοστεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ποινές σήμερα η ΑΕΚ θα ήταν υπότροπη, για ακόμα μια φορά καταστρατηγήθηκαν τα μέτρα τάξης. Καμία δέσμευση της ομοσπονδίας για τα μέτρα τάξης δεν εφαρμόστηκε, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο σύλλογο και οδηγεί την διοίκηση στο να επανεξετάσει τις σχέσεις της με τους θεσμούς και τα αρμόδια όργανα. 

 

Πεντάλεπτα: 2-1, 5-1, 8-3, 9-4, 12-8, 14-10 (ημιχ.) 14-11, 18-14, 21-16, 22-16, 23-17, 26-18

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 6, Δομπρής 2, Ζαμπούνης, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Μόγια 6, Χιμένεθ 1, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου 1, Άρσιτς, Μπουνέτα 7, Γιόσμου 1, Κριτσιοτόϊου, Χόγκας, Κεδέρης

Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Καραμπουρνιώτης 1, Τζηράς, Τζέριτς 5, Μπάγιος 1, Δεληχρήστος, Κανδύλας, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος, Μιχαηλίδης, Τσίλης 4, Καρβάτσκι 4, Μούγιτς, Μάλλιος 2, Σανίκης 1, Όστοϊτς

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης, στο olympiacossfp.gr: «Σίγουρα είναι μια δύσκολη στιγμή για τη ομάδα γιατί μετά από δυόμιση χρόνια χάνει τον πρώτο τίτλο της. Στο σημερινό παιχνίδι βελτιώσαμε κάποια πράγματα αλλά ήμασταν αναποτελεσματικοί και δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Πλέον για μας είναι μονόδρομος, να δουλέψουμε σκληρά, να γίνουμε καλύτεροι και αγωνιζόμενοι πλήρεις στο υπόλοιπο της σεζόν, να διεκδικήσουμε το μεγάλο στόχο της σεζόν, το πρωτάθλημα».
 
Ο Κώστας Τσιλιμπάρης από την πλευρά του δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Η ομάδα έχασε τον έναν στόχο της χρονιάς. Σίγουρα επικρατεί προβληματισμός και απογοήτευση, αλλά όπως είπαμε και όλοι μαζί, μετά τη λήξη του αγώνα, από αύριο το πρωί θα τα δώσουμε όλα, ώστε να ανατρέψουμε την εικόνα και να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».