ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Γκρέιβς: «Να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια για την πρόκριση»

Τα ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πληθαίνουν με τον Ολυμπιακό, μετά την ισοφάριση του σερί των Χάσκις του Κονέκτικατ να στρέφει την προσοχή του στο Eurocup. Ο Θρύλος αγωνίζεται την Τετάρτη (29/01) στην Άγκυρα απέναντι στην Orman Genclik και θέλει υπεραμυνθεί του πρώτου αποτελέσματος στο ΣΕΦ και να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 72-64 της ομάδας από την Τουρκία και χρειάζεται ακόμα και ήττα με 7 πόντους για να πάρει την πρόκριση.

Η Μπασάρα Γκρέιβς ήταν εκ των πρωταγωνιστριών στη νίκη του Θρύλου στην Ελλάδα. Η Αμερικανίδα φόργουορντ/σέντερ μίλησε στο olympiacossfp.gr για την  Orman Genclik και ανέλυσε το πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να περάσει το εμπόδιο της τούρκικης ομάδας και να προχωρήσει στο Eurocup.

Αρχικά είπε αναφορικά με τη νίκη στο πρώτο ματς ότι: «Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες στο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Μπορώ να πω ότι βγήκαμε στο παρκέ και εξ  αρχής πιέσαμε την Orman Genclik και την βάλαμε στο παιχνίδι μας. Έπαιξε στον ρυθμό μας. Από την μεριά μου πάντως θεωρώ ότι η πίεση θα είναι μεγαλύτερη στο γήπεδό τους. Οφείλουμε να την διαχειριστούμε στην Άγκυρα, να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να βγάλουμε εις πέρας την αποστολή μας».

Για την κόντρα στην Άγκυρα, η Γκρέιβς δήλωσε: «Θα είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει εμείς να κοιτάξουμε τις αδυναμίες μας σε σχέση με το πρώτο ματς. Άρα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικές στο κομμάτι των ριμπάουντ. Ως δεύτερο σημείο θα πρέπει να παραμείνουμε επιθετικές στην άμυνα, κάτι που κάναμε στο ΣΕΦ και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θεωρώ ότι πρέπει να εγκλωβίσουμε μέσω της άμυνάς μας τα ατού της Orman Genclik».

Στο παιχνίδι στο ΣΕΦ, η Πάρις είχε 15 ριμπάουντ και η Ρόμπινσον 10. Τι πρέπει να συμβεί στην Τουρκία για να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα οι «ερυθρόλευκες» στην Άγκυρα; «Στο πρώτο παιχνίδι δεν τα πήγαμε καλά στο κομμάτι των ριμπάουντ και όμως νικήσαμε. Όπως είναι κατανοητό πάντως τα ριμπάουντ είναι το σημείο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Τους δώσαμε πάρα πολλά επιθετικά στο ΣΕΦ και αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Διαθέτουν το ύψος, οπότε από την μεριά μας πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένες και να ελέγξουμε το εν λόγω κομμάτι», δήλωσε η Αμερικανίδα του Θρύλου και κατέληξε στις δηλώσεις της σχετικά με το ματς της Τετάρτης λέγοντας: «Προερχόμαστε από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, όμως δεν καταφέραμε να κρατήσουμε πάνω από τους 10 πόντους την διαφορά. Είχαμε κάποια κενά στην απόδοσή μας στο τέλος του παιχνιδιού αναφορικά με την άμυνά μας. Είναι μία ομάδα που μπορεί να τρέξει καλά το γήπεδο, οπότε πρέπει να είμαστε καλοί σε κάθε κατοχή. Όλες οι κατοχές μετρούν σε τέτοιου είδους παιχνίδια, οπότε πρέπει να έχουμε ως όπλο την συγκέντρωσή μας και να προσέξουμε την κάθε λεπτομέρεια ώστε να πάρουμε την πρόκριση».