ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Αφεντικό στη Νεάπολη και «αγκαλιά» με την πρωτιά ο Θρύλος!

Αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν πραγματοποίησε η ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 24-19 του ΠΑΟΚ στο κλειστό Νεάπολης και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Handball Premier, όντας μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παράλληλα ο Θρύλος διεύρυνε το αήττητο κόντρα στον ΠΑΟΚ τον οποίο κέρδισε για 4η φορά φέτος και 6η διαδοχική με την προϊστορία μεταξύ των δυο ομάδων, που ξεκίνησε από την περσινή σεζόν, σε 7 αγώνες να καταγράφει  6 «ερυθρόλευκες» νίκες και 1 ισοπαλία.  Στις εναπομείνασες 2 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν εντός έδρας τον Φίλιππο Βέροιας (23/3) και τον Άρη Νίκαιας εκτός έδρας (30/3).  Από κει και πέρα ο Θρύλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ, να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του και να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό από την αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες ήταν το αφεντικό στη Νεάπολη και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση έφτασαν άνετα και δίκαια στην τελική επικράτηση! Πλέον η προσοχή των νταμπλούχων στρέφεται στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (16/3, 17:00) στην Πάτρα, με στόχο τη διατήρηση του τίτλου που κατέκτησαν για πρώτη φορά πέρσι.

Κυριάρχησε από την αρχή ο Θρύλος!                                                                                                           

Ο Θρύλος ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό του, γεγονός που κατάφερε αφού με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 4-1, χάρη στα τέρματα των Τσίλη, Λέμος (2) και Αραπακόπουλου. Στα 7:20, οι γηπεδούχοι σκόραραν το δεύτερο τέρμα τους με το δεύτερο εύστοχο πέναλτι του Καραγκιοζόπουλου μειώνοντας σε 2-4. Στη συνέχεια ο Λέμος με το τρίτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-5 και μετά τη μείωση σε 3-5 (9:40), ο Τζηράς με δυο διαδοχικά γκολ αύξησε το προβάδισμα στο 3-7 (13:40). Στα 16:20, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 5-7 με το τρίτο εύστοχο πέναλτι του Καραγκιοζόπουλου, όμως ο Θρύλος απάντησε με τέσσερα διαδοχικά τέρματα από τον Σανίκη (17:30), τον Άρσιτς (18:10) τον Τζηρά (19:30), τον Ρέινα  αύξησε στο +6 τη διαφορά για το 11-5! Με το Δημήτρη Τζηρά να συμπληρώνει «καρέ» τερμάτων ο Θρύλος διεύρυνε στο 7-0 το σερί του εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +7 για το 12-5 στα 22:40. Περίπου 10 λεπτά (25:04) από το τελευταίο του τέρμα και ενώ ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με δυο παίκτες λιγότερους (λόγω δίλεπτων αποβολών των Κανδύλα, Καραμπουρνιώτη), ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κωστακίδη να μειώνει σε 6-12, τον Κοτανίδη σε 7-12 (25:57) και τον Αραμπατζή σε 8-12 (26:30). Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με το εξαιρετικό τέρμα του Λέμος ο οποίος επανέφερε τη διαφορά στα 5 τέρματα για το 8-13 (27:30). Στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία για να κλείσει το ημίχρονο με αυτό το σκορ ύστερα από απόκρουση πέναλτι του Άρσιτς στην εκτέλεση του Καραγκιοζόπουλου.

Προηγήθηκε και με +10, έφυγε με τη νίκη!

Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο, τρέχοντας ένα επιμέρους 4-1 στο πρώτα 9 λεπτά χάρη στο οποίο η διαφορά έπιασε τη μέγιστη, μέχρι εκείνο το σημείο τιμή της, για το 17-9 (39:00).  Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν στροφές, παρά τις αλλαγές του Γιώργου Ζαραβίνα, διατήρησαν το +8 (18-10) στο 41:00 και προηγήθηκαν και με +10 με τον Τζηρά να γράφει το 22-12 στο 49’. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την εξαιρετική εμφάνιση  και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στην τελική επικράτηση με 24-19.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 3, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 4, Ρέινα 1, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Σανίκης 2, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς 1, Αραπακόπουλος 1, Τσίλης 3.

ΠΑΟΚ:  (Σεϊρεκίδης): Κοτανίδης 1, Αραμπατζής 1, Παλάσκας 3, Καραγκιοζόπουλος 5, Τσεσμετζίδης, Κοκώνης 1, Αποστόλου 1, Πετρίδης, Νικολαΐδης 1, Κωστακίδης 1, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 1, Ελοζιέουα, Κυπραίος 1, Δελιάς, Γιόσμου 3.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας: «Μοιάζει εύκολη η τελική επικράτηση αλλά δεν είναι. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πλέον θεωρώ ότι θα κατακτήσουμε την πρώτη θέση.  Ξεχνάμε προς το παρών το σημερινό παιχνίδι και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που ακολουθεί αφού κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς»

Άγγελος Τσίλης: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Το πιο σημαντικό μέχρι αυτή τη βδομάδα αφού ακολουθεί ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Με τη νίκη αυτή  κλειδώσαμε ουσιαστικά την πρώτη θέση,  αυτό θέλαμε και για αυτό είχαμε προετοιμαστεί. Αγωνιστήκαμε με συγκέντρωση και σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πλέον έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο».