ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ασταμάτητος και πάντα πρώτος ο Θρύλος
Την απολύτως νικηφόρα πορεία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ συνέχισε η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 13-8, της Σπαντάου, στο Παπαστράτειο. Στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ρυθμό μέσα από την άμυνα τους, πήραν το προβάδισμα  στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος και με τους Γιόκοβιτς και Αργυρόπουλο να σημειώνουν από τρία τέρματα, έφτασαν στην τελική επικράτηση. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του Α ομίλου της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης, με 15 βαθμούς, έχοντας το απόλυτο των 5 νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν, στην Ισπανία, την Μπαρτσελονέτα (3/12).  
 
 
Ώθηση από την άμυνα
 
Η Σπαντάου πετυχαίνει δυο γρήγορα γκολ με την έναρξη του παιχνιδιού, για το 0-2 στο 6:37. Ο Ολυμπιακός απαντάει με τον Γιόκοβιτς να σκοράρει από την περιφέρεια, στα μισά του πρώτου οκταλέπτου, μειώνοντας σε 2-1. Η ισοφάριση έρχεται από τον Γενηδουνιά, με άπιαστο σουτ στη γωνία του τέρματος της Γερμανικής ομάδας, ένα λεπτό αργότερα. Με όπλο τους την άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν προβάδισμα στο 2:16, με τον Γιόκοβιτς να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, για το 3-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και η πρώτη περίοδος.
 
Διεύρυνε το προβάδισμα
 
Γρήγορη εναλλαγή της μπάλας στον παίκτη παραπάνω αλλά το σουτ του Αργυρόπουλου σταματάει στο δοκάρι. Στην επαναφορά η μπάλα φτάνει και πάλι στον Έλληνα αμυντικό, που κάνει το 4-2. Η Σπαντάου, με δυο συνεχόμενα γκολ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (4-4, στο 6:05), για να δώσει και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό ο Μίτροβιτς, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, λίγο πριν τα μισά της δεύτερης περιόδου. Δυο διαδοχικές εύστοχες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω για τους «ερυθρόλευκους», με τον Γιόκοβιτς να διαμορφώνει αρχικά το 6-5 και τον Γούνα στη συνέχεια να δίνει «αέρα» δυο γκολ στους Πειραιώτες. Συν τρία για τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τον Αργυρόπουλο,  00:39 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
 
Είχε τον έλεγχο
 
Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι άμυνες και οι τερματοφύλακες των δυο ομάδων είχαν τον πρώτο λόγο, με το 8-5 να διατηρείται μέχρι το 4:52. Σε εκείνο το σημείο ο Γούνας, έκανε το 9-5, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Τα δυο γκολ στην αναμέτρηση έφτασε και ο Μίτροβιτς, που με εξαιρετική προσπάθεια από την περιφέρεια, στον παίκτη παραπάνω, ανέβασε τη διαφορά στο συν πέντε για τον Ολυμπιακό (10-5). Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 10-6.
 
«5Χ5» ο Θρύλος
 
Ο Αργυρόπουλος, που έφτασε τα τρία γκολ στον αγώνα, απαντάει άμεσα στο τέρμα του Ντέντοβιτς, με το συν τέσσερα να παραμένει (11-7 στο 7:06). Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε στην πέμπτη του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτοι σκόρερ από πλευράς «ερυθρολεύκων» ήταν οι Μάρο Γιόκοβιτς και Στέλιος Αργυρόπουλος, που σημείωσαν από τρία τέρματα, ενώ Γενηδουνιάς, Μίτροβιτς και Γούνας πέτυχαν από δυο.
 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-1, 3-2
 
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ντέντοβιτς (περιφέρεια, 7:31), 0-2  Γκίλεν (φουνταριστός, 6:37), 1-2 Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 4:19), 2-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 3:21), 3-2 Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 2:16),

2ο οκτάλεπτο: 4-2 Αργυρόπουλος (π/π, 7:00), 4-3 Τσουκ (φουντραιστός, 6:43), 4-4 Τσουκ (π/π, 6:05), 5-4 Μίτροβιτς (πέναλτι, 4:27), 5-5 Νεγκρέαν (π/π, 3:42), 6-5 Γιόκοβιτς (π/π, 2:20), 7-5 Γούνας (π/π, 1:19), 8-5 Αργυρόπουλος (φουνταριστός, 00:39)

3ο οκτάλεπτο: 9-5 Γούνας (πέναλτι, 4:52), 10-5 Μίτροβιτς (π/π, 3:02), 10-6 Ντέντοβιτς (περιφέρεια, 2:30)

4ο οκτάλεπτο: 10-7 Ντέντοβιτς (φουνταριστός, 7:31), 11-7 Αργυρόπουλος (περιφέρεια, 7:06), 11-8 Γκίλεν(π/π, 5:35), 12-8 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 5:07), 13-8 Μπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 4:00)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 3, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς 
 
Σπαντάου (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάξα, Κόλοντ, Γκίλεν 1, Τσουκ Μ. 2, Νεγκρέαν 2, Γιουγκλινγκ, Στρέλεζκι, Ντέντοβιτς 3, Όστμαν, Τσίρου, Ρέστοβιτς, Θομ
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης τα εξής: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι πολύ κουρασμένα, έχουν δώσει το 8ο παιχνίδι σε 22 ημέρες. Όλα είναι παιχνίδια σημαντικά και αυτό που θέλαμε είναι να κατακτήσουμε τη νίκη. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και εύκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πάντα, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός. Είμαστε μια ομάδα με αρκετές αλλαγές, χρειαζόμαστε χρόνο και το να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα είναι κάπου φυσιολογικό και πρέπει να το διαχειριζόμαστε. Μέχρι στιγμής το έχουμε διαχειριστεί σωστά είμαστε αήττητοι, έχουμε πάρει τις νίκες που θέλουμε, προχωράμε με μια ψυχολογία καλή και πλέον κοιτάμε τα δυο επόμενα παιχνίδια».
 
Από την πλευρά του ο Μάρο Γιόκοβιτς ανέφερε στο olympiacossfp.gr: «Ήταν πολύ σημαντικοί βαθμοί για εμάς σήμερα όπως και το γεγονός ότι συνεχίζουμε αήττητοι. Χρειάζεται ακόμα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα αλλά είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τους στόχους μας».