ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Απόλυτος κυρίαρχος και στο Open Water, πρωταθλητής για πέμπτη συνεχή χρονιά!

Ο Ολυμπιακός ήταν, για ακόμα μια χρονιά, ο μεγάλος θριαμβευτής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, που διεξήχθη στο Βόλο, κατακτώντας και τους τρεις τίτλους, στους Άντρες, στις Γυναίκες και στη Γενική βαθμολογία.

Οι  «ερυθρόλευκοι» πρωταθλητές Κέλλυ Αραούζου, Μαρία Λιώση, Στελλίνα Απλάντη, Γεώργιος Σκοτάδης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Δημήτριος Νέγρης, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Δημήτριος Μανιός, Ιωάννης Μαυροδήμος και Γεώργιος Μαυροδήμος, πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό ήταν το 6ο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που κατακτάει ο Θρύλος και 5ο διαδοχικό, διευρύνοντας την κυριαρχία του και στην Ανοιχτή Θάλασσα.

Μετά τα τέσσερα μετάλλια (δυο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο) του Σαββάτου,  ακολούθησαν την Κυριακή (9/6), άλλα τρία, δυο χρυσά και ένα ασημένιο, φτάνοντας την «ερυθρόλευκη» συγκομιδή στα επτά (τέσσερα χρυσά, δυο ασημένια και ένα χάλκινο). Στο αγωνιστικό κομμάτι της δεύτερης ημέρας στα 10 χλμ Ανδρών την πρώτη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Νέγρης τερματίζοντας την απόσταση σε 2:01:11, με τους Σκοτάδη,  Κωνσταντινέσκου, Μανιό και Γιοβάνοβιτς να τερματίζουν στην τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, προσθέτοντας σημαντικούς βαθμούς στην «ερυθρόλευκη» συγκομιδή. Στο ίδιο αγώνισμα στους Νέους Άνδρες ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ήταν δεύτερος. Στις Γυναίκες, όπως και στα 5χλμ, έτσι και στα 10 χλμ. Αραούζου και Απλάντη έκαναν το 1-2 κατακτώντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Η Κέλλυ Αραούζου τερμάτισε την απόσταση σε 2:14:46 ολοκληρώνοντας τους αγώνες με τρία χρυσά μετάλλια.

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Με την κατάκτηση τριών ακόμα πρωταθλημάτων, ολοκληρώσαμε μια ακόμα αγωνιστική υποχρέωση μας με απόλυτη επιτυχία. Θέλαμε να μεγαλώσουμε το σερί των πρωταθλημάτων μας, για τον Πρόεδρο μας, τον κόσμο μας και εμάς τους ίδιους και να διευρύνουμε την παράδοση του Ολυμπιακού. Το open water έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια, με σπουδαίους αθλητές να πρωταγωνιστούν και τον Ολυμπιακό να δημιουργεί την δικιά του παράδοση. Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συνεχίζουμε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης όπου θέλουμε να κατακτήσουμε το 60ο! Ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο μας, Μιχάλη Κουντούρη,  αλλά και όλους τους φιλάθλους που στηρίζουν το σύλλογο μας. Σε όλα τα αγωνίσματα του υγρού στίβου ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του πόλο των Ανδρών που μας γέμισε υπερηφάνεια και μας καθήλωσε με τον αγώνα που έκανε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγχαρητήρια στον Θοδωρή το Βλάχο και σε όλους τους αθλητές».

Η νικήτρια στα 5 και 10 χλμ Γυναικών Κέλλυ Αραούζου δήλωσε τα εξής: «Ο Ολυμπιακός είναι υπερδύναμη στο κολύμπι και περιμέναμε όλοι αυτά τα πρωταθλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά που αγωνίστηκαν ενώ δεν κολυμπάνε ανοιχτή θάλασσα, όπως ο Μανιός, η Λιώση, ο Γιοβάνοβιτς, ο  Κωνσταντινέσκου. Αυτοί είναι οι πραγματικού αθλητές του Ολυμπιακού, που τα δίνουν όλα για το σύλλογο μας και αγκάλιασαν αυτά τα αγωνίσματα που ξέρουμε όλοι πόσο επίπονα είναι. Για μένα ακολουθούν και άλλοι αγώνες ανοιχτής θάλασσας και εκεί έχω στραμμένη την προσοχή μου, ώστε να έρθει και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόλις γυρίσουμε από το Παγκόσμιο θα αγωνιστούμε στο πανελλήνιο κολύμβησης, όπου θέλουμε να πανηγυρίσουμε το 60ο».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μανιός είπε: «Για ακόμα μια χρονιά ο Ολυμπιακός κερδίζει και το πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας. Αγωνιστικά το Σάββατο, στα 5χλ, ήταν πιο καλές οι καιρικές συνθήκες αλλά και στην σκυταλοδρομία που πήραμε την πρώτη θέση, ενώ την Κυριακή, στα 10χλμ, ο αγωνιστικός στίβος ήταν πιο δύσκολος, με πολύ αέρα και κύμα μετά τα μισά της διαδρομής. Όλοι βάλαμε όμως τα δυνατά μας, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος διευρύνοντας την κυριαρχία του συλλόγου μας».