ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Απέναντι στην αήττητη Dynamo Kursk

Στην Ρωσία και το κατάλευκο Κουρσκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Θρύλος μετά από ένα κουραστικό ταξίδι με δύο διαφορετικές πτήσεις, έφτασε στην πόλη όπου και θα αντιμετωπίσει την Dynamo Kursk την Τετάρτη (23/01, 18:00), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Παρά την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία και το χιονισμένο τοπίο, η αποστολή του Ολυμπιακού χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην διαδρομή της, κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, στο οποίο θα καταλύσει για αυτές τις μέρες. Το απόγευμα ο Θρύλος προπονήθηκε στο Sport Concert Complex του Κουρσκ, με τον Γιώργο Παντελάκη να προσθέτει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αυριανή αναμέτρηση.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την αήττητη Dynamo Kursk αποτελείται από τις: Άννα Νίκη Σταμολαμπρου, Αγγελική Νικολοπούλου, Μίρνα Μάζιτς, Τζέσικα Τόμας, Εβίνα Σταμάτη, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Αγγελική Σπυριδοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Αφροδίτη Κοσμά, Λικέντρα Τζόνσον, Ιβάνα Τίκβιτς και Μαρία Αυτζή.

Στην Αθήνα έμεινε η Χριστίνα Λίτση και Ρίτα Ρασίντ.

Ο Γιώργος Παντελάκης τόνισε για το παιχνίδι πως: «Αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα στην διοργάνωση και είναι ένα από τα φαβορί ακόμα και για τον τελικό της Ευρωλίγκας. Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο. Εμείς προερχόμαστε από ένα κουραστικό ταξίδι, όμως δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσει αυτό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παρκέ και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω στην ομάδα μου, στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ ήμασταν αρκετά καλοί και μετά από τη νίκη επί της Sopron Basket, θέλουμε μια ακόμα εμφάνιση τέτοιου επιπέδου και απέναντι στην Dynamo Kursk».

Η Εβίτα Σταμάτη τόνισε από τη μεριά της: «Το ταξίδι για το Κούρσκ ήταν κάπως απαιτητικό για εμάς και σίγουρα κουραστικό. Όπως και να έχει εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, απέναντι σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, για να περιορίσουμε τα ατού της Dynamo Kursk και να διεκδικήσουμε ότι μας αντιστοιχεί από το παιχνίδι».

-Το παιχνίδι Dynamo Kursk-Ολυμπιακός θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι της FIBA στο Youtube.