ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Αντίδραση πρωταθλητή και στο Λαιμό για το 33ο
Προβάδισμα για την κατάκτηση του 7ου διαδοχικού και 33ου συνολικά πρωταθλήματος της ιστορίας της, πήρε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών, επικρατώντας με 11-5 στον τρίτο τελικό της Α1, που διεξήχθη στο Παπαστράτειο. Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης οι διαιτητές δεν απέβαλαν τον Χρήστο Αφρουδάκη, για τις έντονες διαμαρτυρίες του στη γραμματεία, με τις οποίες δυναμίτισε το κλίμα. Οι «ερυθρόλευκοι», με όπλο τους την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, που κράτησε χωρίς σκορ τη Βουλιαγμένη για δεκαεπτά λεπτά, από το 4:08 του πρώτου οκταλέπτου μέχρι το 2:54 της τρίτης περιόδου, πήραν μια εμφατική νίκη, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους. Πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου και ο τέταρτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Δευτέρα (27/5), στις 19:00, στο κολυμβητήριο του Λαιμού.
 
Επιθετικό ξεκίνημα
 
Δυναμικό επιθετικά ξεκίνημα στην αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 3-0 μέσα σε δυόμιση λεπτά. Απόκρουση του Πάβιτς, γρήγορη πάσα στον Μυλωνάκη, που έφυγε πολύ γρήγορα στην κόντρα και ο Έλληνας περιφερειακός, δεν αστόχησε, μόνος απέναντι στον Χρύσανθο, για το 1-0 στο 7:02. Νέα εξαιρετική άμυνα των «ερυθρολεύκων» και στην επόμενη επίθεση το σουτ του Φουντούλη τραντάζει το δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Γενηδουνιάς κάνει το 2-0. «Αέρα» τριών γκολ έδωσε στον Ολυμπιακό ο Σκουμπάκης στο 5:27. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 αλλά ο Ομπράντοβιτς απάντησε για το 4-2, με σουτ από την περιφέρεια και ο Μουρίκης επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω,μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το 5-2 ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, στον τρίτο τελικό. Πιο κλειστό το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο, χωρίς να έχει επιτευχθεί γκολ για σχεδόν τέσσερα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να έχει δυο δοκάρια, σε αυτό το διάστημα. Δεύτερο προσωπικό γκολ από τον Μουρίκη, που διαμορφώνει το 6-2, στο 3:23. Με την άμυνα τους, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, κράτησαν στο μηδέν τη Βουλιαγμένη, για όλο το δεύτερο οκτάλεπτο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 6-2, ενώ δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του, δεν μέτρησε  γκολ του Δερβίση, στο οποίο η μπάλα, φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.
 
2-1 και στο Λαιμό για το 33ο
 
Ωραίο γυριστό του Νικολαΐδη, από τη θέση του φουνταριστού και το 7-2 στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να αποκτά προβάδισμα πέντε τερμάτων για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Εξαιρετική ασίστ του Ομπράντοβιτς και ο Αργυρόπουλος, διευρύνει τη διαφορά στο 8-2, τρέχοντας ένα σερί 4-0, την ίδια ώρα που δεν έχει δεχτεί γκολ για δεκαεπτά λεπτά. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές να έχουν προβάδισμα έξι γκολ, 9-3. Οι άμυνες είχα τον πρώτο λόγο και στο τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Αλέξανδρος Γούνας πέτυχε το δέκατο γκολ του Ολυμπιακού, σημειώνοντας το 10-3 με πέναλτι, στο 3:37. Με το τελικό 11-5 οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη στη σειρά των τελικών και πλέον χρειάζονται μόλις μια, την οποία θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα (27/5), στις 19:00, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ώστε να πανηγυρίσουν το 7ο διαδοχικό και 33ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορία τους. Μουρίκης και Αργυρόπουλος σημείωσαν δυο γκολ στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ από εννιά συνολικά παίκτες του.
 
 
Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-0, 3-1, 2-2,
 
Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο:  1-0 Μυλωνάκης (κόντρα, 7:02), 2-0 Γενηδουνιάς (φουνταριστός, 6:21), 3-0 Σκουμπάκης (περιφέρεια, 5:27), 3-1 Μπάσιτς (πέναλτι, 5:06), 3-2 Μπούχα (περιφέρεια, 4:08), 4-2 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 2:09), 5-2 Μουρίκης (π/π, 00:33)

2ο οκτάλεπτο: 6-2 Μουρίκης (φουνταριστός, 3:23)

3ο οκτάλεπτο: 7-2 Νικολαΐδης (φουνταριστός, 5:12), 8-2 Αργυρόπουλος (φουνταριστός, 4:13), 8-3 Αφρουδάκης (π/π, 2:54), 9-3 Αργυρόπουλος (π/π, 2:10),

4ο οκτάλεπτο: 10-3 Γούνας (πέναλτι, 3:37), 10-4 Μπάσιτς (περιφέρεια, 2:57), 11-4 Δερβίσης (π/π, 1:07), 11-5 Σολανάκης (φουνταριστός, 00:39),

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαϊδης 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 2, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος

 
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χέρβο Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Κουρούβάνης Ν., Γουβής, Αφρουδάκης 1, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης

 

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς, μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Κάθε τελικός είναι δύσκολος, αντιδράσαμε και δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και  αποφασισμένοι και πλέον χρειαζόμαστε μια ακόμα νίκη για να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή θέλουμε να πετύχουμε τη Δευτέρα και για αυτό θα προετοιμαστούμε και θα αγωνιστούμε όπως σήμερα σε άμυνα και επίθεση».
 
Ο Αλέξανδρος Γούνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Ήταν ένας τελικός και για εμάς το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε και παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δείξαμε αυτό το πρόσωπο και με χαμηλά τα κεφάλια πάμε και την Δευτέρα στο επόμενο παιχνίδι, να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, συγκεντρωμένα, εγκεφαλικά και να φτάσουμε στο στόχο μας»