ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ανεπηρέαστος ο Θρυλος μετά τη διακοπή!

Την ξέφρενη πορεία που διαγράφει από την έναρξη της σεζόν συνέχισε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 93-65 της Νίκης Λευκάδας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η 10η νίκη σε ισάριθμα ματς ήρθε με πολύ καλή εμφάνιση καθώς ο Θρύλος φάνηκε ανεπηρέαστος από την διακοπή των 20 ημερών που είχε μεσολαβήσει.  Οι «ερυθρόλευκες» που πρόσφεραν αρκετό θέαμα στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής με την οποία άνοιξε η αυλαία του β’ γύρου, αύξησαν παράλληλα τη διαφορά στους δυο βαθμούς από τον δεύτερο της κατάταξης Παναθηναϊκό ο οποίος το Σάββατο γνώρισε την ήττα στην έδρα του Πρωτέα Βούλας.  Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα με τη Νίκη Λευκάδας. Το δυναμικό «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα είχε ως αποτέλεσμα το επιμέρους 29-14 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.  Η κυριαρχία της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να πιέζει πολύ στην άμυνα, να κλέβει μπάλες και να φεύγει αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό. Πολύ καλές ήταν οι συνεργασίες και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού ενώ όλες οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Θρύλο μπροστά με 52-24 ύστερα από το επιμέρους 23-10 του δεύτερου δεκαλέπτου. Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε λίγο τον ρυθμό αλλά εξακολούθησε να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας στο 69-45.  Στην 4η και τελευταία περίοδο η εικόνα ήταν ανάλογη και ο Θρύλος έφτασε εύκολα στο τελικό 93-65 σημειώνοντας την 10η νίκη.Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό αναδείχθηκε η Τζόνσον που σημείωσε 25 πόντους ενώ στα θετικά καταγράφεται η επιστροφή στην ενεργό δράση της Νικολαϊδου και της Καλογήρου που πήραν χρόνο συμμετοχής. Την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης ενώ στις 24 του μηνός ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-14, 23-10, 17-21,24-20

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Τζόνσον 25, Χατζηνικολάου 12 (1 τριπ.), Κριστόφερσον 9, Μπαλτά 8 (2 τριπ.), Χαλιβέρα 8,  Παπαμιχαήλ 8, Μπόνη 7 (1 τριπ.), Γκοτζή 4, Σταμάτη 4, Κοσμά 4, Νικολαϊδου 4, Καλογήρου

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας): Κρουκ 20 (2 τριπ.), Γκιλ 15 (1 τριπ.), Χαιριστανίδου  13 (1 τριπ.), Καμπουράκη 11, Κρητικού 3 (1 τριπ.), Ψυχογιού 3 (1 τριπ.), Αργυρού, Κανταρά, Λογοθέτη, Σακκά, Μεταξά

 

Καπογιάννη: «Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Αμυντικά που μας ενδιαφέρει πολύ αυτός ο τομέας ήμασταν πολύ δυνατοί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και κάποιες παίκτριες που είχαν μείνει αρκετό καιρό εκτός. Λίγο χαλαρώσαμε συνειδητά στην άμυνά μας. Θεωρώ ότι κάναμε λάθη και στην άμυνα και στην επίθεση, τα οποία θα διορθωθούν, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αφού είχε μεσολαβήσει μια μεγάλη διακοπή και πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση».

Κριστόφερσον: «Μπήκαμε δυνατά»

Η Χέιλι Κριστόφερσον δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο osfp.gr: «Ξεκινήσαμε καλά τις υποχρεώσεις μας τη νέα χρονιά. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και η άμυνα ήταν ξανά το δυνατό μας σημείο. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια με τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα στον Άρη Πετρούπολης και τον Παναθηναϊκό. Η σημερινή εμφάνιση μετά από την διακοπή που είχε προηγηθεί ήταν πολύ καλή».