ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ανατροπή και νίκη στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός, με οδηγό του την άμυνα,  πήρε τη νίκη με 8-7 επί της Βουλιαγμένης, στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής, της πρώτης φάσης, του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» που έκαναν την αντεπίθεση τους στο τρίτο οκτάλεπτο,  έτρεξαν ένα σερί 3-0 και έκαναν το 3-5, 6-5, για να πάρουν τη νίκη με 8-7, χάρη σε γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη δυο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κριθεί και πολύ νωρίτερα αν οι νταμπλούχες Ελλάδας ήταν πιο αποτελεσματικές στις επιθετικές τους προσπάθειες.
 
Κυρίαρχες οι άμυνες

Στην αρχή του αγώνα, οι άμυνες των δυο ομάδων έδειξαν ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Κυκλοφορώντας ήρεμα και σωστά τη μπάλα, με παίκτρια παραπάνω, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με την Μαργαρίτα Πλευρίτου στο 6:52. Το ίδιο έγινε και δυο λεπτά αργότερα, με το δοκάρι να σταματάει την προσπάθεια της Ελευθεριάδου. Η Βουλιαγμένη απάντησε με τις Χυδηριώτη και Νίνου για να ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο με σκορ 1-2. Στο 6:34, της δεύτερης περιόδου, η Μυριοκεφαλιτάκ, από τη θέση του φουνταριστού, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, διαμορφώνοντας το 2-2. Λίγο πριν τα μέσα του οκταλέπτου, η Ελευθερία Πλευρίτου, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα η Τσουκαλά μείωσε για τον Ολυμπιακό σε 3-4, στον παίκτη παραπάνω.Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 3-5.

Ανατροπή και νίκη
 
Χρειάστηκε να περάσουν δυο αγωνιστικά λεπτά, για να επιτευχθεί τέρμα στην τρίτη περίοδο και αυτό έγινε από την Μυριοκεφαλιτάκη, στο 6:09, για το 4-5. Η Μόνικα Έγκενς έφερε το παιχνίδι στα ίσα (5-5), σκορ που έμεινα μέχρι τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Η Καναδεζα, διεύρυνε το σερί του Ολυμπιακού (3-0), δίνοντας, μετά από ώρα, εκ νέου προβάδισμα στις νταμλούχες Ελλάδας, με 6-5. Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, ήταν πιο αποτελεσματικές στην επίθεση. Η Ελευθερία Πλευρίτου, έδωσε νέο προβάδισμα, με 7-6, στον Ολυμπιακό, σκοράροντας στην κόντρα. Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό, με τις δυο τερματοφύλακες να αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις και στα δυο δευτερόλεπτα η Αλεξάνδρα Ασημάκη, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 8-7. Έγκενς και Μυριοκεφαλιτάκη πέτυχαν από δυο τέρματα εν.ω από μια φορά σκόραραν Ελευθερία Πλευρίτου, Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Τσουκαλά.
 
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 2-0, 3-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Πλευρίτου Μ. (π/π, 6:52), 1-1 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 3:35), 1-2 Νίνου Ε. (π/π, 2:37)

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μυριοκεφαλιτάκη  (φουνταριστός, 6:34), 2-3 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 6:10), 2-4 Πάτρα (π/π, 4:34), 3-4 Τσουκαλά (π/π, 3:13), 3-5 Χυδηριώτη (π/π, 2:38)
 
3ο οκτάλεπτο: 4-5 Μυριοκεφαλιτάκη (π/π, 6:09), 5-5 Έγκενς (π/π, 2:12)

4ο οκτάλεπτο: 6-5 Έγκενς (φουνταριστός, 7:44), 6-6 Ελληνιάδη (π/π, 4:28), 7-6 Πλευρίτου Ε. (κόντρα, 3:28), 7-7 Ξενάκη (φουνταριστός, 1:04), 8-7 Ασημάκη (π/π, 00:02)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ 1., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Μπάκλινγκ, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Φουντωτού

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τζόνσον, Νίνου Π., Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου Ε. 1, Πάτρα 1, Κοκκινάκη, Διαμαντοπούλου, Ιωαννίδη, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Μουστοκαριά, Γκίλλα
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε στο olympiacossfp.gr  τα εξής: «Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε πολύ καλό ρυθμό, είχαμε ευκαιρία να βάλουμε πολλά γκολ και χάσαμε κλασσικές ευκαιρίες, χάσαμε πέναλτι, κάποια γκολ που δεν χάνονται αλλά εμείς φταίμε για ότι έγινε. Έπρεπε το παιχνίδι να έχει καθαρίσει πολύ νωρίτερα, τον λιγότερο παίκτη που παίξαμε ήταν πολύ κακό και τους δώσαμε το δικαίωμα να είναι στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Για μένα είναι μια νίκη που μόνο ψυχολογικά μπορεί να βοηθήσει τις παίκτριες. Θέλουμε βελτίωση, δείχνουμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά όταν βρίσκουμε ρυθμό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και όλα κρίνονται στο τέλος»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Σίγουρα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικές επιθετικά. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτερες σε αυτό το κομμάτι από το πρώτο παιχνίδι και μας στοίχισε το κακό ποσοστό που είχαμε στον παίκτη λιγότερο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Από κει και πέρα, είχαμε το προβάδισμα τον ενός γκολ και μπορούσαμε να χτυπήσουμε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, μας ισοφάρισε η Βουλιαγμένη αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη. Είναι πολύ νωρίς για το πρωτάθλημα και ακόμα δεν κρίνεται κάτι αλλά είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε τέτοιες νίκες ψυχολογίας. Η ομάδα δεν δείχνει το πρόσωπο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της αλλά καμιά φορά είναι καλύτερα στον αθλητισμό να φαίνονται τα λάθη νωρίς και να μπορούμε να δουλεύουμε σε αυτά και να τα διορθώνουμε. Σήμερα μας έλειψε και ο κόσμος μας που είναι πάντα η δύναμη μας μέσα στο Παπαστράτειο».