ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ανίκητες, κυρίαρχες και Κυπελλούχες!

Την κατάκτηση του 5ου Κυπέλλου στην ιστορία της πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε με 11-6  της Βουλιαγμένης στο Εθνικό κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός». Στον μεγάλο τελικό του Final 4  Stoiximan Κυπέλλου Ελλάδας οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης, σήκωσαν το δεύτερο τρόπαιο της φετινής σεζόν, αφού έχει προηγηθεί η κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup και έχουν μπροστά τους δυο ακόμα στόχους, τα πρωταθλήματα Ευρώπης και Ελλάδας!

Ο Θρύλος διεύρυνε την κυριαρχία του στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας τις 5 κατακτήσεις σε 6 συμμετοχές στον τελικό της διοργάνωσης η οποία θεσμοθετήθηκε την σεζόν 2017-18. Οι «back2back» Πρωταθλήτριες Ευρώπης, κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στο Καρπενήσι (2018) και μετά την μοναδική απώλεια στη Χίο (2019), μετρούν με τη σημερινή, τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις του τίτλου, στα Final 4 που διεξήχθησαν σε Παλαιό Φάληρο (2020), Βουλιαγμένη (2021), Λάρισα (2022) και Πάτρα (2023).

Όσον αφορά το σημερινό τελικό, οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν απόλυτα… και με πρώτη σκόρερ την Ξενάκη με τρία γκολ, έγραψαν για άλλη μια φορά ιστορία.

Προβάδισμα με +3 στο ημίχρονο!

Στην έναρξη της αναμέτρησης η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με τη Ρίτζ στην παίκτρια παραπάνω, όμως ο Θρύλος απάντησε και με δυο διαδοχικά γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Κίρα Κρίστμας μπήκε στη θέση του οδηγού φτάνοντας στο 2-1, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. H Βάσω Πλευρίτου με ωραίο σουτ από την περιφέρεια έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στις Πρωταθλήτριες Ευρώπης στα 6:51 της δεύτερης περιόδου, για να μειώσει στη συνέχεια η Ελληνιάδη στην παίκτρια παραπάνω (6:18). Ακολούθησε το γκολ της Έλενας Ξενάκη από το φουνταριστό, με το οποίο επανήλθε το +2, πριν μειώσει εκ νέου ο ΝΟΒ με την Ριτζ (3:15). Ο Θρύλος ωστόσο διατήρησε τον έλεγχο και δεν επέτρεψε στη Βουλιαγμένη να ισοφαρίσει, αφού με δυο ακόμα διαδοχικά γκολ της Βάσως Πλευρίτου και της Έλενας Ξενάκη, διεύρυνε στο +3 το υπέρ του προβάδισμα, φτάνοντας στο 6-3, με τη συμπλήρωση του ημιχρόνου.

Κυριάρχησε και έπιασε… Λιμάνι το Κύπελλο!

Στα πρώτα λεπτά του 3ου οκταλέπτου, παρέμεινε το 6-3, αλλά η Έλενα Ξενάκη με το τρίτο προσωπικό της γκολ στα 5:28, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 7-3, για να μειώσει στη συνέχεια η Ελληνιάδη με εύστοχο πέναλτι.  Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε η Ιωάννα Χυδηριώτη η οποία απάντησε άμεσα και επανέφερε τη διαφορά του +4, γράφοντας το 8-4.  Η Γιανναπούλου μείωσε σε 5-8, αλλά οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους, χάρη στα τέρματα της Μαργαρίτας και της Ελευθερίας Πλευρίτου, για το 10-5. Το +5 υπέρ του Θρύλου στο φινάλε της 3ης περιόδου, αποτύπωνε την κυριαρχία των κοριτσιών του Αλεξάνταρ Τσίριτς, τα οποία είχαν οικοδομήσει μια διαφορά ασφαλείας. Στην τελευταία περίοδο οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό και με το επιμέρους 1-1, έφτασαν στην  τελική επικράτηση με 11-6, πανηγυρίζοντας  πανάξια την κατάκτηση του 5ου Κυπέλλου της ιστορίας τους!

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνίστησε και στα ατομικά βραβεία, αφού είχε δύο αθλήτριες του στις κορυφαίες Final-4 του Κυπέλλου και συγκεκριμένα, την Έλενα Ξενάκη (MVP) και την Χρυσή Διαμαντοπούλου (κορυφαία τερματοφύλακας). Η Ξενάκη έφτασε τα 12 τέρματα (τρία σήμερα) και είναι πλέον η κορυφαία σκόρερ στο σύνολο των τελικών Κυπελλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 2-4, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ριτζ (π/π, 6:12), 1-1 Ελ. Πλευρίτου (π/π, 5.45), 1-2 Κρίστμας (περιφέρεια, 4:26)

2ο οκτάλεπτο: 1-3 Βάσω Πλευρίτου (περιφέρεια, 6:51), 2-3 Ελληνιάδη (π/π, 6:18), 2-4 Ξενάκη (φουνταριστό, 4:17), 3-4 Ριτζ (περιφέρεια, 3:15), 3-5 Βάσω Πλευρίτου (περιφέρεια, 1:14), 3-6 Ξενάκη (φουνταριστό, 0:34)

3ο οκτάλεπτο: 3-7 Ξενάκη (φουνταριστό, 5:28), 4-7 Ελληνιάδη (πέναλτι, 4:55), 4-8 Χυδηριώτη (π/π, 4:23), 5-8 Γιαννοπούλου (περιφέρεια, 3:59), 5-9 Μαργαρίτα Πλευρίτου (π/π, 2:31), 5-10 Ελευθερία Πλευρίτου (π/π, 0:55)

4ο οκτάλεπτο:  5-11 Κρίστμας (περιφέρεια, 5:55), 6-11 Ριτζ (περιφέρεια, 2:32)

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 2-4, 1-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Βιδάλη, Ράιτ, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ε. Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Aλεξάνταρ Τσίριτς: «Είναι ο δεύτερος στόχος της σεζόν που πετυχαίνουμε μετά το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με τη Ματαρό. Ήταν μια πρόβα αυτό το φάιναλ φορ για τη Ματαρό. Να δούμε που κάναμε λάθη και να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στον τελικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια και τους συνεργάτες μου».

Mαργαρίτα Πλευρίτου: «Ευελπιστώ να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα συναισθήματα είναι διαφορετικά  σε κάθε κατάκτηση. Έχουμε υψηλούς στόχους κάθε χρόνο και είμαι περήφανη για την ομάδα. Προσπαθούμε κάθε ημέρα και για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Είμαστε δεμένες και προσπαθούμε κάθε μέρα».

Νικόλ Ελευθεριάδου:  «Συνεχίζουμε πραγματοποιώντας τους στόχους μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που κερδίσαμε πάλι το Κύπελλο και κοιτάμε το ματς με τη Ματαρό. Να είμαστε καλά, να πετύχουμε και τους άλλους στόχους που έχουμε μπροστά μας».

Έλενα Ξενάκη:  «Ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει. Η καλύτερη αρχή για μια δύσκολη περίοδος που έχουμε μπροστά μας. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου για το βραβείο. Είναι τιμητικό. Η ποιότητά μας και ατομικά και ομαδικά μπορεί να μας οδηγήσει ψηλά αρκεί να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιες και να το δείχνουμε μόλις πέφτουμε στο νερό».

Χρυσή Διαμαντοπούλου:  «Άλλο ένα Κύπελλο. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό στην άμυνα και στην επίθεση. Μας δίνει ώθηση αυτή η κατάκτηση ενόψει του αγώνα με τη Ματαρό. Από τα πιο σημαντικά της σεζόν. Με καλή ψυχολογία πιστεύω θα περάσουμε».

Κίρα Κρίστμας: «Είμαι χαρούμενη για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ο πρώτος μας στόχος για το 2023. Παλέψαμε μαζί σαν ομάδα από την αρχή στον τελικό και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή».

Ιωάννα Χυδηριώτη: «Είμαστε χαρούμενες. Δείξαμε ότι είχαμε χαρακτήρα και πάθος. Πετύχαμε έναν ακόμη στόχο. Με σκληρή δουλειά, υπομονή και χαρακτήρα θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας».