ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Έτοιμος για την πρώτη "μάχη" των ημιτελικών!

Μετά από το μεγάλο διάστημα της διακοπής των 3,5 μηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ώρα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, έφτασε για την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού.  Οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνονται την Τρίτη (30/6) στη μάχη των ημιτελικών των play off με την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στο Φοίνικα Σύρου. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη από τις δυο νίκες που απαιτούνται για πρόκριση στους τελικούς της Volleyleague, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός κόντρα στον Φοίνικα Σύρου είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (2/7, 19:00, ΕΡΤ). Αν χρειαστεί 3ος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (4/7) στις 17:15. Η προετοιμασία του Θρύλου για τον πρώτο ημιτελικό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (29/6), με προπόνηση στο κλειστό του ΟΑΚΑ και οι Πειραιώτες είναι πανέτοιμοι για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και τη διεκδίκηση του 30ού πρωταθλήματος. 

Η τηλ-συνέντευξη Τύπου
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπενίτεθ Μουνιόθ, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Πετρέας και ο β΄προπονητής Αντώνης Βουρδέρης εκπροσώπησαν την ομάδα του Πειραιά στην τηλε-συνέντευξη Τύπου πριν από τους ημιτελικούς των πλέι οφ.

O προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε: «Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό που θα ολοκληρωθεί για να δείξουμε και στις υπόλοιπες χώρες την οργάνωση της Ελλάδας. Θα είναι περίεργη η κατάσταση για όλους γιατί υπήρχε και μεγάλο διάστημα προετοιμασίας. Μετά από 3 μήνες χωρίς προπονήσεις, έχουμε μικρό χρονικό διάστημα για να παλέψουμε στους τελικούς. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού όμως δεν αλλάζει, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Προσωπικά θέλω να αποθεώσω την προσπάθεια των αθλητών, των τεχνικών επιτελείων που είμαστε εδώ και ένα μήνα στα γήπεδα και προπονούμαστε. Την ατομική ευθύνη την πρόσεξαν όλοι στον μεγαλύτερο βαθμό. Το φάιναλ-4 θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και κατάσταση για όλους. Έχοντας μείνει έξω από τους αγωνιστικούς χώρους 3 μήνες, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Δεν έγιναν φιλικά παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για μία προετοιμασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το πλάνο της λίγκας για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έτοιμος. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πάρουμε τις 4 νίκες που χρειαζόμαστε για το τρόπαιο».

Για το πόσο διαφορετικό περιμένει το πρωτάθλημα και αν θεωρεί τον Ολυμπιακό φαβορί: «Είναι σαν να παίζουμε δεύτερη διοργάνωση με ένα τρόπαιο. Η κατάσταση της ομάδας πριν τον κορονοϊό με τώρα δεν έχει καμία σχέση. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ αλλά δεν είμαστε στο 100%. Είμαστε υποχρεωμένοι να εμφανίσουμε ένα πρόσωπο αντάξιο του Ολυμπιακού. Στο τέλος κρίνονται όλα και ευελπιστώ να μην έχουμε τραυματισμούς και να πάμε τελικό αρχικά και στη συνέχεια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».