ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2020-2021
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2020-2021
.
Ένα χρυσό και ένα χάλκινο!

Το 2019 μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ακαδημία Ξιφασκίας του Ολυμπιακού , η οποία έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και στο οποίο έλαβε μέρος με τις Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου, Δήμητρα Γραμμενοπούλου, Φαναριώτη Ελένη και Χρυσούλα Αμανατίδου. Ο απολογισμός ήταν ένα χρυσό στα ατομικά ένα χάλκινο στα ομαδικά.  Για τις Φαναριώτη και Αμανατίδου ήταν η πρώτη παρουσία στην κατηγορία και ο στόχος της αποκόμισης εμπειριών πραγματοποιήθηκε. Οι δυο πιο έμπειρες αθλήτριες, Κωνσταντακοπούλου και Γραεμμενοπούλου τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των «16», με τη πρώτη να επικρατεί με 15-10.  Στη συνέχεια και μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση και πορεία με διαδοχικές νίκες απέναντι σε αθλήτριες της ΑΕΚ (Θεοδόση) και του Θησέα Ηρακλείου (Χρονάκη),  η Κωνσαντακοπούλου κατάφερε να φτάσει στον τελικό με αντίπαλο την Τριανταφύλλη (Απόλλων Βριλησίων), την οποία νίκησε με 15-12 και  κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.  Βάσει αποτελεσμάτων η Κωνσταντακοπούλου εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων που θα διεξαχθεί στη Foggia 22-26/2/2019.

Επίσης την Κυριακή, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ομαδικό αγώνισμα ξιφασκίας στην ιστορία, αφού τα κορίτσια της ομάδας Νεανίδων κατάφεραν στον μικρό τελικό να επιβληθούν των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα (45-44).

Ο προπονητής της ομάδας μας Τσουρούτας Γιώργος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχής με την επιτυχία των κοριτσιών, η σκληρή δουλειά και οι κόποι τους αποκτούν ουσία με την κατάκτηση μεταλλίων και μάλιστα παίρνουν μεγαλύτερη αξία όταν υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός, όπως στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το 2019, ελπίζω να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού μας, όσον αφορά το δικό μας τμήμα της ξιφασκίας, όλοι μαζί δουλεύουμε σαν μια γροθιά για να πετύχουμε τους στόχους μας με σοβαρότητα, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά».