ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2022-2023
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2022-2023
.
Έκοψαν την πίτα τους και οι Ακαδημίες

Οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. πήραν τη «σκυτάλη» από τα αγωνιστικά τμήματα και πραγματοποίησαν το απόγευμα την Τρίτης (15/1), στην αίθουσα εκδηλώσεων του εστιατορίου Red 1925 στο «Γ. Καραϊσκάκης», την κοπή της πίτας τους, παρουσία του Προέδρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το παρών έδωσαν επίσης εκπρόσωποι των χορηγών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., ο Πεζόγυρος και Instagraph.  Υπό τους ήχους του ύμνου του Ολυμπιακού, έκανε την εμφάνιση του και η μασκότ του Ολυμπιακού.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας της κοπής της πίτας, απεύθυνε χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

«Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμα μα φορά που είσαστε σήμερα εδώ. Να καλωσορίσω στην οικογένεια του Ολυμπιακού όλους τους νέους φίλους, τα νέα παιδιά και τους νέους γονείς που είναι μαζί μας και ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε την πορεία και να δούμε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν. Είναι πολύ μεγάλη αυτή η συγκίνηση. Στις ακαδημίες υπάρχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα, σε σχέση με τα αγωνιστικά τμήματα. Τα παιδιά σας μας τα εμπιστεύεστε και μας τα εμπιστεύεστε από πολύ μικρή ηλικία. Εμπιστεύεστε τους προπονητές μας, τους εφόρους μας και εμάς τους ίδιους σαν διοίκηση. Μαζί σας μεγαλώνουμε και εμείς και μεγαλώνουμε πραγματικά και μεγαλώνουμε όπως μεγαλώσαμε και την προηγούμενη χρονιά. Γιατί η χρονιά που πέρασε για τον σύλλογο στον οποίο ανήκετε ήταν μια ιστορική χρονιά. Ήταν μια χρονιά όπου τα αγωνιστικά τμήματα, έφεραν 27 τίτλους κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας και δυο ευρωπαϊκά τρόπαια. Συγχαρητήρια όχι μόνο για αυτά τα παιδιά αλλά συγχαρητήρια και σε όλους εσάς που εμπιστεύεστε τα παιδιά σας στον Ολυμπιακό. Τα παιδιά σας είναι το μέλλον. Είναι αυτά τα παιδιά τα οποία αύριο θα μετέχουν στην επόμενη ομάδα που θα κατακτήσει το επόμενο ευρωπαϊκό κύπελλο, το επόμενο πρωτάθλημα και το επόμενο κύπελλο Ελλάδας. Οι Ακαδημίες όμως είναι κάτι διαφορετικό. Είναι το μέλλον κάθε συλλόγου, είναι εκεί που παράγουμε το ήθος. Στις ακαδημίες ο σκοπός μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Μπορεί αυτό να είναι το αποτέλεσμα και μπορεί κάποια παιδιά, όπως και το ευχόμαστε, να είναι αυτά που θα στελεχώσουν την επόμενη ομάδα, όμως ο στόχος στις ακαδημίες είναι, όσο και αν η φανέλα είναι βαριά, ο αθλητισμός και η παιδεία και μετά ο πρωταθλητισμός. Τα συγχαρητήρια για αυτή τη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος, το οποίο ο σύλλογος μας καταστατικά προάγει, αξίζουν στους εφόρους και τους προπονητές, που έχουν κάθε μέρα τα παιδιά σας. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου, τηρώντας το έθιμο,. να καλωσορίσω την ακαδημία τένις, η οποία στεγάζετε πλέον στην ιστορική λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας. Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους».

Ο Διευθυντής  των Ακαδημιών,  Μανώλης Τσιρογιάννης ανέφερε τα εξής:  «Καλησπέρα σας, να σας καλωσορίσω όλους,  αθλητές, αθλήτριες, γονείς,  στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής  της πίτας των Ακαδημιών μας.  Να ευχηθώ σε όλους σας Καλή Χρονιά με Υγεία, Ευτυχία και πολλές Επιτυχίες ατομικές και ομαδικές.  Επίσης, να καλωσορίσω τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Δήμαρχο Ρέντη-Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Νίκαιας-Ρέντη Γιάννη Μπακατσέλο, και τους αντιδημάρχους Πειραιά, Κυριάκο Σιγαλάκο, Ανδρέα Βεντούρη και Αλέξανδρο Αργουδέλη.

Να σας ευχαριστήσω  που μας τιμήσατε  με την παρουσία σας στην εκδήλωση των Ακαδημιών του Συλλόγου μας. Τέλος να ευχαριστήσω τους χορηγούς των Ακαδημιών μας που στηρίζουν έμπρακτα τα τμήματα μας, τα φροντιστήρια Πουκαμισά, την εταιρεία Συμβούλων Διακίνηση, το εστιατόριο Πεζόγυρος, την Instagraph  και την Teranova.

Ξεκινώντας την σημερινή μας εκδήλωση θα ήθελα να πω δυο λόγια για τις Ακαδημίες του συλλόγου μας.  Να σας θυμίσω ότι είμαστε ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός  σύλλογος και ο σημαντικότερος φορέας αθλητισμού στην χώρα,  διατηρώντας  Ακαδημίες σε 16 διαφορετικά αθλήματα με πάνω από 2.000 παιδιά. Ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία στον Αθλητισμό που έχει αναδείξει αθλητές, Ολυμπιονίκες, και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Συνεχίζουμε την Ιστορία του Ολυμπιακού επενδύοντας  στις Ακαδημίες.  

Στον Ολυμπιακό η λέξη ακαδημία είναι συνυφασμένη με το τρίπτυχο Υγεία – Παιδεία - Αθλητισμός. Σεβόμενοι τις παραπάνω αρχές, προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε και να προσφέρουμε στα παιδιά ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον, στο οποίο μέσα από την καθημερινή φυσική δραστηριότητα θα αναπτύσσουν και θα βελτιώνουν συνεχώς την ψυχική και σωματική τους υγεία.  Σκοπός μας είναι μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων και επιστημονικά καταρτισμένων στελεχών ,  προπονητών και συνεργατών , να βοηθήσουμε να γίνουν τα παιδιά πολύ καλοί αθλητές αλλά και μαθητές. Να τα διαπαιδαγωγήσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκτήσουν χαρακτήρα, ήθος, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, υπευθυνότητα, εξασφαλίζοντας όλα εκείνα τα εφόδια που θα είναι χρήσιμα στην ζωή τους.  Στόχος μας και όραμα μας είναι  να έχουμε ακαδημίες με υγιή στοιχεία, οι οποίες θα λειτουργούν με επαγγελματικά πρότυπα, καθώς και να ωθήσουμε όλο και περισσότερα παιδιά στον χώρο του αθλητισμού. Γι’ αυτό η φιλοσοφία μας  είναι, Πρώτα αθλητές και μετά Πρωταθλητές.

Σ’ αυτή την προσπάθεια είναι πάντα δίπλα μας  ο πρόεδρός μας Κος Μιχάλης Κουντούρης αλλά και όλη η Διοίκηση μας καθώς καθημερινά μας βοηθούν να λύνουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν για να υλοποιήσουμε το πλάνο μας και να πετύχουμε όλα τα παραπάνω. Όπως συνηθίζουμε τα 3 τελευταία χρόνια την συγκεκριμένη ημέρα ανακοινώνουμε και ένα ΝΕΟ τμήμα  Ακαδημίας. Θα τηρήσουμε και  εφέτος τη συνήθειά μας και θα ανακοινώσουμε το νέο μας τμήμα για το 2019 που είναι η Ακαδημία Τένις.

Το Τένις, ένα από τα προνομιούχα τμήματα μας, με δικές του ολοκαίνουργιες  εγκαταστάσεις που βρίσκονται μπροστά  από την Ιστορική μας Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας , και ευελπιστούμε και αυτό το τμήμα να μπορέσει να δώσει χαρά σε νέους αθλητές και επιτυχίες στις Ακαδημίες μας. Να το  καλωσορίζουμε λοιπόν στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να ευχηθούμε  κάθε επιτυχία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Κο Γιάννη Μώραλη  που είναι αρωγός στην προσπάθειά μας για να αποκτήσουν όλα τα τμήματα μας τις δικές τους εγκαταστάσεις»

Οι τυχεροί!

Ακολούθησε η διαδικασία της κοπής της πίτας όλων των τμημάτων με το τμήμα της Πυγμαχίας να κερδίζει το φλουρί και το μεγάλο έπαθλο, ένα διήμερο ταξίδι δυο ατόμων στο Καρπενήσι προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείο Grefis.

Οι νικητές των φλουριών ανά τμήμα, που κέρδισαν τα δώρα, ήταν οι εξής:

Ακαδημία Βόλεϊ: Ειρήνη Δαλαμάνγκα
Ακαδημία Ιστιοπλοΐας: Έλενα Κωνσταντινίδη
Ακαδημία  Κωπηλασίας: Μαριάννα Πετρίδη
Ακαδημία  Ξιφασκίας: Ραμπέλα Κωνσταντακοπούλου
Ακαδημία  Μπάσκετ κοριτσιών: Καλλιόπη Σκεπαρνιά
Ακαδημία  Πινγκ – Πονγκ: Διαμαντής Ζαχαρόγλου    
Ακαδημία  Πόλο: Ζένια Φραγκάκη
Ακαδημία  Στίβου: Μαρίνα Μιχάλοβιτς
Ακαδημία  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΥΑΚ και SUP: Ναταλία Μουργβλιάνη
Ακαδημία  Kick Boxing: Ιουλία Σιδεράτου
Ακαδημία  Χάντμπολ: Αλέξανδρος Τσανίκος
Ακαδημία Ταε κβο ντο και Capoeira: Παρασκευή Μουντζαλιά
Ακαδημία Κολύμβησης: Αναστάσιος Τσακτάνης
Ακαδημία Πυγμαχίας: Γιάννης Γεμενόγλου
Ακαδημία Τένις: Γιάννης Χατζηστυλιανός