ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Άνετο πέρασμα από το Δαΐς, 39-26 τον Δούκα!

Η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και τις θετικές εμφανίσεις επικρατώντας με 39-26 του ΑΣΕ Δούκα, στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Handball Premier. Ο Θρύλος πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα και μετά το διπλό στο Άργος κόντρα στο Διομήδη «ντούμπλαρε» τις εκτός έδρας νίκες, φεύγοντας με τους δυο βαθμούς από μια δύσκολη έδρα. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια το προβάδισμά το οποίο σταδιακά αύξαναν, καταφέρνοντας να κάμψουν με σχετική ευκολία την αντίσταση του Δούκα.

Απ' την αρχή μπροστά στο σκορ!

Αποφασισμένος να πάρει τη νίκη απέναντι στο Δούκα εμφανίστηκε από το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ και με ένα σερί τριών γκολ απέκτησαν προβάδισμα στο 1-4,  με τη συμπλήρωση του πρώτου 7λέπτου. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή η υπεροχή του Ολυμπιακού, ενώ ο εκ των κορυφαίων για τους Πειραιώτες, Κόμπετιτς με το τρίτο προσωπικό του γκολ, ανέβασε τη διαφορά στο +5 (10-15) δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ο εξίσου κομβικός, Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το 12-16 υπέρ του Θρύλου, το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Ολοκλήρωσε τη δουλειά στο δεύτερο

Στους ρυθμούς του πρώτου ημιχρόνου συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μέρος, ο οποίος παρουσιάστηκε σοβαρός και δεν απειλήθηκε.  Με γκολ του Δεληχρήστου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους Πειραιώτες οι οποίοι μπήκαν δυνατά από τα αποδυτήρια και ολοένα και αύξαναν την υπέρ τους διαφορά. Στα μέσα της περιόδου έφτασε ο Ολυμπιακός έφτασε στο +10 μετά από γκολ του Παπαδόπουλου και στα λεπτά που απέμειναν οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση με 39-26.

Πεντάλεπτα: 1-3,2-5,5-7, 7-10, 8-11, 12-16 (ημχ) 14-21, 17-25, 19-28, 22-31, 23-35, 26-39

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νέναντ Κλιάιτς): Κουκουλάς 1, Μιλοβάνοβιτς 3, Τερλέτσκι 1, Ζάγια 3, Κανδύλας 3, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 7, Κόμπετιτς 5, Δεληχρήστος 4, Τσιλιμπάρης, Πασσιάς 1, Κλάγιτς 2, Μιχαηλίδης 4, Τσίλης 3

ΑΣΕ Δούκα (Μπούνας): Παπαδάκης, Παγιάτης 3, Μπαζδέκης, Αναστασίου 6, Κουτσόπουλος, Αποστολίδης, Γερουλάνος 4, Κασιώνης, Καρακεχαγιάς 3, Ντούνης 4, Ζαρίκος 4, Τζανιδάκης, Κουρουτζίδης, Κολλύρης, Μπαλάσκας, Στεφανίτσης 2.

Δίλεπτα: 8-5, Πέναλτι: 1/1- 4/4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νέναντ Κλιάιτς): Κουκούλας, Μιλοβάνοβιτς , Τερλέσκι, Ζάγια , Κανδύλας , Μπάγιος , Παπαδόπουλος, Κόμπετιτς , Δεληχρήστος, Τσιλιμπάρης, Πασσιάς, Κλάγιτς, Μιχαηλίδης, Τσίλης

ΑΣΕ Δούκα (Μπούνας): Παπαδάκης, Παγιάτης, Μπαζδέκης, Αναστασίου , Κουτσόπουλος, Αποστολίδης, Γερουλάνος , Κασιώνης, Καρακεχαγιάς , Ντούνης, Ζαρικός , Τζανιδάκης, Κουρουτζίδης, Κολλύρης, Μπαλάσκας , Στεφανίτσης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νέναντ Κλιάιτς δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε ακόμα περισσότερα τέρματα. Το παιχνίδι μας εξελίσσεται και σιγά σιγά παίζουμε καλύτερα, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλω. Επί της ουσίας στους τρεις μήνες που είναι μαζί η ομάδα, ουσιαστικά μόνο 10 ημέρες έχουμε κάνει προπόνηση όλοι μαζί αφού αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα μικροτραυματισμών που δεν μας επέτρεψαν να προετοιμαστούμε όπως θέλαμε».

Πέτρος Κανδύλας: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσαμε νωθρά αλλά όσο περνούσε η ώρα ανεβάζαμε ρυθμό. Βγάλαμε άμυνες και τρέξαμε καλά στο πρώτο και δεύτερο κύμα του αιφνιδιασμού και εν τέλει φτάσαμε σε μια νίκη με ένα μεγάλο σκορ. Την επόμενη εβδομάδα τελειώνει ο πρώτος γύρος με τη Σαλαμίνα αλλά εμείς από τώρα το μυαλό μας είναι στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ στο «Μελίνα Μερκούρη», όπου θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος».