ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Άνετα τη Σαλαμίνα (41-21), πριν τη διακοπή!

Την πέμπτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα με 41-21 της νεοφώτιστης ομάδας της Σαλαμίνας στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Handball Premier που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη».  Οι Πειραιώτες έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο Ρέντη, αφού μεσολαβεί η διακοπή της Handball Premier, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Προβάδισμα με +6 στο ημίχρονο

Από νωρίς οι ερυθρόλευκοι πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη σε δύο γρήγορα γκολ των Μιχαηλίδη και Μπάγιου κάνοντας το 2-0 στα πρώτα 77 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του ενώ με ένα ξέσπασμα στα μισά του πρώτου μέρους με γκολ των Κανδύλα, Μιχαηλίδη και Τσίλη έδωσε αέρα πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό (13-8). Οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν το ρυθμό του παιχνιδιού στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το +6, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Τσίλης στην εκπνοή, διαμορφώνοντας το 19-13.

Ανέβασε στροφές στην επανάληψη!

Αποφασισμένος να σφραγίσει τη νίκη εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με ένα σερί 6-0 χάρη σε τρία προσωπικά γκολ του Δεληχρήστου, ενώ από ένα πέτυχαν Μιχαηλίδης, Κουκουλάς και Τσίλης, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 25-13.  Μέχρι το 42ο λεπτό ο Θρύλος είχε αυξήσει τη διαφορά στο +15 για το 29-14 που μαρτυρούσε την απόλυτη «ερυθρόλευκη» κυριαρχία. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στο τελικό 41-21.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νέναντ Κλιάιτς δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Σίγουρα μέσα από τις προπονήσεις πρέπει να βελτιωνόμαστε και να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ η οποία είναι ο βασικός μας αντίπαλος αφού οι άλλες ομάδες υστερούν σε ποιότητα σε σχέση με εμάς. Τώρα έχουμε τρείς εβδομάδες διακοπή λόγω εθνικών ομάδων και ίσως αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί δεν θα έχω όλους τους παίκτες διαθέσιμους για τις προπονήσεις μας.  Είναι δύσκολο να κάνεις κανονική προπόνηση με τόσες ελλείψεις αλλά θα δούμε. Σχετικά με τον σημερινό αγώνα, δε χρήζει σχολιασμού, ήταν ένα εύκολο ματς γιατί η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη με τη Σαλαμίνα και το ερώτημα είναι πόσο προσηλωμένοι είναι οι παίκτες σε τέτοια παιχνίδια. Αν δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα, όπως δείξαμε και σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά στο ντέρμπι. Ελπίζουμε να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά έχουμε λίγο χρόνο ακόμα μέχρι τότε»

Θοδωρής Δεληχρήστος: «Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι είμαστε ευχαριστημένοι. Παίξαμε όλα τα παιδιά και το διασκεδάσαμε. Η διαφορά στο τελικό σκορ είναι ικανοποιητική και αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά της Σαλαμίνας για την προσπάθεια τους. Αυτό το παιχνίδι ήταν το τελευταίο τεστ πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ίσως να το θέλαμε λίγο πιο δυνατό, αλλά δυστυχώς δεν ήταν. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τώρα όλοι περιμένουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά από την αρχή της χρονιάς για αυτές τις αναμετρήσεις και η λέξη κλειδί είναι ''προπόνηση'' και τίποτα άλλο. Να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε αυτό το διάστημα της διακοπής και είμαι αισιόδοξος πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι».

Πεντάλεπτα: 4-3, 7-5, 10-8, 14-9, 17-12, 19-13 (ημχ.) 23-13, 27-14, 30-15, 34-17, 38-19, 41-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κλιάιτς): Κουκουλάς 6, Μιλοβάνοβιτς 2, Τερλέτσκι, Ζάγια 2, Τσούριτς 3, Κανδύλας 2, Μπάγιος 6, Παπαδόπουλος 3, Δεληχρήστος 4, Τσιλιμπάρης, Πασσιάς 3, Κλιάιτς, Μιχαηλίδης 5, Τσίλης 5.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Χριστοδούλου): Μανούσος, Γ. Μπακαούκας, Χ. Μπακαούκας 10, Πετράκος 3, Μπούζος, Τσαρπαλής, Κόρρος, Χιώτης, Χρηματόπουλος, Κλημανόγλου, Τσομπανίδης, Βασιλόπουλος, Δίπλαρος 5, Γεωργακόπουλος 2, Παπαδόπουλος 1.

 Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: 3/4-4/5