ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Όνειρο μου ένας τελικός Ολυμπιακών Αγώνων»

Μπορεί να διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Απόστολος Παπαστάμος μετράει ήδη σπουδαίες επιτυχίες και διακρίσεις στην καριέρα του, τόσο εντός, όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Ο Χανιώτης πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού, θεωρείται ένας εκ των πιο ταλαντούχων κολυμβητών στην Ελλάδα και το αποδεικνύει συνεχώς και με κάθε τρόπο, σε όποια διοργάνωση που συμμετέχει. Το τριήμερο 13-15/5 στο ΟΑΚΑ, ο κολυμβητής του Θρύλου είχε πολύ καλή παρουσία στο διεθνές μίτινγκ Acropolis Swim Open, κατακτώντας τρία μετάλλια και μίλησε στο olympiacossfp.gr για αυτό, καθώς και για τους μελλοντικούς στόχους του.

-Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου στο Acropolis Swim Open;

«Ήταν μια αρκετά καλή διοργάνωση. Στο οργανωτικό κομμάτι, μας θύμισε διοργανώσεις που γίνονται στο εξωτερικό. Αυτό είναι πολύ θετικό, καθώς και μικρότεροι αθλητές ηλικιακά έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια εμπειρία από διεθνείς μίτινγκ. Για μένα προσωπικά, ήταν το τελευταίο δυνατό τεστ πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου, καθώς είμαι στην περίοδο προετοιμασίας μου. Γενικά, η παρουσία του Ολυμπιακού όλο το τριήμερο θεωρώ ήταν αρκετά υποσχόμενη, ενόψει του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και σε διεθνείς διοργανώσεις έχουμε αθλητές, όπως ο Απόστολος Χρήστου, που πιστεύω θα φέρουν διακρίσεις για τη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το καλοκαίρι;

«Οι φετινοί μου στόχοι, είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό, κυνηγώντας τα ατομικά μου ρεκόρ και τη πρόκριση σε κάποιον τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη τον Ιούνιο και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη τον Αύγουστο. Επίσης, στόχος είναι να φέρουμε ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα με την ομάδα τον ερχόμενο Ιούλιο».

-Το μεγάλο σου όνειρο;

«Ένα από τα όνειρα που έχω από μικρός, είναι να βρεθώ σε ένα τελικό Ολυμπιακών Αγώνων».

-Πως βιώνεις την πρώτη σου σεζόν στον Ολυμπιακό;

«Το να είσαι μέλος του Ολυμπιακού, το βλέπω σαν να είμαι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας! Ακόμα και τώρα που δεν προπονούμαι με την ομάδα, νιώθω ότι έχω ανθρώπους δίπλα μου, που στηρίζουν και πιστεύουν στην προσπάθεια που κάνω. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην πορεία κάθε αθλητή και πραγματικά, είμαι ευγνώμων για αυτό».